Královští kacíři

Královští kacíři https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13316/bmid_kralovsti-kaciri-gL4-13316.jpg 4 50 8

Království boží série

< 2. díl >

2. kniha série Království boží. Konkláve vládců Pěti království končí roztržkou. Králové Abeleyn, Lofantyr a Mark nesouhlasí s postupem církve a jsou následně pontifikální bulou prohlášeni za kacíře. Svět ramusianské víry je rozštěpen. Církev se snaží všemi prostředky uchopit moc a nedbá na hrozbu pohanských merduků, kteří v obrovském počtu obléhají pevnost Ormannova Hráz, poslední výspu západní civilizace. Kontinent se připravuje na válku, netvor ožil. Za oceánem zatím nepatrná hrstka námořníků, vojáků a vyznavačů dweomeru zakládá pevnůstku Fort Abeleium a začíná bojovat s nepřátelskou džunglí, podnebím a podivnými obyvateli. Přeložil Robert Čapek.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Heretic Kings , 1996


více info...

Přidat komentář

alekis
22.02.2024 5 z 5

Druhý díl nezaostává za prvním... Anotace velmi stručně ale docela výstižně přibližuje děj... Nebudu zacházet do detailů, skoro to ani nejde. Je tu hodně postav a každá má svůj příběh. Kapitán Hawkwood očekával ledacos na západním kontinentu, ale tuším, že skutečnost jeho očekávání předčila.
Politické hrátky pokračují a košatí... a merdukové, uklizení v zimních táborech, čekají na jaro.
Bude to boj!

palec
24.08.2022 5 z 5

Luxus!


špulo
06.07.2022 5 z 5

Z Kearneyho by si mali všetci žánroví autori zobrať príklad. Žiadna vata, premyslený a komplexný príbeh, fajn postavy, epický rozsah, akčný dej, nečakané zvraty... Keby mala kniha o 100 strán viac, vôbec by mi to nevadilo. Neviem, či mal autor všetko vopred premyslené a len si to rozvrhol na 5 kníh, ale pôsobí to tak. Ešte raz - všetci si zobrať príklad ;)

tonysojka
16.04.2021 4 z 5

Tak věrohodný popis pochodu džunglí jsem nikde nečetl. Jsem zvědav na dobrodružství Corfeho a jeho bandy. Vlastně jsem zvědav na všechny.
:-)

Alma-Nacida
03.01.2020 4 z 5

I druhý díl byl čtivý, napínavý a plný neočekávaných zvratů. A znovu se těším na další pokračování a doufám, že se bude hodně bojovat a málo čarovat a ještě míň kopulovat s vlkodlaky ;).

kuruteku
20.12.2019 4 z 5

Tak začít ságu druhým dílem vyžaduje na začátku hodně sebezapení, ale na konci přichází nadšení z objevení dalšího divnosvěta - další díly už jsou objednány a jsem spokojen. To střídání míst mi vadilo, stejně jako nedokonalá mapa, ale časem jsem si zvykl. Až přišla druhá část a střih někam jinam. Budiž. Odměna byla adekvátní. Děkuji knihkupci, že mi k metráku knih přibalil tuto "kližku", ve které se skrýval chutný kousek.

francouz
06.06.2017 4 z 5

No musím přiznat, že i když má knížka spád, a střídá polohy skoro romantické s prvky zavánějí až hororově, s mýtem zvaným Hra o trůny, to opravdu nejde srovnat. Několik pojítek by se určitě našlo. Většina dobrého příběhu je postavena na odvěkém boji dobra se zlem, tudíž musíte mít nějakého velmi slušného záporáka, raději hned několik, a pár klaďasů, kteří nesmí zemřít nebo zmizet moc brzo. A zde najdete pár opravdových pěkně podlých záporáků a těm se snaží, v této části bohužel většinou marně sekundovat klaďáci. Což Vás motivuje aby jste sáhli po dalším dílu.

Richie1
26.11.2014 4 z 5

Druhý díl ságy - dozvídáme se více o náboženských problémech v královstvích. Pohanští merdukové stále více útočí proti západním mocnostem a není síla, která by jim odolala. Skvělý fantasy příběh pokračuje - schyluje se k rozhodujícímu boji mezi merduky a ramusiánským světem.

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

Paul Kearney
irská, 1967
2001  87%Hawkwoodova cesta
2012  89%Ztracený ostrov
2002  92%Železné války
2004  84%Lodě ze západu
2001  89%Královští kacíři

Kniha Královští kacíři je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x