Království

Království https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25935/kralovstvi-25935.jpg 4 16 3

Opatův hlas zněl velice slabě a odevzdaně. „Tohle je konec našeho kláštera. Za soumraku zemřu a z našeho chrámu zbudou jen trosky. Z lesa přichází strašlivé zlo…“ Do tibetského kláštera vtrhli čínští vojáci pátrající po posvátné relikvii. Mniši před nimi prchají do úkrytu v tajných jeskyních, ale jejich útěk brzdí zraněný cizinec, všichni jsou kvůli němu vystaveni nebezpečí… Novinářka Nancy Kellyová dostane balíček, v němž se ukrývá záhadná trubka vyrobená z kosti, a dozví se o muži ze Západu, kterému se podařilo proniknout do skrytého tibetského království, kde orchideje pokrývají zemi, pagody se tisknou k horám a pod zemí se tyčí katedrály. Záhy se vydá na nebezpečnou cestu do země starodávných mýtů a legend, aby odhalila tajemství starší než sám čas… ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Horory

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Kingdom


více info...

Přidat komentář

Metroušek
15.12.2018 3 z 5

Tom Martin umí psát, podloží knihu poměrně důkladným studiem, a tentokrát neudělal z hrdinů až takové neználky jako v Pyramidě. Je to pořád jenom dobrodružná literatura na stokrát omleté téma, se vším tím klišé, ale dá se číst.

ji7967
27.01.2016 4 z 5

Knihu jsem taky našla náhodou, zaujalo téma i prostředí. A docela se povedla. Je napínavá, dobře napsaná, člověk se chvílemi bojí (hororové prvky určitě jsou - a hlavně je to vždy o pohledu jednotlivce, hranici hororu může mít každý uplně jinde)..takže dobré, doporučuji jako napínavé čtení. A myslím, že se k ní jednou zase vrátím.


Salinka
19.03.2015 3 z 5

Tak u této knihy nevím přesně co napsat, sáhla jsem po ní čirou náhodou, když jsem v knihovně hledala jiného autora, ale zaujala mě obsahem i tématem. Při čtení jsem pořád čekala kdy se příběh "rozjede" a bude se něco pořádně dít, ale nějak mi to nepřišlo.
Většina knihy je spíš takové vyprávění a vysvětlování všeho jakoby zpětně. Kniha určitě nebyla špatná, ale četla se mi nějak těžko, měla pasáže, které zaujaly, ale celkově to nebylo to pravé.
Ještě poznámka k žánru knihy - horor? Tak to ani náhodou :-)

Autorovy další knížky

Tom Martin
anglická, 1971
2009  70%Pyramida
2009  73%Království

Kniha Království je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst7x
dalších seznamech1x