Královský dar

Královský dar https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149116/kralovsky-dar-149116.jpg 4 322 36

Královští vyzvědači série

< 3. díl >

Romantický příběh lásky z počátku 19. století. Manželství Nathana, markýze ze St. Jamesu, a Sary Winchesterové bylo vynuceno vůlí krále a jeho snahou usmířit tímto svazkem oba dlouho již znepřátelené rody. Nevěsta měla při svatbě čtyři roky, ženich čtrnáct... Po čtrnácti letech však už Sara nechce být loutkou v rukách svého otce: rozhodne se obrátit na svého právoplatného manžela a s jeho pomocí uniknout tísnivému vlivu své rodiny. Na markýzově lodi pak teprve začíná poznávat muže, kterému byla před lety zaslíbena. Cítí se v bezpečí a těší se z manželovy ochrany i lásky. Brzy však do Sařiných šťastných dní proniknou stíny temné minulosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Gift , 1991


více info...

Přidat komentář

Ála1968
05.02.2023 4 z 5

Bylo to krásné,ale Zámky byly nejkrásnější.

socka123
02.11.2022 2 z 5

Taková trochu romantika, trochu mi vadí hodně rozebírané milostné scény.....ale asi to k tomu patří.......prostě román pro ženy......


Marci_Vaj
08.07.2022 4 z 5

Tento díl se mi líbil méně než předchozí dva. Sara mě fakt ze začátku lezla na nervy, ještě že ke konci už byla mnohem schopnější a ne tolik naivní :) Nathan byl fajn, měl samozřejmě také chyby, ale i určité kouzlo... Těším se na Colina :)

Kamila1991
03.10.2020 5 z 5

Další nádherný příběh od J. Garwood. Sara byla trošku naivní a Nathan zase tvrdohlavý jako mezek, ale platí pravidlo, že protiklady se prostě přitahují. Skvělá knížka, četla se jedním dechem.

Laf
22.06.2020 5 z 5

Kniha mne hodně bavila, už jen kvůli lapálijím, které způsobovala hlavní hrdinka. Zasmála jsem se u toho. Jako odpočinková kniha je tohle dobrá volba :)

Iva B.
16.12.2019 3 z 5

Hvězdičky dolů za hlavní hrdinku, protože ta byla nesnesitelná, ale jako opravdu šíleně. Pořád slzy v očích, pořád knikala... Ale jinak to byl zase hezký příběh, to sr musí nechat :-)

pip11
18.08.2019 4 z 5

Kniha mě opravdu pobavila, byla hodně zábavná.

petraj30
15.08.2019 4 z 5

Musela jsem se smát nad naivitou (nebo možná spíš blbostí) Sary, občas byla až moc hysterická - ale každá hrdinka nemůže být dokonalá. Nathan byl taky občas na ránu, ale když má člověk takovou ženušku:-) - no tak se alespoň skvěle doplňují. Scény na lodi neměly chybu:-)

helenkan
28.04.2019 3 z 5

Už jsem četla od autorky lepší.

linhe
04.08.2018

První kniha, co jsem od Garwoodové nedočetla. V polovině jsem ji zaklapla s tím, že nebudu ztrácet čas a prokousávat se textem, u kterého si neustále v duchu opakuju \"Bože, to je tupka\". Garwoodová ženské postavy obyčejně vykreslit umí. Inteligentní, nebojácné, vtipné, s mozkem v hlavě. Tady se ji to však nepodařilo. Neustále ubulená, ufňukaná a nemotorná tupaňa, co vyžaduje, aby kolem ní manžel skákal, utěšoval a vyznával lásku, zatímco on má na starost celou loď i život posádky. Jasně, červená knihovna není vrcholné filozofické dílo, chodím si k ní odpočinout a vypnout hlavu, ale u tohohle to opravdu nešlo.

Honey19
04.04.2018 2 z 5

Hlavní hrdinové knihy byli strašně nesympatičtí. Nathan protivný hrubián a Sara hloupá hysterka. Celkově i děj mi přišel dost najivní, taková červená knihovna. Kniha se mi nelíbila.

ketvin
15.02.2018 3 z 5

Předchozí 2 díly byly super, ale tenhle "nic moc"... Nesedli mi hlavní hrdinové, Sara byla tupá a fňukna :D Nathan byl tupej a hrubián -- on ještě "šel", ale ona opravdu ne, ani se jí nešlo smát, jak už to nebylo vtipné. Příběh taky "béčkový", nic extra se vlastně nedělo. Jedna z těch horších knih od jinak skvělé autorky...

yaoiyuri
14.01.2018 2 z 5

Kniha žánru, který běžně nečtetu (Výzva 2018). Garwoodová umí psát, o tom žádná – úvodní scéna se svatbou je skvělá, erotické scény taky nejsou špatně podané, je to i vtipné, ale proboha ty postavy. Prokousat se příběhem až na konec pro mě bylo utrpení, když hlavní (ne)hrdinka Sara je ufňukaná blbka po lobotomii, které všechno vždycky projde a všichni jsou z ní paf, protože je vlastně úžasná a milující, a i otrlým hrdlořezům z pirátské lodě v její přítomnosti pookřává srdíčko. A ty pitomé fráze, které pořád omílala o tom, jaká je úžasná ženuška. Ehhh…
Velmi mě bavil Nathanův cynismus, jeho kousavé poznámky a chlapská „tupost“, ale on sám celou knihu bohužel neutáhne (navíc i jeho žárlivé výstupy se časem okoukají). Pokud ještě někdy sáhnu po takové knize, tak jedině v případě, že hrdinka bude ve stylu Garwoodové Nevěsty, ta se mi celkem líbila.

LilianaFalcon
03.01.2018 3 z 5

Na můj vkus byla hlavní hrdinka až moc natvrdlá, až moc velké nemehlo, až moc ubrečená... a dost mě rozčilovala ;-)
Jinak to ale nebylo špatné a něco bych označila za vyloženě povedené... Takže takové 3,5 hvězdičky, jenže hlavní hrdinka, kterou jsem většinu doby nemohla vystát, to prostě srazila ;-)

PerlaZP
25.06.2017 4 z 5

J. Garwood patří mezi moje oblíbené autorky, takže jsem ráda, že tato knížka vyšla, ještě jednou…
Malé plus musím dát za výběr obálky, protože se vážně povedla. Další malé plus dávám za výběr jmen Nathaniel a Sarah…
Příběh se mi docela líbil a hlavní hrdinka mě velice bavila, i když občas byla vážně, až moc naivní…
Knížka si určitě zaslouží čtyři hvězdičky…

DUNIKO
02.01.2017 5 z 5

Krásné romantika když se Sara ztratí a Nathan jí pak hleda a pak mu dojde že jediný společný domov mají na lodi.Srandovní je jak ho provokuje s jídlem když má mořskou nemoc.

Samira
20.11.2016 5 z 5

Výborný a také maximálně zábavný kousek od autorky, které jde snad docela všechno. I když musím připustit, že historie ještě o poznání víc, hlavně pro svoji svižnost a nic navíc.
Nechyběla žádná správná ingredience, perfektní a nesmírně vtipné postavy, zajímavý děj i zápletka a vše podáno s inteligencí a umem.
Moc se těším na další její knihy, které jsou vždy sázkou na jistotu.
Romantický, ale nijak přehnaný oddech v knižní podobě.
Doporučuji!

Janka0702
09.08.2016 3 z 5

U této knihy jsem se fakt pobavila, stejně jako u ostatních. Julie je prostě moje nej autorka. Ale stejně jako strážný anděl mi tady vadila hlavní hrdinka Sára. Její naivita někdy hraničila až s blbostí.
Samozřejmě, když jsem se prolouskala dál příběhem, začala se mi docela zamlouvat. Škoda jen, že nebyl víc rozepsán konec. Ráda bych věděla, jak Nathan reagoval na to, že ho jeho ženuška odhaliila :)

Lacrimosa
13.07.2016 5 z 5

Tato kniha byla moje první setkání s červenou knihovou, vlastně omylem, dědovi ji vnutila knihovnice, že se mu to bude líbit, že je tam námořnická tematika :D knížka je čtivá, čte se skoro sama, hlavní hrdinka Sara je neskonale naivní, ale přesto sympatická a vůbec se nedivím Nathanovi, že je z ní místy dost zoufalý, ale zamiluje si ji :) I ostatní postavy jsou zábavné, příběh zajímavý a hezky plyne, na konci tajíte dech, jak to dopadne! Prostě příjemná oddechovka s dobrou zápletkou.
P.S: Dědovi se teda knížka vůbec nelíbila ;)

Ewik
29.03.2016 5 z 5

Garwoodovou mám ráda a nedám na ni dopustit. Svým hrdinům vždy vtiskne rozličné osudy a každému uplete osobnost přímo na míru.
Nathaniel je pirát trpící mořskou nemocí, hojně užívající slovo "ksakru" a Sara je celkem nebezpečná naivka, co Vás buď zmrzačí slunečníkem nebo přiotráví vlastnoručně uvařeným jídlem. :-) Prostě páreček k pohledání.

Milá, příjemná četba, která pobaví a dovolí uvolnit se.

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Julie Garwood
americká, 1946 - 2023
2007  91%Nevěsta
2012  87%Ideální muž
2001  90%Láska a čest
2002  85%Nebezpečná hra
2009  90%Králova milenka

Kniha Královský dar je v

Právě čtených3x
Přečtených559x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených30x
Knihotéce228x
Chystám se číst40x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x