Královský dar

Královský dar https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94089/bmid_kralovsky-dar-Sz5-94089.jpg 4 20 4

Francouzský král Ludvík XIV. posílá do Anglie mladou Louise, dceru zchudlého šlechtice. Očekává se od ní, že bude Francii sloužit jako vyzvědačka. S příslibem bohatství, moci a dokonce i lásky anglického krále Karla II. si Louise troufne vzít osud do vlastních rukou. Musí však tančit ve víru nebezpečných intrik mezi dvěma královstvími.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

French mistress , 2009


více info...

Přidat komentář

wildkiss
04.03.2016

Příběh jsem četla jedním dechem, autorka se drží historických faktů, těším se na další knihu...

Venezia
01.06.2014 4 z 5

Životopisný román v ich-forme zobrazuje Louisu de Keroualle trochu inak, ako sme zvyknutí, nie je to tá „proradná, hamižná, intrikánská katolická děvka“, ale jemná, verná, kultivovaná, zamilovaná žena. Síce je francúzskou špiónkou, ale kto je dokonalý, že?
Čo musím vytknúť, je obálka, je naozaj nevkusná, oblečenie ani účes nezodpovedá dobe, v ktorej sa román odohráva, navyše je hlavná hrdinka brunetka. Nerozumiem, prečo autor obálky nepoužil skutočnú podobizeň a prečo bol zmenený originálny názov knihy.


mariva
15.07.2013 2 z 5

Snad ještě nikdy jsem žádnou knihu nečetla tak dlouho. Pravda je, že jsem teď měla velmi málo času na čtení, ale kdyby mě knížka chytla, určitě bych ji přečetla za obvyklou dobu. I když mám historické romány ráda, tento mě moc nezaujal ani nebavil.

Lenynek
11.08.2012 5 z 5

Miluji historické romance, které jsou založené na faktech. I když sama autorka připustila, že není historička, ale spisovatelka, přesně se mi svou knihou strefila do noty. :)
Knihu jsem zvládla na jeden dech a náramně jsem si ji užila!