Královská hra 2

Královská hra 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422743/bmid_kralovska-hra-2-6TV-422743.jpg 4 117 13

Královská hra série

< 2. díl >

Úkoly jsou čím dál drsnější a děsivější. Tohle už není zábava. To je vyvražďování. A zdá se, že před tajemným vrahem není nikdo a nikde v bezpečí...

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , Crew
Originální název:

Ōsama Game #02 , 2010


více info...

Přidat komentář

Atlantis
02.11.2022 3 z 5

První díl jsem četl už před pár lety, ale měl jsem z něj docela dobrý pocit. Zajímavá atmosféra, napínavé, svižné. Ale z toho všeho ve dvojce zbyly jen drobky. Postavy jsou otravné a uječené, některé strany jsou vyloženě dva panely křičících obličejů. A ta kresba, byla Královská hra vždy tak ohavná? Dám si ještě jeden díl, ale vlastně mě už zajímá jen klíčové odhalení.

Corso
11.07.2022 3 z 5

Lepsie ako prvy diel, preco? Lebo okrem prekvapenych alebo sokovanych ksichtov sa uz zacina aj trochu uvazovat. :)
(Obcas mi uz tie nedialogove citoslovcia vadia. Viem ze to patri k manga folkloru, ale zase aby vedla hlavy muselo byt KYYV, ZVRT, akoze nou otocil, no... crrrn pat brrr okolo mobilov beriem, aj smrtelne chrcanie zomierajucich.) Ozaj autorovi idu holcicie postavicky. Byt tak este v puberte, vzrusim sa. Lenze ja som v puberte mal Kruana a maleho boha. :)


knihomolkaJani
17.12.2021 3 z 5

První díl se mi tedy líbil více, tady jsem se místy nudila, ovšem námět je to skvělý a máte to přečtené vlastně hned.

Lenka.Vílka
06.09.2021 4 z 5

Druhý díl byl fajn. Tedy, spíš jeho první polovina. Suprově použitá psychologie a logika při úkolu s lístkama. To bylo dokonalý.

Jenže potom přišla druhá polovina, která to zabila. Byť logika akce byla skvělá, pracovalo se ale pouze s jedním a jediným předpokladem: Král je někdo ze třídy. Čili na tom to celý záviselo. A jo, v prvním díle to bylo lehce naznačeno, a čtenář by se na to mohl chytit. Ale co, když by si pro sebe upravil pravidla? Není blbej přeci. Ale taky je to teprve druhý díl. A navíc...co když Král hraje víc her najendou? A co když ho chce porazit víc lidí najendou, jenom o tom nemluví nahlas?
(Takhle by to bylo geniální a mám strach, že na konci budu zklamaná.)

Na konci knihy tedy nastal masakr, který jsem předpokládala. Ale to mi nevadilo. Pokud je série srovnávána s Death Note, tak nevím, nevím, chtělo by to trochu víc zavařit moje mozkový buňky. Příště?

A teď ke kresbě. Já vím, manga to musí mít, ale právě proto jsem se bála, zda to nebude moc "teen", jak jsem psala u prvního dílu. Manga má v kresbě určité prvky, které někomu buď vadí nebo nevadí. A protože je to jako fakt uber teen, tak je to skoro v každém okně a na mě to bylo moc. Byť kresba sama o sobě je hodně příjemná a dobře se na ni kouká.

Terva
24.06.2021 4 z 5

„Naoja Hašimoto
bude do 10 minut
mít pohlavní styk.
Pokud to neudělá, odsuzuje se
k sebevraždě uhořením.“

Vím, že tyto postupy jsou již stokrát omleté (Saw – třeba), ale mít to nakreslené na papíře je něco jiného než to jen číst a nebo sledovat nějaký podobný filmový snímek. Moc se mi do první knihy nechtělo, nějak jsem tomu tématu nedůvěřoval. Zkusil jsem to na vlastní riziko a kupodivu mě to zaujalo. Napětí se zvyšuje a je zajímavé sledovat celou třídu, jak se k úkolům postaví a reakce jedinců, kterým to nejde moc k duhu.

Citát: Jde jenom o sex.

Jistá dětinskost v tom však je. Některé úkoly se mi zdají nedořešené a někdy jsou i směšné. Vypadá to, že tvůrci zatím ve druhé knize tápou a nevědí, jak děj posunout. Ono totiž zůstat jen u úkolů „ten udělá tohle a ten zas tohle“ - no, prostě to přestane čtenáře po jisté době bavit. Je potřeba přitvrdit. A nebo zjistit, co je Královská hra zač a jak jí zastavit. Jenže na to je zatím velmi brzo. Tento díl byl o hvězdu slabší.

Citát: Když nic neuděláme je to jen čekání na smrt.

sgjoli
21.05.2021 5 z 5

I druhý díl byl skvěle napínavý a protknutý temnou a dusnou atmosférou. Ve vzduchu stále visí otázka, kdo za tím vším stojí, a to napětí se tak díky tomu dá krájet. Rozhodně jsem si i tuto knihu užila. Akce, emoce, hutná atmosféra, děj posouvající se kupředu, skvělá kresba, dynamika, napětí, zvraty... všechno tu je poskládané tak, jak se mi to líbí a jak jsem v tomto pokračování očekávala. Za mne skvělé.

Kate18
29.09.2020 4 z 5

Hra pokračuje, přeživší spolužáci musí i nadále plnit příkazy od samozvaného krále, které se nadále stupňují. A tresty za nesplnění jsou vysoké. Jak můžou tuto hru ukončit? Odpověď je jednoduchá, musí krále najít...

Shaxx
08.06.2020

Nemůžu si pomoct, ale bavilo mě to. Možná mám občas prostě nízký nároky :D
Princip ,,královské hry" s mírnými obměnami není ničím originálním a novým (Game, Stačí jen chtít, Nerve). Takzvaný Král se zatím ukazuje jako slušnej úchylák a tak trochu pubertální perv, ale postupem času dostává ,,hra" mnohem temnější nádech.
Je to napínavý jak kšandy a sice si myslím, že mě závěrečný díl - konkrétně tedy rozuzlení, zklame...ale uvidím :D

mattonela2000
15.02.2020 3 z 5

První volume začalo slibně, ale pokračování? Pěkně slabý musím říct. Čekala jsem víc mrtvol, zklamání... Pevně doufám, že třetí volume si tedy značně polepší. Jinak atmosféra celé mangy je rozhodně skvělá. Miluju tyhle psychologické hry na kočku a myš, které si odnesou i "pár" obětí. Dost mi to připomíná Death Note, což je prostě klasika a nostalgie v jednom. Dokonce i přemýšlím nad tím, že Král asi musel nějak Lightovi čornout zápisník, jinak si to neumím vysvětlit, pěkný mindfuck.

Mooneylan
17.12.2019 5 z 5

Dobře, veškeré manga série jsou evidentně o cliffhangerech a nekonečných nervech, jak příběh vlastně dopadne :D
Druhá kniha Královské hry je přesně taková. Když si už už myslíte, že se to začne rozplétat, tak houby... :D O to víc se ale těším na další díl.

martinstefko
03.12.2019 3 z 5

A tady zase scenárista ukazuje, že má smysl pro dramatičnost a pořádně scénu napíná. Ta nezabírá přímo polovinu knihy, ale nemá k tomu moc daleko. Ještě jsou zde nějaké odbočky, dílčí zvraty nebo alespoň domnělé zvraty, jednoduše všechno pro to, aby Kanazawa udržel vaši pozornost a nepřinášel děj, který bude jako na neměnné lince. Tohle je sinusoida, navíc nepravidelná. A v tomhle směru to funguje. Je to celkem zjednodušené, pozice policie je tu zanedbatelná a ne všechno dává smysl, je to prostě uzpůsobeno tomu, aby mohl scenárista vést příběh tak, jak chce. I proto doufám, že nám přinese pointu, která s námi mrskne o zem.

azertaaz
18.11.2019 4 z 5

Dost dobré, jen některé věci tam prostě nesedí a přijdou mi až moc přehnané. Například policie, nechci spoilerovat, tak posuďte sami.

NiNo
13.11.2019 4 z 5

Příběh se stupňuje a dramatizuje. Studenti si pomalu začínají uvědomovat, že všichni jsou v ohrožení života a nehodlají se s tím smířit. Musí najít Krále! Excelentní kresba a zajímavá zápletka. Asi jsem četla už příliš mnoho mang, abych dala plné hodnocení, přece jen tam pár věcí hapruje, ale rozhodně jde o nadprůměrné dílo.

Autorovy další knížky

2019  79%Královská hra 1
2019  81%Královská hra 2
2021  63%Královská hra 5
2020  80%Královská hra 3
2020  80%Královská hra 4

Kniha Královská hra 2 je v

Přečtených166x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce60x
Chystám se číst7x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x