Kráľovská cesta za dobrodružstvom

Kráľovská cesta za dobrodružstvom https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234462/bmid_kralovska-cesta-za-dobrodruzstvom-234462.jpg 4 28 3

Dramatické zážitky amerického cestovateľa z potuliek po Amerike, Európe, Ázii a Oceánii. Autor v nich bezprostredne a s veľkým rozprávačským umením opisuje všetko, čo videl a zažil na svojich dobrodružných a krkolomných cestách za starými pamiatkami.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

The Royal Road to Romance, New Worlds to Conquer, The Glorious Adventure, The Flying Carpet, Seven League Boots


více info...

Přidat komentář

Vcelar1980
14.07.2023 5 z 5

Proti dalším knihám autora je tato knížka útlejší, ale to nic nesnižuje její kvalitu. Halliburton uměl krásně vyprávět, jeho dobrodružství jsou úžasná. Často byl kritizován kvůli tomu, že pocházel z dobře situované rodiny a mohl si tak dobrodružství "dovolit", ale co je na tom špatného? Jeho zápal, radost ze života, ale i smutek, určitá melancholie a sentimentalita dodávají jeho zážitkům další level. Dnes bych se spíše obával toho, že bude vzhledem ke svým občas rasistickým názorům obětí woke culture. Každopádně jeho knihy jsem miloval jako dítě a stejně tak se k nim rád vracím i teď. Byl to prostě frajer a mrzí mě, že z tohoto světa odešel tak předčasně.

kalache
21.12.2019 4 z 5

...v edici Karavana vycházely slušné knihy i v době temna a když někde vystupuje slon,je o zábavu postaráno...viz. Růženka a Stoletý stařec...


jprst
04.08.2019 5 z 5

Jako kluka mě tato kniha přivedla k četbě dalších cestopisů, stále ji mám ve své knihovně, občas do ní nahlédnu se zjištěním, že pro mne své kouzlo neztratila.