Královna ničeho

Královna ničeho https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491443/bmid_kralovna-niceho-fIl-491443.jpg 4 1240 221

On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Série Krutý princ vrcholí. Moc je mnohem jednodušší získat než si ji udržet. Jude se tuhle lekci naučila, když se vzdala kontroly nad podlým králem Cardanem výměnou za neomezené pravomoci. Teď je z ní vyhoštěná královna Říše víl, skončila v lidském světě bezmocná a trpící Cardanovou zradou, ale odhodlaná získat zpátky všechno, o co ji připravil. A příležitost se brzy naskytne v podobě sestry-dvojčete Taryn, jejíž smrtelný život je v nebezpečí. Pokud chce svou sestru zachránit, musí se Jude vrátit mezi víly, riskovat život a vyrovnat se se svými přetrvávajícími city ke Cardanovi. Ale v Elfhame je všechno jinak. Říše stojí na pokraji války, a jakmile Jude vklouzne hluboko za nepřátelskou linii, pohltí ji krvavá politika. A když je probuzena nebezpečná kletba a po celé zemi se šíří panika, musí si vybrat mezi svou ctižádostivostí a lidskostí…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Queen of Nothing , 2019


více info...

Přidat komentář

KajinaH722
včera 4 z 5

Závěrečný díl fantasy trilogie se dobře četl a bavil mě, protože to bylo napínavé a pořád se tam něco dějo, ale stejně tak jako díly předešlé mi tam něco chybělo a to větší romantika. Autorka se víc zaměřuje na boj a krev.

Debbra
22.04.2024 5 z 5

Třetí díl byla neskutečná jízda. Vůbec jsem se nemohla od knížky odtrhnout jak se stále něco dělo a pořád jsem jen uvažovala o tom, co a jak se ještě stane. Určitě tuto sérii nečtu naposledy.


Eleanor-ka
07.04.2024 4 z 5

Třetí, závěrečný díl byl lepší než první ale o něco horší, než druhý. Každopádně skvělé zakončení téhle temnější vílí série. Místy mi to už připadalo zdlouhavé, ale i tak jsem hltala každé slovo. Happyendy já miluju. Takže spokojenost.

Luccinda
02.04.2024 4 z 5

Závěrečný díl série Krutý princ byl stejně povedený jako první dva. Opět byl akční a dramatický od začátku až do konce a já jsem ráda, že tahle série dostala opravdu skvělý konec. Holly Black umí perfektně psát postavy, Jude i Cardana jsem si zamilovala, moc se mi líbil jejich vývoj v průběhu celé trilogie. A úžasný byl také vílí svět, který autorka vykreslila parádně.

VeDny
31.03.2024 5 z 5

Opět přečteno přes noc. Mělo to spád, žádné vycpávky, všechno šlo k věci. Jelikož jsem poslední rok věnovala Maas a jejím sériím, jsem úplně v šoku, že to jde vlastně jinak, že se nemusí všechno popisovat, opakovat, nemusí se zmiňovat všednost. Díky tomu byla tato trilogie příjemně krátká, stravitelná a srozumitelná. Ovšem zase mi, ze stejného důvodu, chyběl lépe prokreslený vztah hlavních hrdinů, byla hrozná škoda, že v celé trilogii spolu mají jen pár scén, takže mi ta jejich láska na konci přišla taková nedopečená. Zasloužilo by to pokračování.
Ale nevnímám to vyloženě negativně, styl autorky je senzační, moc dobře se to četlo, zasmála jsem se. A ačkoli jsem se snažila odhadovat jejich kroky, téměř vždycky jsem byla překvapená. A všechny proběhly tak přirozeně, kvůli různým lidem, různým náhodám a plánům, že jsem neměla pocit, že čtu o mary sue.

Pár detailů, u kterých jsem se zarazila, že jsou podivné, neuvěřitelné nebo nekorespondují s předchozími díly, tam samozřejmě bylo. Ale nechávám být, celkový dojem z knihy to naprosto přebíjí.

Další knížky od autorky určitě přečtu a tuhle sérii vřele doporučuji.

Katka.Val
28.03.2024 2 z 5

Posledni dil byl tedy uz tezke zklamani.

Micho86
24.03.2024 4 z 5

Předchozí díl byl lepší, v poslední knížce této roztomilé trilogie mi pár věcí lezlo na nervy..
Tak především menší nesrovnalosti, které v předchozích dvou svazcích byly úplně jinak, jako třeba to, že si Madoc ráchal v krvi nepřátel plášť, ovšem v Královně ničeho se najednou jednalo o jakousi čepici, kterou zřejmě disponují všechny karkulinky. Dále v prvním díle autorka/překlad zmiňuje, že Jude schází poslední článek levého prsteníku, avšak teď najednou mluvíme o malíčku.
Dále si pak Jude vyčítá svou hloupost v případech, kdy šlo její postup velmi snadno odůvodnit, třeba když pádila do paláce čekat na Přízraka, nebo když na začátku tohoto dílu s posměchem uvažovala nad královskou milostí, to mi pilo krev, její skutečná rozhodnutí mě osobně smysl dávala..
Jinak super zakončení příběhu, celkem vzato se mi to fakt líbilo a těším se na ilustrovaný pohádkový dodatek.:)

Nikidree
06.03.2024 4 z 5

Poslední díl je za mě nejlepší. Opravdu jsem si ho užila a tentokrát i musím říct, že mi postavy nepřišly tak protivné. Celkově je tu méně intrik, což očividně prospělo. Děj je tak nějak plynulejší a už na mě nepůsobil, jako soustavná smršť toho, co Jude chce a musí.
Myslím, že když se člověk přenese přes drsnou touhu Jude (a Madoca) po moci (a jejich cestu k ní přes mrtvoly a intriky), že si příběh užije. Možná, že kdyby mi sedly postavy a jejich charaktery, tak bych si všechny díly užila víc i já.
Poslednímu dílu dávám 4*, protože mě opravdu bavil a líbil se mi.

marianna7090
24.02.2024 5 z 5

(SPOILER) 4,5*
Posledná časť sa mi z trilógie páčila najviac. Ľahučko sa čítala, dej plynul rýchlo, stále sa niečo dialo a nakoniec všetko dobre dopadlo ako v správnej rozprávke. Síce som dúfala, že tam konečne vyvrcholí poriadna bitka, nechýbalo mi to tam až tak veľmi, že by to rušilo dej.
Madock ako záporák bol pre mňa veľmi slabý a dosť biedny, v porovnaní so zloduchmi iných fantasy príbehov. Bol to len otravný, ambiciózny a neschopný tatko. Taká Umbridgeová by ho zvládla jednou rukou a jednou urážkou.
A moja romantická duša by ocenila viac romantiky. Aj keď uznávam, že toto nebol zámer tejto série.
Celkovo sériu hodnotím asi 3,5*, bolo to zaujímavé, ale čítala som lepšie.

knidopel
22.02.2024 5 z 5

Strašně jsem se bála, že budu z konce této našlápnuté série zklamaná. Chvílemi to tak i vypadalo, ale nakonec vše dopadlo tak, jak mělo a příběh se krásně uzavřel. Jsem ráda, že jsem Krutého prince neodložila (když jsem měla problém se začíst) a do série se pustila.

Karlík27
13.02.2024 5 z 5

Strašně dlouho mi moje kamarádka říkala jak je to dokonalá série a ze si ji musím přečíst a já nemůžu říct nic jiného než ze měla pravdu

kristyna6626
07.02.2024 5 z 5

Krásné zakončení série

zirafinec
04.02.2024 5 z 5

Asi nejlepší díl série. U předchozích dvou jsem měla pocit, že tomu něco chybí, ale tenhle díl jsem zhltla bez námitek. Řekla bych, že přečíst si tuto sérii stojí za to.

Šustýnka
29.01.2024 5 z 5

Ze začátku mi trvalo než jsem se do příběhu dostala, ale nakonec jsem si tuhle trilogii velmi zamilovala. Asi to nebude pro každého, ale pokud hledáte fantasy enemies to lovers, nejspíš se vám knihy budou líbit. Příběh je zaměřený hlavně na politiku, romantika je spíš vedlejší a není zde ani moc spicy scén, což je možná trochu škoda.
Hlavní ženská hrdinka Jude se v příběhu vyvíjí (sílí) a nezastaví se dokud nedostane, to co chce.
No a Cardan navždy zůstane v mém srdíčku.

Zamilovala jsem se do světa, který autorka vytvořila a určitě to nebyla poslední knížka od Holly.

stejfina
21.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Přečteno jedním dechem. Narozdíl od prvního dílu, u kterého mi trvalo se do knížky začíst, tento díl stejně jako druhý nezklamal. Hltala jsem každou stránku. A vzhledem k tomu, jaké bylo pnutí mezi Jude a Cardanem po celou dobu série se mi ulevilo, že nakonec zůstali spolu, i když jsem posledních 30 stran byla doslova ve stresu, že jak je autorčiným zvykem mě překvapí nějakým zvratem. Naštěstí k tomu nedošlo. Chápu, že pro někoho mohl být konec nudný a předvídatelný. Ale já jsem byla nadšená. A nakonec ještě k Tyran, která se konečně začala chovat jako sestra, i když jsem z počátku v její návštěvě ve světe lidi očekávala zradu. Pro mě je kniha 5/5 :-)

danielawojn
14.01.2024 5 z 5

Důstojné zakončení trilogie. Celé mě to doopravdy bavilo.

Vypozorovala jsem, že u fantasy trilogií často poslední díl pokulhává. První je rozjezd, druhý mi zpravidla připadá nejlepší a ten třetí už se rozvine ve znamení toho, aby se to vše povedlo zakončit.

V Královně ničeho bylo i přes potřebu směřovat příběh k cíli dost zvratů a děje. Zároveň žádná vedlejší dějová linka nezůstala neuzavřena a všechny otázky dostaly svou odpověď.

Tereza.Fait
05.01.2024 4 z 5

Vsechny dily precteny behem dvou tydnu, fakt se mi to libilo. Ctu teda v originale, protoze mi překlady prijdou kolikrat az ponižující.
Urcite si to prectu znova a urcite si prectu knizku Cardana, tu potrebuju :-D

Nifgai
03.01.2024 4 z 5

Za mě rozhodně nejlepší díl série,ale celkově jsem od série čekala víc. Ocenila bych víc prostou mezi Jude a Cardanem. Líbila se mi i linka Vivi a Heather.

TeriLin1111
18.12.2023 5 z 5

Tenhle díl sice nebyl tak dramatický jako předešlé dva, žádný nečekaný zvrat, zato se už od začátku něco dělo a já si to maximálně užívala. Celá tahle série určitě stojí za přečtení, skvěle propracované postavy i děj, romantická linka byla skvělá, sice trochu s otazníkem ale je to jenom fikce tak přimhouřím oči :) Bude mi to chybět a ráda se k tomu někdy vrátím.

Rebarborka
22.10.2023 2 z 5

Příběh pomsty bez pomsty.