Královna králů

Královna králů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12483/bmid_kralovna-kralu-s3T-12483.jpg 4 16 1

Kleopatra série

< 2. díl

V Královně králů, pokračování Kleopatry, osudy hrdinů kulminují. Nejslavnější žena světa se vášnivě zamiluje do legendárního římského vojevůdce Marka Antonia, prožije s ním bouřlivý milostný vztah s tragickým koncem. Stává se královnou králů a faraonkou obou zemí Egypta, spojenkyní Říma a milenkou dvou nejmocnějších Římanů. Budovateli impéria Juliovi Caesarovi porodí syna - jediného syna, jakého kdy měl. Poté, co je Caesar zavražděn, dramaticky uprchne z Říma a připojí se k Antoniovi, odvážnému válečníkovi, který jí daruje své srdce a učiní z ní partnerku svých světovládných plánů. Zatímco Řím ničí dlouhotrvající vnitřní zápasy, Antonius a Kleopatrou vyprovokují Caesarova nástupce Oktáviána k zoufalé námořní i pozemní válce o kontrolu nad římským impéria. K ženě, která dává volný průchod svým sexuálním choutkám, avšak své potomky miluje vášnivou mateřskou láskou, jíž v žilách koluje krev velkých makedonských králů a která bojuje s pomocí římské armády proti vlastním sourozencům, se však osud nezachová laskavě. Poslední kapitolu píše Kleopatra sama. Po bitvě u Aktia, ve světě plném blyštění a třesku zbraní, volí smrt před pokořením a před zradou muže, který s ní spojil osud.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Pharaoh , 2002


více info...

Přidat komentář

Gracinka
16.08.2021 4 z 5

Tahle knížka byla o něco lepší než první díl, ale co mi hodně vadilo, tak přeskakování v časové ose mezi posledním rokem královniny vlady a těmi ostatními. V historickém románu by měla být zachována časová posloupnost.
A na to, že Kleopatra s Antoniem byli označování jako osudoví milenci, tak v tomhle zpracování on na ni víceméně kašlal a jen ji využíval. Láska téměř žádná.

Autorovy další knížky

Karen Essex
americká, 1979
2004  82%Kleopatra
2007  76%Leonardovy labutě
2005  76%Královna králů
2002  80%Kleopatra, egyptská princezná

Kniha Královna králů je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x