Králové Wyldu

Králové Wyldu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398867/bmid_kralove-wyldu-slava-nikdy-nezestarn-DQK-398867.jpg 5 261 90

Králové Wyldu série

1. díl >

Sláva nikdy nezestárne. Clay Cooper a jeho skupina kdysi bývali ti nejlepší z nejlepších — nejobávanější proslulí žoldnéři na této straně Heartwyldu. Dny jejich slávy však již dávno pominuly. Každý z nich si šel svou cestou. Zestárli, ztloustli, opíjeli se, nebo všechno najednou. Najednou se však u Clayových dveří objeví jeho bývalý parťák Gabriel s prosbou o pomoc — aby se společně zúčastnili mise, ke které by se upsali jen ti nejstatečnější, nebo naopak ti nejhloupější. Gabrielova dcera je uvězněna ve městě vzdáleném přes půl světa a obléhaném Heartwyldskou hordou. Nastal čas znovu svolat skupinu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

Kings of the Wyld , 2017


více info...

Přidat komentář

LubomirSottnik
03.04.2024 3 z 5

Noví králi fantasy literatúry?

Pri hľadaní novej fantasy série som sa často stretával s oslavnými recenziami na Králov Wyldu od Nicholasa Eamesa. Vzhľadom na debutový román som bol mierne skeptický, no nemohol som sa viac mýliť. Králové Wyldu sú totiž pútavé, akčné a vtipné fantasy pripomínajúce RPG videohry a filmy ako Guardians of the Galaxy.

Dej knihy sleduje skupinu nájomných hrdinov, ktorej členovia sa po dvadsiatich rokoch stretávajú, aby zachránili dcéru jedného z hrdinov, uviaznutú v monštrami obliehanom meste na opačnej strane kontinentu. A ako to býva, výprava sa zamotáva, vstupujú do bývalé manželky, nájomné vrahyne, hordy monštier, kanibali, nemŕtvi a draci.

Je pravda, že kniha nejde do hlbokých tém iné fantasy diela a nepoukazuje na problémy nášho sveta ako rasizmus či imperializmus. Králové Wyldu sa chcú v prvom rade baviť, rozbíjať lebky a bojovať proti hordám nepriateľom, a to im ide náramne dobre. Okrem kvalitnej akcie, pútavého deja a zaujímavých postáv Eames exceluje v dialógoch, ktoré sú svižné, vtipné a dokonca aj zmysluplné.

Nie je to však len o superlatívoch. Približne v polovici deja, kedy sa hrdinovia dostanú do lesa Heartwyld, knihe na čas dôjde dych a nepríde k zásadným posunom (okrem odhalenia dvoch nových postáv). Inými slovami, časť knihy odohrávajúca sa v Heartwylde sa dala buď skrátiť alebo vyhodiť, nakoľko príbeh by fungoval aj bez nej.

Výhrady však prekrýva Eamesov talent, ktorý všetko, čo autor naznačoval – od tém, myšlienok cez miesta, až po iné postavy – spojil v jedno epické, uspokojivé finále.

Králové Wyldu sú ako stvorení pre fanúšikov fantasy, akčných RPG videohier a fantasy filmov. Nebyť slabšej polovice knihy, išlo by o nekončiaci kolotoč akcie a humoru.

Mikko
25.03.2024 5 z 5

Skupina žoldnéřů jménem Sága bývala opravdový pojem. Byla to ta nejvěhlasnější skupina široko daleko. Vždyť se jim dokonce přezdívalo Králové Wyldu. A do Wyldu, do temného lesa plného příšer a nebezpečí nevkročí jen tak někdo, kdo nemá pro strach uděláno.
To však bylo dvacet let zpět. Clay Cooper, člen ságy a nynější zaměstnanec městské hlídky, kdesi v západákově chce hlavně v klidu stárnout po boku své krásné ženy a milované dcerky. A možná jednou si pořídit hostinec u cesty, kde bude nalévat pivo a třeba za sychravých večerů poví hostům i nějaký ten příběh...
Vše se však mění, když ho vyhledá jeho přítel Gabriel, velitel bývalé Ságy. Gabrielova dcera je v ohrožení života a Sága opět ožívá. Držte si klobouky Králové Wyldu jsou zpět.

Woow tak tohle byla jízda. Kniha slibovala, že bude jako by ji napsali Martin a Pratchett. A opravdu! Velké epické bitvy, řada absurdních vtipných situací, skvělé rozhovory a hlavně pětičlenná parta hlavních hrdinů, kterou budete rozhodně milovat. Každý je naprosto jiný, ale když jsou konečne spolu, máte stejný pocit jako když dostavíte puzzle.

V knize jsou také naprosto perfektní vedlejší postavy. Někoho by možná mohly rušit spousty různých příšer, monster, ras a nadpřirozených bytostí, ale sem to zkrátka pasuje a mě jako bývalému velkému hráči RPG her to nevadí vůbec.

Celá kniha je taková zábavná a akční taškařice, avšak Eames ve vás chvílemi dokáže i vzbudit emoce a zahrát na city.

Tuhle parta vás rozhodně nudit nebude.
Krátké kapitoly a děj, který krásně plyne zaručí, že 520 stran zmizí jako pára nad hrncem. Pokud hledáte fantasy u kterého si chcete hlavně odpočinout, tak už nehledejte a sáhněte po Kralích Wyldu.


lucyvase4
11.03.2024 5 z 5

Clay? Clay Cooper? Co ty tady děláš, ty starý pardále. Posaď se k nám. Zrovna jsem, tady mladým, chtěla vyprávět příběh o Vaší skupině Sága. Ale když už jsi tady, mohl by jsi jim to povědět sám. Jak to bylo tenkrát s tou záchranou Castie?

Co Vám budu povídat. Už jsem si 20 let žil šťastný a spokojený život bez boje. Když se ke mně jednou v noci přiloudal můj starý kamarád a bývalý vůdce Ságy. Gabriel, kterého všichni ho znáte pod přezdívkou Zlatý Gabe, mne tu noc přesvědčil k největší hlouposti mého života. Prý znovu sjednotíme Ságu a vydáme se do Castie. Města obléhaného příšerami. Jak ale Ságu sjednotit? Proč jít na jistou smrt? Chtěl jsem odmítnout. Když mi ale řekl, že jeho dcera Rose je v Castii uvězněna a čeká jen na smrt, mohl jsem mu, jako otec vlastní dcery, říct ne? A tak začalo naše dobrodružství. Ano. To, o kterém se zpívají písně ještě dnes. Před 20 lety nám říkali Králové Wyldu, byli jsme obávanou skupinou, ale dnes jsme jen staří muži. Jak tohle dopadne? Co vše je otec schopen udělat, aby ochránil své dítě?

Tak tohle byla, aspoň pro mne, naprostá pecka. Skvělá epická fantasy. Svět byl naprosto dokonale promyšlený i s jeho historií. Přesně to, co mám na fantasy ráda.

Spousta magických prvků a nadpřirozených bytostí (draci, obři, kyklopové, kentauři, minotaurus, obří pavouci, chiméra, druini, čarodějové atd.)

Hrdinové - král a bývalý zloděj Matrick, čaroděj Moog, rozený válečník Ganelon, krotký mlčenlivý Clay a jejich vůdce Gabriel. Směs různorodých charakterů, kde si určitě vyberete svého oblíbence. Ačkoli každý z nich má svůj charakter, svůj příběh, své světlé ale i temné stránky, dohromady se neskutečně doplňují a harmonie z této skupinky úplně sálá.

Celou knihu provází humor, sarkasmus a dokonale popsané bitvy.

Příběh mne hodně bavil. Dej plynul velmi rychle a já se nestihla ani jednou nudit.

Oceňuji, že se jedná pouze o jeden díl. Po všech nedokončených, nekonečných sérií, je to příjemná změna.

Jediné, co mi malinko vadí je mapa. V knize sice je. Je krásná, ale trochu nefunkční. Spousta míst, kde se hrdinové vyskytují na mapě prostě chybí.

Hor89
13.12.2023 5 z 5

Od knihy jsem moc nečekal a o to víc mě překvapila. Svět sice nepatří k neoriginálnějším - je to takové zhuštěné Dungeons & Dragons, ale je propracovaný a tolik různých monster jsem v jedné knize snad nikdy neviděl. Příběh je zajímavý, napínavý a místy hodně vtipný - není to vyloženě fantasy satira jako u Zeměplochy, ale nasmál sem se docela dost. Celkové hodnocení čtyři a půl hvězdy.

martin_aston
07.12.2023 4 z 5

Príjemná, zábavná fantasy. Nechýba humor, dobrá akcia. Jedna hviezda dole za zopár nelogickostí a relatívne veľa "štastných náhod".

adevr
01.12.2023 5 z 5

Bomba.

Hadati
29.11.2023 4 z 5

Přestárlí hrdinové se rozhodnou dát se zase dohromady, aby zachránili dceru jednoho z nich z obležení armády monster. Když jsem si přečetl tuhle anotaci, hned jsem si vzpomněl na zeměplošského barbara Cohena a jeho Stříbrnou hordu a na Gemmelova Drussa vystupujícího v knize Legenda.

Obě přirovnání mají něco do sebe. Hrdinové tohoto příběhu stejně jako Druss už nějakou dobu nevykonávají své řemeslo hrdinů. Na rozdíl od Drussa jim pak ale trvá déle, než se do svých rolí zase dostanou. Blíže ale mají přece jen ke Cohenovi a Stříbrné hordě, protože stejně jako oni se rozhodnou pro misi, která se od počátku dá považovat za nesplnitelnou. Jen jim není kolem osmdesáti, ale spíše kolem padesáti.

K Zeměploše také má tato kniha blíže díky humoru, kterého je zde více než dost. Na rozdíl od Zeměplochy se však autor snaží, aby nespadl do absurdní parodie.

V příběhu pak můžeme sledovat, jak se skupina starých dobrodruhů dává opět dohromady, řeší dilema nesplnitelného úkolu jako v Sedmi statečných, překlenuje se do klasického putování za cílem ve stylu Pána prstenů až do epické bitvy na závěr.

Hlavní hrdinové až na krále Matricka mi nepřišli ničím zvlášť zajímaví. Zajímavou historii má možná pak ještě jejich mág. O něco zajímavější jsou spíše záporáci.

O autorovi nic nevím, ale podle výběru monster bych očekával, že inspiraci čerpal z RPG hry Dungeons and Dragons (deva, ettin).

mareksevc
08.11.2023 5 z 5

kto váha či si túto prečítať nech neváha !

Kaik
21.06.2023 5 z 5

A pak že nejde napsat zábavnou a nápaditou fantasy! Na prvotinu to bylo výborné - odvázané i nostalgické, místy docela hluboké, plné černého humoru, nadsázky a lehkosti, kterou ocení každý stárnoucí hrdina. Úžasně sympatické postavy, zcela jasný (sebevražedný) úkol, do kterého by se však nepustil jen ten největší necita. Vůbec jsem nečekal, že mě to tak chytí.
Děkuji čtenářce Metle za prima tip.

evilunicorn
09.05.2023 5 z 5

O originalitě tu asi nemůže být úplně řeč, autor čerpá inspiraci odkud jen může,ale sakra.. Funguje to! Tenhle quest je tak zábavnej, že jsem ochoten leccos odpustit a prominout.Ta správně namíchaná banda týpků, co se snaží zachránit svět, na to já prostě slyším. Hromada monster a zrůdiček pobaví a nakonec v těch silnějších a vážnějších momentech příběh i nádherně dojme. Humor mi připomněl spíš Morressyho Kedrigerna než Prattchetovo Zeměplochu, ale to je čistě osobní pohled. Bavilo a moc, a už se těším na Krvavou Rose!

Jaruš7
23.03.2023 5 z 5

Bezbřehá fantazie, chybí jen ilustrace.
Příběh bohatý na nepohádkové zvyklosti je vyložená fajnovost.
Cesta k úspěchu je v odvaze pustit fantazii z řetězu.
Příběh s citovou vizí, v boji se stvůrami a zrůdami všech možných variant co lidstvo vymyslelo.

Citace:"Skvělý, přemítal Clay. Nevraživá královna a pomstychtivej agent. Jako kdyby samotná cesta přes les plnej příšer do zoufalýho obléhanýho města nebyla už tak dost problematická . Každýmu, kdo nás chce vidět mrtvý, stačí sednout na zadek a čekat, až se sami zabijeme."
Domov byl tam, kde byla G. Jeho hranice definovalo její objetí. Ona byla krb, v němž plála jeho duše, a v něm se nedala uhasit.
Zkrátka ona byla důvod, proč ještě žil.


Jako prvotinu má autor laťku v tomto případě nastavenou hodně vysoko.
Hodně dobrý.

marco026
11.03.2023 5 z 5

Vynikajúce fantasy, pri ktorom sa zo začiatku môže zdať, že má veľmi jednoduchý dej, ale potom, čo sa naši hrdinovia Clay a Gabriel vydávajú na takmer nesplniteľnú výpravu sa dozvedáme jednotlivé príbehy hlavných postáv a neskôr s pribúdajúcimi novými postavami a ich minulosťou to ako celok pôsobí veľmi dobre. Najsilnejšou stránkou knihy je podľa môjho názoru humor, ktorý nie je silený, ale vyplýva zo situácií, ktorým musia postavy čeliť. V knihe autor dáva do popredia myšlienky Claya Coopera, ktoré sú často veľmi vtipné, no väčšinou ich nevysloví na hlas, čo v podstate z neho robí hlavnú postavu napriek tomu, že partia bojovníkov sa skladá z piatich členov. Vlastne celá výprava vďaka stretom s rôznymi príšerami a nepriateľmi je veľmi pútavá a zároveň zábavná. Zo začiatku mi prišlo vykresľovanie sveta chaotické a nevedel som sa zorientovať v príliš veľa názvoch a oblastiach, ale neskôr som sa do toho dostal. Finále bolo vynikajúce a rozhodne som ho nečakal až také veľkolepé, takže som bol aj celkom prekvapený ako sa autor rozhodol knihu ukončiť. Rozhodne ide o top fantasy a odporúčam každému fanúšikovi tohto žánru, aby knihe dal šancu.

Metla
16.02.2023 5 z 5

"Byl tak blízko, že Clay ve tváři cítil jeho teplý dech. Tento obří vlk měl rozměry kaskarského tažného koně. Clay zrovna začal skládat svůj předsmrtný řev (uvažoval o vyšší tónině, něco mezi padám z velké výšky a zrovna jsem si nasral do kalhot s trochou rozmrzelé malé holky, která nedostala to, co chtěla, aby to trošku okořenil), když za sebou zaslechl hluboké vrčení.
Dva vrrci, napadlo ho. Coopere, budeš potřebovat novej řev."

Pecka! Tahle prvotina vyváženě zkombinovala vše, co mám na fantasy ráda. 1) Sympatické postavy - zvláště správňáka Claye si nešlo neoblíbit, stejně jako čaroděje Mooga, jehož příspěvky k bojům mohly skončit jakkoliv, od záchvatů smíchu (nejčastěji), po ... a víte co? Přečtěte si to sami. 2) Nemalou dávku hrdinství, kombinovanou s patřičným nadhledem. 3) Humor. Občas téměř bláznivě pratchettovský, ovšem velmi osvěžující. 4) Dobrodružství. Zápletka je sice o cestě z bodu A do bodu B, přičemž proběhne mnoho bojů i přátelských setkání, nicméně prostředí s různými tvory a netvory má šťávu. 5) Akce je svižná a snadno představitelná, nenudí. 6) Nejde o prostý relax, najdeme zde jasné poselství a sem tam i hlubší postřehy o životě.
Autor se nevyhnul určité dávce patosu, udržel ji však v rozumných mezích a někdy dokázal sladkobolné situace příjemně odlehčit. Jestli máte rádi Abercrombieho, leč je na vás až moc negativní, Nicholas Eames představuje skvělou alternativu. Některé stránky mě sice přiměly přemýšlet o čtyřhvězdičkovém hodnocení, jenže většinou jsem si spokojeně rochnila a občas byla z příběhu vyloženě nadšená. Když k tomu připočtu svá mírnější kritéria pro knižní debuty... i bez přivírání očí bych dala 90%. A přidávám "Krále Wyldu" do mnou málo užívané škatulky doporučených knih, tahle má potenciál trefit se do vkusu značnému procentu čtenářů fantastiky.

Milos530
30.01.2023 5 z 5

Tak u této knihy mi opravdu bylo líto to, když jsem dočetl poslední stránku a byl konec.

Frizer
19.01.2023 5 z 5

Jedna velká paráda. Nápadité, skvělé, vtipné. Mnoha standartních "fantasy klišé" je zde postaveno na hlavu. Pokud bychom vzali partu standartních Fantasy hrdinů....a napsali pokračování po " a žili štastně do smrti", vypadlo by to asi takto. Každý z hrdinů je originální a akce skvělá. Čím více bude mít člověk v žánru načteno, tím více knihu docení....a rozhodně nemyslím YA romance knihy které se maskují za "fantasy" ale HC fantasy pro lidi se širším záběrem.

Schary
13.12.2022 5 z 5

Moc pěkná fantasy. Oceňuji, že příběh je uzavřen a nejde zas o několikadílnou ságu. Kniha je napsaná svižným, čtivým tempam a ze starnoucích bojovníků se pomalu klubou legendární hrdinové!!!

DreamerX9
08.12.2022 5 z 5

Sakrafix to byla pecka! Uz dlouho mě kniha tak moc nebavila. Ona vypadala celkem nahodne a už jsem viděla jak se zas budu prokousavat milionem postav a jmen nez dojde k ději. Tohle byla od začátku jízda a sranda kniha me neskutečně bavila a to nejen skvěle propracovaným dějem ale i postavami a celkovým příběhem. Zajímavá myšlenka, že hvezdy jsou pavouci. A ačkoliv obvykle čtu YA tahle partička pardálů některým YA knizkam nakopala zadek. :D Myslím ale že mi jedem díl i ukončení stačilo. Vše tak nějak dopadlo, jak jsem doufala a ráda se k dílů vrátím. :))

ReziEngli
30.11.2022 5 z 5

Tak tahle fantasy mě hodně bavila! Přenesla mě přes čtecí krizi, užívala jsem si každou stránku. Zamilovala jsem si autorův humor, a doufám, že dvojka bude stejně dobrá jako jednička!

LiliDarknight
31.10.2022 5 z 5

Kanadský autor Nicholas Eames vzdal vo svojej prvotine hold svojim obľúbeným fantasy ságam. Nie je to tak, že by vyslovene odpisoval. Na jeho stránkach sa však preháňajú stovky rôznych stvorení známych z kníh či z počítačových hier. Takisto niektoré zápletky a príbehové línie pôsobia známym dojmom. Je teda jasné, že autorovým zámerom nebolo napísať niečo originálne.

Dej sa sústreďuje na osudy žoldnierskej skupiny Sága. Jej členovia sa naposledy videli pred takmer dvadsiatimi rokmi. V čase najväčšej slávy však boli obrami. Legendami, drsnými bojovníkmi a vyhľadávanými milencami. Dodnes sa o nich rozprávajú príbehy. Niektorých z času na čas prenasledujú oddaní fanúšikovia. V podstate sú niečo ako rockové hviezdy. A potom sa, sotva vyrazia na cestu, nechajú okradnúť o ručne pletené ponožky, šunkové sendviče a všetky peniaze. Lesnými lupičkami, ktoré samy seba prezývajú Hodvábne šípy.

Už pri tejto scéne je jasné, aký charakter bude mať príbeh. Nedá sa však tvrdiť, že by išlo vyslovene o paródiu. Skôr o humorne ladené rozprávanie v štýle Murphyho zákonov. Takže všetko, čo sa pokaziť môže, sa aj pokazí. Väčšinou veľkolepo. Tieto udalosti nezriedka vykúzlia úsmev alebo otvorene rozosmejú. To je v kontraste s hlavnou príbehovou líniou, teda záchranou Rose, dcéry jedného z členov Ságy. Takisto sa tu objavuje veľa drsných bojových sekvencií. Tie často síce dopadnú krvavo, ale nakoniec sú vyriešené pomerne nekonvenčne. Presne to sa ale dá očakávať, keď máte poruke výstredného čarodejníka, ktorý doslova ťahá zázraky z klobúka.

Vďaka tomuto všetkému má kniha veľmi svižné tempo. Navyše je väčšinu času náročné predvídať, akým smerom sa všetko pohne, pretože zväčša sa stane ešte niečo šialenejšie. Obdobne výstredné sú aj riešenia objavujúcich sa problémov. V akomkoľvek inom prostredí by veľká časť z udalostí pôsobila prinajmenšom nepatrične. Sem sa však výborne hodia, akokoľvek nepravdepodobne pôsobia.

Rovnako výborne sa do tohto prostredia hodia aj zvolené postavy. Čitateľ sa síce nedozvie úplne všetky detaily o každej z nich, avšak vie dosť na to, aby rozumel ich motivácii. Medzi postavami výborne funguje chémia, čo nezriedka vedie k veľmi výživným dialógom. Korunu tomu všetkému nasadzuje už len zvolený hlavný hrdina bývalá legenda Clay Cooper. Drsný, verný a obetavý. Otec rodiny. Asi len ten najväčší cynik by odolal jeho čaru a nezačal by mu okamžite držať palce.

A to bol najskôr autorov zámer. Stvoriť dostatočne sympatické a uveriteľné postavy, aby sa o nich čitateľ chcel dozvedieť viac. Aby s nimi vykročil na bláznivú cestu so všetkým, čo k tomu patrí. S krvavými bojmi, neuveriteľnými útekmi, krásnymi ženami a jednou veľkolepou a absolútne neuskutočniteľnou záchranou. Toto všetko dokáže polapiť a nepustiť, až kým nepríde posledná strana.

Kniha Králové Wyldu ponúka svieže akčné dobrodružstvo. Eames berie čitateľa na nebezpečnú a minimálne trochu šialenú výpravu. Svoj svet navyše obohacuje o monštrá všetkých rozmerov, takže nie je núdza o krvavé boje. Avšak čitateľ, ktorý bude v texte hľadať seriózne veľkolepé rozprávanie, asi ostane trochu sklamaný. Charakterovo totiž ide o výstrednú humorne ladenú naháňačku, kde sa vždy stane to najmenej pravdepodobné. Takže očakávať treba hlavne oddychové čítanie. V tomto prípade ozaj prvotriedne.

haki34
31.05.2022 5 z 5

tak.,.,dočteno. Zamačkávám slzu, bo mi budou chlapci chybět. Dala jsem na pochvalné hlasy mých oblíbených a po nějaké době strávené v polici na krále došlo. Popisky křížence G.R.R. Martina a T.- Pratchetta mě spíše odradili, to jeden pak přistupuje k textu opatrně. Naštěstí obavy byly zbytečné...insipirace zmíněnými texty byla patrná, akorát to byla "Stříbrná Horda" v mladším vydání, civilizovanější verze Barbara Cohena, Bláznivého Humoše a ostatních hochů...
Eamesův příběh mi fičel živě před očima a celou dobu jsem uvažovala, jak náročné by asi bylo přenést veškeré ty potvory a stvůry na plátno. Asi dost. I těch postav se tam mele přespočet - všichni žoldáci a hrdinové, co nakonec jako Gabeova podpůrná mašinérie vyráží do boje.
Partiška namíchaná s citem, výkony uvěřitelné. Dobrodružství fajn, i ty milosrdné oslí můstky, popostrkující děj vpřed, jako obloholoď a podobně, jsem si ráda nechala líbit...Přeci jen, happy end byl cílem :P
Co mě ale mrzelo, byl konec - po tom všem mi přišel trochu odfláknutý. A taky jsem doufala, že hoši přeci jen nekončí, a něco ještě spolu prožijí. A nebo že se snad v budoucnu autor vrátí k jejich předchozím dobrodružstvím, protože jsem si je fakt oblíbila. Všechny. I když jsem občas koulela očima, i když to bylo na hlavu postavené. Ale oni byli prostě k sežrání (doslova :D :D)- Lastleaf jako hlavní padouch byl dobře vymyšlený. Trochu mě zmátla Larkspur a Ganelon, tam by si konec žádal víc...
Lepšího vypravěče než Claye Coopera jsme nemohli mít...z celé pětice byl taky můj nejoblíbenější...takový normální zabiják :) samozřejmě milující otec a manžel. jak už někdo zmínil přede mnou, ani o silné ženy nebyla nouze, i když Jain a její fešandy mi občas lezly na nervy.
Pobavila jsem se skvěle, i se dojala (třeba ettin byl nehorázně vážná postava, ryjíci v tomto odlehčeném fantasy příběhu pod kůži...a vlastně nejen on) , příběh je u konce, a vrhám se na další díl... no a taky doufám, že i něco dalšího ze série se ještě časem objeví !

Štítky knihy

magie meč a magie akční senioři hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

2019  90%Králové Wyldu
2020  86%Krvavá Rose

Kniha Králové Wyldu je v

Právě čtených5x
Přečtených295x
Čtenářské výzvě37x
Doporučených39x
Knihotéce158x
Chystám se číst162x
Chci si koupit53x
dalších seznamech7x