Král hněvu
Ana Huang
Králové hříchu série
1. díl
Je manželkou, kterou nikdy nechtěl… a slabinou, se kterou nepočítal. Nemilosrdný. Puntičkářský. Arogantní. Dante Russo si libuje, když má věci pod kontrolou, v osobním i pracovním životě. Miliardář a generální ředitel konglomerátu Russo Group neměl v plánu se ženit – dokud není vydíráním donucený zasnoubit se se ženou, kterou sotva zná. S Vivian Lauovou, dědičkou šperkařského byznysu a dcerou jeho nejnovějšího nepřítele. Nesejde na tom, jak je nádherná nebo okouzlující. Dante udělá vše, co je v jeho silách, aby se zbavil kompromitujících materiálů a zrušil zasnoubení. Má to jen jediný háček: teď, když Vivian má… nedokáže ji nechat jít. *** Elegantní. Ambiciózní. Zdvořilá. Vivian Lauová je dokonalá dcera a vstupenka rodiny Lauovy mezi nejvyšší vrstvy společenské smetánky. Vzít si aristokrata Danteho Russoa znamená otevřít své zbohatlické rodině dveře, které by jí jinak zůstaly navždy zavřeny. Ačkoli má neomalený, nepolapitelný Dante do její představy partnera snů daleko, z pocitu povinnosti k rodině s domluveným sňatkem souhlasí. To, že bude toužit po jeho dotycích, neměla vůbec v plánu. Ani to, že se jí stane to nejhorší: do svého nastávajícího se zamiluje.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , BaronetOriginální název:
King of Wrath, 2022
Anu Huang jsem si jako autorku oblíbila. A stejně jako její předchozí knihy mě Král hněvu dostal. Musím říct, že po Lásce na ostří nože je Král hněvu můj druhý nejoblíbenější příběh. Od nenávisti k lásce a k tomu domluvený sňatek? Dokonalá kombinace.
Vivien mi ze začátku připadala jako taková ta poslušná holčička, ale uměla si i otevřít pusu a postavit se Dantemu, což mi bylo velmi sympatické. Má svoji vlastní firmu a rozhodně ví, co je tvrdá práce aby byl člověk úspěšný.
Danteho jsem sice čekala asi trochu víc tvrdého, ale asi to nebylo vůbec na škodu. Potomek slavného rodu vyrůstal v tvrdém režimu dědečka, ale jak sám ukáže.. I takový muž může mít city.
Společné souznění, popichovani a poznávání hlavních hrdinů bylo perfektně popsané a jak to skoro prožívala s nimi.
Příběh mi utíkal pod rukama, nechtěla jsem ho odkládat a musím říct, že i spice scen tam bylo za mě tak akorát. Líbil se mi i menší i větší návrat předchozích hrdinů, ale rozhodně nevadí když jste předchozí příběhy nečetli.
Rozhodně jsem zvědavá na další příběhy zdejších hrdinů.
Knihu hodnotím veľmi kladne. Hlavné postavy sú sympatické, dobre vykreslené. Erotických scén tak akurát. Páčia sa mi aj nenásilné pripomienky série Twisted.
Za mňa pekná oddychovka.
Perfektní pohádka, domluvený sňatek - na první pohled se nesnášíme, ale! přeci jen se mezi námi objeví velká láska. Líbilo se mi rozložení děje, postupně to postupovalo a nebyla vše zdrcnuto na konec. S knihou budete napjatí, zvědaví a opravdu jim budete fandit.
Poslušná Vivian byla otřesná. Sebevědomá Vivian byla parádní. Dante mi byl taky sympatický. Příběh byl fajn, jediné co mě zarazilo, byl přístup ke vztahu. Na jedné straně nenávist a vzápětí láska jako trám. To mi přišlo trochu uspěchané, jinak příjemná oddechovka.
Příběh měl děj podle mých představ. Opravdu se mi líbil. Do Danteho a Vivian jsem se ihned zamilovala, jsou to postavy moc dobře napsané. Přesto jsem čekala o trošku víc.
K Vánocům jsem si udělala radost a koupila jsem si tuto knihu, protože jsem měla chuť na něco více spicy, jak se tak říká.
Anna Huang píše skvěle. Tato kniha je velmi čtivá a kdyby byla možnost měla bych to přečtené jedním dechem. Velmi jsem se obávala, aby to nebyla jako každá druhá kniha s podobnými tématy, ale velmi mě to překvapilo.
Erotické scény jsou velmi podrobně popsané až jsem se z toho červenala a sledovala lidi v metru, aby mi nekoukali do knihy.
Dante i Vivian mají úchvatnou backstory a podle mých představ, také podle pinterestu, to jsou opravdu krásné knižní postavy. Zatím jedem z mých nejoblíbenějších knižních párů vůbec.
Nedávno jsem si poslechla audioknihu Twisted love od Any Huang, která byla skvělá, takže jsem neodolala nabídce přečíst si tuhle novinku s názvem Král hněvu! Mockrát děkuji.
Tohle bylo čtivé od začátku do konce. Ana Huang má skvělý styl psaní, který Vás udrží u čtení a budete chtít číst dál a dál. I když má kniha přes 400 stran, tak děj utíká pod rukama.
Klasický příběh bohatého záporáka, který se nikdy nechce ženit, nikdy nikoho nemiloval a najednou je pomocí léčky donucen vzít si dívku. Jak tohle může skončit? To si budete muset přečíst!
Kniha mě opravdu bavila, byť tam na můj vkus často autorka přeskakovala a ubírala děje a vývojové linky mezi hlavními hrdiny. Nicméně se jí povedlo napsat skvělý příběh, který si užijete. Je pikantní, čtivý a do postav se zamilujete.
Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia
Myslím, že jsem tento rok zahájila skvěle, když první přečtená kniha byla od Any Huang. Sice ještě nemám dočtenou tu předchozí sérii, ale Christian už teď patří mezi mé oblíbence, takže se na Twisted Lies vrhnu co nejdřív. V Králi hněvu jsem na něj totiž také narazila.
První díl série Králové hříchu je o italském miliardáři a dědičce šperkařského byznysu. Dante Russo je arogantní a nikdy se neměl v plánu ženit. Vivian Lauová je ambiciózní a z pocitu povinnosti k rodině souhlasí se svatbou.
Já se od první strany nemohla odtrhnout. I když se střídá jedno klišé za druhým (od nenávisti k lásce, nucená blízkost, domluvený sňatek), tak jsem si příběh moc užila. Vývoj postav, střídání kapitol z obou pohledů, neskutečná chemie, vypadá to, že knihy od této autorky budou moje sázka na jistotu.
Je to tady, první přečtená kniha letošního roku a hned TOP knížka. Král hněvu je pikantní romanťárna od autorky Any Huang.
Dante Russo italský miliardář a majitel Russo group je drsný, velmi pohledný byznysmen, kterého si nechce nikdo znepřátelit. Vivian by se dala popsat jako poslušná, a hodná hrdinka, která má se svými rodiči složitý vztah. Byznys udává a řídí celou její rodinu. Prestiž jména, postavení na společenském žebříčku je alfa a omega rodiny Lauových. Domluvený sňatek s velmi vlivným a úspěšným miliardářem Dantem Rusoo je zařadí do těch nejvyšších kruhů společnosti. Vivian stejně jako Dante pro rodinu udělají cokoliv, i když to ani jeden nechce, ona nemá na výběr a pro Danteho je to jen obchod nic víc, rozhodně žádné city.
Moc jsem si čtení užila, Dante byl drsný týpek ale pod slupkou měl srdce. Bavil mě jejich vztah, poznávání a objevovaní svých pravých tváří, vývoj jejich postav. Celý příběh je neskutečně čtivý, střídání kapitol z obou pohledů dodalo příběhu spád, chemie mezi hlavními postavami fungovala perfektně. Nucená blízkost, dohodnutý sňatek, od nenávisti k lásce....klišé, která tady fungují stoprocentně. Skvělé to bylo od začátku až do konce, mám chuť si to přečíst znovu. A kdyby to někdo zfilmoval nezlobila bych se.
Asi půjdu proti proudu. Ale na mě kniha neudělala dojem, vlastně jsem jí ani nedočetla, bylo mi jasné jak to dopadne. Jen jsem se přesvědčila, že to pro mě není top autorka i když ji všude vychvalují.
Kniha jako taková není špatná, ale není to nic originálního. Takže stejne jako u předchozí série, nebudu další knihy číst...
Tak tato erotická romance byla určitě jedna z těch povedenějších. Přečetla jsem jí skoro najednou i když mi bylo jasné jak to dopadne. Příjemný level mafiánského prostředí, ne přehnané a postavy velmi sympatické.
Určitě doporučuji.
Svižná oddechovka, bylo hezké se krajově setkat i s postavami z předchozí série. Těším se na příběh další dvojice.....
Už jsem měla pocit, že jsem nějaká přesycená knihami s podobnou tematikou (bully, hate to love nebo chcete-li enemies to lovers, a hlavě nucená blízkost). A to jsem tyhle knihy milovala. Na Danteho jsem se upřímně moc netěšila, protože italský mafiáni se mi zajídají už i u mé milované Shen. Navíc v předchozích knihách od Any mě moc nebavil. Ale páni! Dante je za mě nakonec zdaleka nejlepší mužská postava z knih od Any a stejně tak Vivien. A i když nebo právě proto, že jim ta nenávist moc dlouho nevydrží, jsou strašně sympatičtí a kdyz pomineme obrovské bohatství, tak vlastně docela normální. A láskyplní. Prostě pohlazení po duši plné skvělého sexu. Tleskám a těším se na Kaie s Isabellou.
Někdy to, kde nemáme žádná očekávání, nás nakonec nejvíce ohromí. Tohle nebyl jen Král hněvu, ale i Král mezi knihami 2024.
VIVIAN - Postava, co mi hned sedla - je sarkastická, vtipná, citlivá, chytrá a loajální k rodině (ze začátku jsem nechápala, jak si kvůli rodině může vzít cizího muže, ale vyvinulo se z toho velmi zajímavé téma knihy).
DANTE - Jako má italský původ, takže... Jeho charakter byl tak božský. Nejen jeho necitlivá strana, pomstichtivá, majetnická, žárlivá, ale po jeho vývoji? Tohle je takový ten nepřístupný bručoun, co skrývá víc a vy mu propadnete.
Od nenávisti k lásce a celkově romantické jiskření bylo za mě bezchybné. Jak se kousek po kousíčku sbližují, řeší problémy nejen ve vztahu, co se naskytují, bylo to věrohodné, dost jiskřivé, spicy scény za mě pěkně lechtivě napsané... Tady jsem se nemohla nabažit. Dokonce by mi nevadilo, kdyby jejich popichování a nenávist trvala déle, protože to bylo
Autorka napsala knihu velmi brilantně. Nejen čtivost, vtipnost, sarkasmus, ale i romantická linka, správně poskládaná slova, u kterých se zamyslíte, nebo se zamilujete (ty citáty? ). Všechny postavy měli něco do sebe, nikdo tam nebyl plytký. Děj měl napětí, žhavost, zajímavé linky a vedlejší postavy, které si vás získají.
Kniha má co nabídnout i po tématech:
RODINA - Být zavázán, poslušný, prahnout po dokonalosti, uznání rodičů, být dost dobrý, splnit přání a závazky vůči těm, kteří pro nás obětovali a dopřáli nám, vychovali nás... Její otec je za mě sobecký pokrytec a líbilo se mi, jaký to mělo reálné rozuzlení.
SEBEHODNOTA - Krásně popsáno. Kde jsou mé hranice? Co dovolím ostatním? Co dělám sama sobě? Vážím si sebe? Plno myšlenek mě donutilo nad sebou přemýšlet.
Podezřeno sečteno - Tuhle knihu DOPORUČUJI, MILUJI a chci číst další díl (kdy bude?! Navíc je o Isy a Kaiovi - mé top postavy ). Pokud chcete číst o domluveném sňatku, žhavé romantické lince od nenávisti po lásku, chcete vývoj postav, ale i vtipné počtení, které budete milovat... Tohle je pro vás perfektní kniha.
Skvělá!
Líbil se mi děj,který se prolínal i ze sérií Twisted,-)
Mělo to vše co v romancích hledám!
Bonus za krásnou obálku.-*
Vidím to opět na oblíbenou sérii,-)
,,La vendetta ha un sapore migliore fredda."
Je to čtivé o tom žádná, ale .....
Dala jsem 5* pravě za tu čtivost a Dantea. Vivian mi zpočátku nebyla moc sympatická, ale pak se to zlepšilo. Uvidíme co další díly.
Asi budu jedna, ale nějak jsem postavám jejich chování nevěřila. Určitě další díly číst nebudu. Omlouvám se obdivovatelkám, ale já to mám takto.
Jak já se na novou sérii těšila. Netrpělivě vyhlížím překlad dalších, protože co příběh od Any Huang to pecka.
Vivian výchova nedovolila se sňatkem nesouhlasit. Měla pocit, že to rodičům dluží. V jejich blízkosti se jednalo o úplně jinou ženu. Tak nějak víte, že ji jednou ten pohár přeteče a nenechá se od nich už komandovat. To Dantemu se okamžitě postavila a nenechala se jím zastrašit.
Stejně jako v předchozí sérii, i tady jsme poznali její kamarádky o kterých budou další díly. A jasně, že jsem zvědavá.
Danteho do manželství dotlačilo vydírání. Co si pan Lau myslel, tihle lidi se nevydírají. Sledovat, jak se mu Vivian dostává pod kůži nemělo chybu. Na konci sice docela vyměkl, ale nemám s tím všeobecně problém, protože prostě chlap se zamiluje, no :-). Ta jeho arogance, aristokratická povaha, a jeho výstřelky, třeba to, jak nesnesl, když měl jídlo smíchané. Ach bože. Sexy kombo :-).
Počáteční nenávist, dotahování, zvykání se na soužití v jednom domě, pomalá romantika, randíčka na oko i skutečná. Prostě perfektní. Vše tu klapalo. V žádných jiných knihách nemám zvýrazněných tolik vět. Překlad opět na jedničku.
Musím vyzdvihnout samotné prostředí vyšší společnosti a jak ho autorka popsala. Už jsem nějakou miliardářskou romanci přečetla, ale tady dýchal luxus, peníze a drahé návrhářské kousky z každé stránky. Rodina Russoových bohatá už několik generací, Lauovi novobohatí, kteří udělají cokoliv, aby posílili postavení, oprava pan Lau udělá téměř cokoliv. Další plus za zapojení čínské kultury. Vše okolo Lauových mě bavilo.
- miliardářská romance
- vynucené manželství
- vydírání
- od nenávisti k lásce
- slow burn
Sérii Twisted jsem milovala a tedy musím říct že tuto asi budu ještě víc. Skvělý první díl a nemůžu se dočkat na další s Isabellou a Kaiem !!!
2023 | Twisted Love: Láska na ostří nože |
2023 | Twisted Games: Hry na ostří nože |
2023 | Twisted Hate: Nenávist na ostří nože |
2024 | Twisted Lies: Lži na ostří nože |
2024 | Král hněvu |
Dámy a pánové, milovníci a milovnice romanticko-erotických příběhů z prostředí americké smétánky, dočkali jste se.
Tato kniha splňuje všechny body standardní extrémně klišoidní jednorázovky, která je sice skvělé napsaná a velmi rychle vás vtáhne do děje, ale není v ní nic, co by vás nějak "oslnilo" nebo jste si to za týden pamatovali.
Postavy jsou nepřekvapivě stereotypní, on je ten bohatý, věčně nasraný týpek a ona ta nevinná, hodná, laskavá, bezchybná...bla bla bla. Chemie mezi nimi ale funguje přesvědčivě, takže si rozhodně nemůžu na nic stěžovat (sex scény jsem spíš tak prosvištěla, ale to není chybou této knihy).
I ten děj je vskutku zajímavý, domluvený sňatek, od nepřátelství k lásce...prostě příjemné oddechové čtení od kterého nemůžete čekat hloubku či kdovíjak složitý psychologický rozbor osobnosti.
Je to vlastně taková ta pohádka pro dospělé, která hraničí s telenovelou, na kterou koukáte každý večer a křičíte na televizi: "tak už jí, sakra, řekni, že ji máš rád!".
Pro mě by možná bylo lepší, kdyby kniha byla trošku kratší, ten konec mi připadal takový zdlouhavý a částecně zbytečný v mnoha ohledech (rozhodně ale ne špatný). Taky jsem trochu čekala nějaký dramatičtější plotwist, zvhledem k tomu, jak to bylo rozjelo, bohužel jsem se ho ale nedočkala.
A pro milovníky serie Twisted... příjemným pomrknutím (a ne jenom jedním) se nabažíte i vy...nechť se vám líbí.