Ďáblův podíl

Ďáblův podíl https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380612/bmid_dabluv-podil-yaq-380612.jpg 4 151 33

Králové bourbonu série

< 3. díl

Ve třetím dílu kroniky privilegované kentucké dynastie čelí rodina slavných palírníků bourbonské whisky jednak nadcházejícímu bankrotu, jednak skandálu kolem šokujícího zatčení. Zpočátku se smrt Williama Baldwinea jeví jako sebevražda, ale při následném vyšetřování stopy neomylně vedou k jeho nejstaršímu synovi a zapřisáhlému nepříteli, Edwardovi. Ten se pod tíhou důkazů přiznává k otcovraždě a končí za mřížemi. Ve vazbě však netruchlí nad rozpadem své rodiny, ani nad ztrátou svobody, ale vyčítá si, že ublížil ženě, kterou miluje. Jeho tajná životní láska Sutton Smytheová je jediný člověk, na němž mu kdy záleželo, ovšem teď, když stanula v čele největšího konkurenta Bradfordovy bourbonské, je jakýkoli vztah mezi nimi vyloučený – nehledě na doživotí, jež Edwardovi hrozí. Řízení rodinné firmy a řešení neutěšených finančních poměrů připadne nejmladšímu Wiliamovu synovi Laneovi. Spolu se svou snoubenkou Lizzie Kingovou je přesvědčený, že Edward někoho kryje, a při snaze dokázat bratrovu nevinu odhalí jak zdrcující pravdu, tak ohromující fakta. Životy všech obyvatel Easterly jsou poznamenané lží, podvody, přetvářkou, aférami či pokulhávajícími vztahy, každý z nich prožil beznaděj, obavy i hluboký zármutek a nic už nikdy nebude takové jako dřív. Ale jedno je jisté: láska, přátelství, naděje a vzájemná sounáležitost odolají i těm nejzákeřnějším ranám osudu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Devil's Cut , 2017


více info...

LucijeT
LucijeT
19.04.2023 4 z 5

podle mě se spisovatelka moc zasnila a chtěl pobrat víc postav než zvládla, být to bez popisků vůně větru, vydalo by to na 6 dílů super četby... takhle to bylo takové řekněme.... táhle se hektické.... ale děj se mi jako takový líbil, Ward je dobrá spisovatelka a tady se asi nechala unést a editor jí to ořezal tam kde neměl nebo nevim :)

petraj30
petraj30
26.09.2022 3 z 5

Bylo to celkem pěkné zakončení, ale dosti přeslazené. "Všichni žili šťastně, až do smrti" je sice hezký konec, ale sem mi to nějak nezapadá.
Při zmínkách o vrahovi jsem si dala dvě a dvě dohromady a celou dobu jsem se obviňovala, kvůli takové absurditě. Tuhle blbost by asi zdravý člověk nevymyslel, ale bohužel to celé byla pravda. Velmi mě to zklamalo.
Celé se to četlo opravdu dobře, ale s koncem nejsem nijak spokojená. Je to série na jedno přečtení.


sodmic
sodmic
19.07.2022 3 z 5

Cetlo se velmi dobre, takrka na jeden zatah, ale misty opravdu autor popustil uzdu fantazii, nicmene na letni dovolenou jsko odpocinkove cteni doporucuji

Charmedka
Charmedka
28.06.2022 4 z 5

Věřím, že série nebude pro každého, pokud pamatujete seriál Dynastie, tak přesně taková atmosféra z toho sálá, bohatství, křívdy, nešťastné lásky a lži, vlastně i máte dojem, že se to neodehrává v současnosti, ale pár desítek let zpět, mě to ale překvapivě bavilo.

Osobně je třetí díl za mě ten nejlepší. Četl se skvěle, stránky odsejpaly a tím, jak se blížil závěr a bylo potřeba vyřešit spoustu otázek a záležitostí, tak se jednalo o velmi dojemné a emotivní čtení. Bylo to romantické, zároveň ale i dost bolavé, s emocemi se zde autorka pohrála dokonale, mě dostala.

mia.com
mia.com
22.06.2022 4 z 5

Ja myslim, ze zakonceni serie bylo super, zase to hezky ubihalo, vraha jsem teda nevedela a skoncilo to pohadkove, jak jinak. Ale cela serie me fakt bavila.

ave55
ave55
15.06.2022 4 z 5

Hodnotím po přečtení posledního dílu. Trilogie se mi četla moc dobře, mělo to spád, i když... mám pár "ale", někdy to bylo dost přitažené za vlasy.

Téra
Téra
09.02.2022 3 z 5

Hodnotím celou trilogii. Moc se mi líbilo prostředí do kterého byl příběh zasazen. Knihy jsem četla s velkými časovými rozestupy, protože upřímně musím říct, že jsem neměla potřebu hned vědět, jak se příběh bude dál vyvíjet. Ono to bylo docela předvídatelné. Ale když jsem se k pokračování třeba po roce dostala, tak jsem si tu atmosféru moc užívala.

rampapa
rampapa
17.01.2022 5 z 5

Na třetí díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Miluju tuhle sérii a autorku. Jsem ráda že jsem víc poznala Amálii. Knížku všem vřele doporučuji. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky.

terikus
terikus
14.11.2021 5 z 5

Tak vraha jsem hádala špatně. Konec byl super, zaslzela jsem si :-)

petulkapeta
petulkapeta
30.10.2021 4 z 5

„A věz, můj synu, že abys někoho miloval, nemusíš s ním být. Láska přežije všechno. Čas,
manželství, smrt. To ona nás činí nesmrtelnými daleko víc než děti, které
za sebou necháme při své pouti k hrobu. Tak nás to učí Bůh, neboť naše
láska k druhým je odrazem Jeho lásky k nám. Odraz svého lesku nám
dopřeje i přesto, že hřešíme.“

Tak jak se mi to libi přiběh ma krásny konec :) Ti co měli si k sobě našli cestu, já zkratka potřebuju šťasné konce...

havrmoni
havrmoni
16.07.2021 4 z 5

Tak jako jo, dalo se to číst. Trošku zdlouhavé, ale jinak fajn čtení se šťastným koncem.

krevetka79
krevetka79
25.10.2020 5 z 5

I třetí díl mě bavil. Parádní kombinace napětí i sladké červené knihovny.
Tip na vraha mi nevyšel :-)
Konec mi chvílemi vháněl slzy do očí...
Celá série je za mne výborně zpracovaná.
Jsem obohacena o tajemství výroby bourbonu.

Saraken
Saraken
08.10.2020 5 z 5

Super tak isto dobra kniha

hanap
hanap
02.06.2020 4 z 5

Třetí, posledni díl o bohaté a náhle zchudlé rodině Bradfordových.
Každý v rodině má nějaké tajemství, lásky ambice. Autorka udržela moji zvědavost i ve třetím díle a já jsem si to užila

Tesset
Tesset
21.05.2020 3 z 5

Tenhle díl mě bavil nejvíc a příjemně mě překvapil, protože jsem od toho už nic moc nečekala. A vida, odsýpalo to pěkně, i když zase ten závěr - celou dobu čtete o tom, jak se jim to tam všechno hroutí a najednou happy end jak blázen, no nevím.

mimi55
mimi55
04.02.2020 5 z 5

Třetí díl měl skvělou zápletku, někdy jsem ale musela trošku přeskakovat ty popisky kolem. Závěr přece jenom moc "americký", ale i tak dávám plný počet hvězdiček.

jitka7
jitka7
08.01.2020 4 z 5

Ward prostě píše skvěle. Dokáže čtenáře pořád překvapovat. A tato série pro mě byla teda jízda. Musím říct, že dost šílená. Jediné, co mě mrzelo bylo, že jsem se toho tolik nedozvěděla o Maxovi.

Lofda
Lofda
15.09.2019 4 z 5

Moc pěkně zakončená série. Hodně "překvapení" jsem tušila předem, ale kdo měl na svědomí Williama, to mi, přiznávám, nevyšlo.. Autorka píše čtivě, líbily se mi popisy scén jak Lane a Lizzie leží na koberci nebo vyvrcholení trojúhelníku Gin-Samuel-Pford. Člověk má pocit, jak kdyby u toho byl s nimi. Na druhou stranu někde autorka jen klouže po povrchu, např. Max a Tanesha, tady bych si klidně přečetla ještě další knihu ;-) I tak doporučuji k přečtení, mj. jsem se dozvěděla spoustu zajímavého o výrobě bourbonu.

Vendulik
Vendulik
26.02.2019 4 z 5

Docela dobré zakončení celé série. Jen konec byl moc preslazeny.

simona5843
simona5843
17.02.2019 5 z 5

Bolo to skvelé a nemôžem to inak hodnotiť ako 5 hviezdičkami .Aj v tomto dieli si pre nás autorka pripravila pár prekvapení a zvratov.Pár Lizzie a Lane ma tak netrápil ako postavy Gin a Samuel pretože oni dvaja sú ako a oheň a voda a človek nikdy nevie ako to s nimi nakoniec bude.Tento diel ma nesklamal autorka píše super a pozriem sa aj po ďalších jej knihách. Spokojnosť :)