Králíček Toníček

Králíček Toníček https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493181/bmid_kralicek-tonicek-U2p-493181.jpg 4 3 2

První kniha ze série pohádek o lesních zvířátkách, která se snaží zbavit svých špatných vlastností. Podaří se odnaučit králíčka Toníčka tolik se urážet? Pojďte se začíst do příběhů zasazených do jednotlivých měsíců v roce a pomozte v tom Toníčkovým kamarádům veverce Terce a ježečkovi Kubíkovi. Zažijte s nimi navíc dobrodružství na sáňkách, stavění sněhuláků, letní koupání nebo třeba sbírání hub s dědou!... celý text

Přidat komentář

Marketplace
21.04.2024 4 z 5

Takové pěkné pohádky před spaním. Dlouhé tak akorát.

mstychov
05.05.2023 5 z 5

Knížek pro děti není nikdy dost. Jakmile jsem na instagramu zahlédla krásnou obálku Králíčka Toníčka, věděla jsem, že ho pro sebe a své děti nutně potřebuju.

Knížka je rozdělena na dvanáct kapitol nazvaných podle měsíců. Ty mají každá ještě podnázev, aby bylo čtenáři jasné, co se bude dít.

Témata mě naprosto nadchla. Každý měsíc měl svůj příběh, který byl obohacen o prvky daného ročního období.

Králíček Toníček se jako hlavní postava knihy musel nejednou postavit své tvrdohlavé a urážlivé povaze. Oblíbila jsem si i další zvířátka, která měla v příběhu zastoupení.

Co mě nadchlo byl králíčkův růst. Po celou dobu příběhu jsme tak mohli sledovat jeho vývoj. A nejen my, ale hlavně naše děti. Knížka byla nejen poučná, ale i zábavná. Děti se v ní učí, jak pracovat s emocemi nebo jak se postavit čelem k těžkým situacím.

Dále bych ráda vypíchla, že je knížka vhodná jak na první čtení, tak jako čtení na dobrou noc pro menší děti. Mně hodně zaujala svou naučnou částí. Krásné ilustrace se staly pomyslnou třešničkou :)

Slovy mé dcery Anežky a syna Zdeněčka: Tahle knížka má deset bodů z pěti, maminko. Vřele doporučujeme do každé knihomolské rodiny.

Oblíbená věta z knížky: Špatné vlastnosti se jen tak nezbavíš, ale musíš udělat všechno pro to, aby se projevovala co nejméně.


Autorovy knížky

2022  80%Králíček Toníček

Kniha Králíček Toníček je v

Přečtených4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x