Král vrkú

Král vrkú https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368070/bmid_kral-vrku-q8T-368070.jpg 4 16 3

Kdyby byl Petr Pan holka… s plnovousem… nejspíš by si říkal král Vrkú. Jakub Suchý je obyčejný hubený kluk, co se umí skvěle schovávat. Právě teď se snaží ukrýt před starostovým synem Maxem, který nevynechá jedinou příležitost, aby ho šikanoval. Jakubův plán — nenápadně proklouznout ze školy — se změní v zoufalý úprk před Hamtovou hordou, a nebýt jedné nečekané díry v zemi, bůhvíjak by to všechno dopadlo. Na útěku před svým úhlavním nepřítelem Jakub objeví skrytý hvozd uprostřed města. A v něm ten nejúžasnější stromový bunkr na světě se spoustou provazových žebříků, toboganů a ztřeštěných vynálezů. A tomu všemu vládne tajemná, vousatá a ohromně zábavná postavička — král Vrkú se svým neposedným mazlíčkem, vombatem Herbertem. Ale pozor! Max a jeho banda kují hanebný plán… Kaďapult a slimákovou kaši připravit! Pro čtenáře od sedmi let.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež

Vydáno: , Host
Originální název:

King Coo , 2017


více info...

Přidat komentář

broskev28
16.03.2021 4 z 5

Pravda, příběh je takový jednodušší, dobro a zlo je hned od počátku jasně označeno a my tušíme, jak to dopadne. To ale nic nemění na tom, že pro děti to může být až na výjimky skvělá zábava a hlavně: právě my dospěláci bychom už mohli vědět, že cesta je někdy důležitější (a v tomto případě i zábavnější) nežli samotný cíl.
No a ty ilustrace, úchvatné. Celostránková ilustrační charakteristika postav - padouch nebo hrdina - boží! Stromový bunkr a jeho okolí vás nadchne (a přestanete řešit nelogičnosti typu "odkud tam jde světlo?"), Herbert je zlatíčko a co se vyloupne z krále Vrkú při seznámení s Jakubovými rodiči, to je teda něco!
Takže jsem moc ráda, že jsme knížku pro naši knihovnu koupili - v dobrovských slevách za 59 Kč; "no nekupte to, když je to tak levný!" A v tomto případě dokonce dobrý!

Yardak
21.01.2021 5 z 5

Knihu táhnou především úžasné ilustrace, ale příběh není též špatný (pro děti je jistě nosný). Věřím, že dětem se kniha může hodně líbit. Zlatá stuha v roce 2019 nebyla jistě chyba! Zkuste to, neboť Adam Stower fakt umí!


olle
24.08.2018 3 z 5

Příběh mi nepřišel až tak nosný, ale moc se mi líbily ilustrace. Jsou skvělé a opravdu vtipné.

Autorovy knížky

Adam Stower
britská
2018  76%Král vrkú

Kniha Král vrkú je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x