Kráľ rybár

Kráľ rybár https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279657/bmid_kral-rybar-QTL-279657.jpg 4 25 7

Přidat komentář

Medunkavera
10.10.2018 5 z 5

Film znám úúplně nazpamět a teď, když čtu knihu, je to jako bych četla scénář a úúplně přesně se mi vybavuje vše tak, jak to bylo ve filmu.
Hodně zvláštní film, hodně zvláštní kniha..
(Ale.. nenabízí mi to hvězdičky..)

Následující den:
Už je vidím! Aha, aha. Ony se přestěhovaly. Mršky. Já je hledala napravo, kde dříve byly a ony jsou teď nalevo. Dobrý. Tak teď mohu knihu ohodnotit.
[SPOILER]
Herec, který hraje Jacka je můj nejmilejší herec, Parryho ztvárnil také jeden z mých nejmilejších (bohužel už není mezi námi) a zajímavá postava je Jackova partnerka (mimochodem velice krásná žena) ta se mi tam moc líbila, co řekla Jackovi, když nebyl celou noc doma.
Jack totiž prožil děsnou noc. Zoufalý, plný pocitu viny vyrazil do nočního New Yorku. První, na koho narazil, byli dva kluci, kteří ho nejdříve ohrožovali nožem, pak se rozhodli, že ho upálí. Polili ho tedy benzínem a že ho zapálí. Ale zahnal je Parry a Jackovi zachránil život. Pak s Parrym a s bezdomovci seděl pod mostem u ohně a protože byl nasáklý benzínem, začal mu hořet rukáv a popálilo mu to i ruku. Prožil toho tu noc daleko víc. Všechno nechci psát. No.. prostě to byla noc, kterou bychom nikdo z nás nechtěl zažít.
Druhý den, když se vrátil domů, Jackova partnerka byla nejdřív naštvaná, že se jí celou noc neozval, co s ním je, nebo kde je. Pak ho začala podezřívat, že byl u jiné ženy. Jack se hájil, že ne. Že jinou ženu nemá.
A jí ta podezřívavost najednou opustila, podívala se na zuboženého a páchnoucího Jacka a velice láskyplně, něžně a soucitně mu řekla: "Jacku, jestli se chceš rozejít, nemusíš se polívat benzínem a zapalovat.."

Mohu Vám říct´ - když jsem to četla - že na jednu stranu jsem se smála, ale přitom mi tekly slzy, jak mi toho Jacka bylo líto..
Knihu hladím a ukládám ji do knihovny mezi své skvosty.

kolacky
22.05.2017 5 z 5

Tenkrát kdysi... se mi film strašně líbil. (Aby ne, od Terryho Gilliama!) A když jsem teď dostala od kamarádky k narozeninám knížku, zajásala jsem! Přehltla jsem ji za necelé dva dny a to chodím do práce. A pak mi došlo, že ji můžu započítat i do letošní Čtenářské výzvy, neboť Manhattan je taky ostrov...


Terva
15.11.2015 5 z 5

Starý dobrý příběh o vině, bídě a lásce.

vikaa
17.06.2014 4 z 5

Silný příběh o vzestupech a pádech, o vině, soucitu a odpuštění. Známý moderátor přispěje svou arogancí k smrti několika lidí a ocitá se na pomyslném dně. Mezi bezdomovci se setkává s člověkem - "bláznem", kterému nevědomky ublížil a toto setkání navždy změní jeho život...

Ladys
18.04.2014 4 z 5

Je to silný příběh. Rozhlasová hvězda v zajetí opojné moci celebrity a moci peněz udělá osudovou chybu a ta mu převrátí život na ruby. A nakonec i žebříček hodnot a to díky setkání s Králem - rybářem, kterému Osud vzal kromě života vše, co měl rád.

Rup
26.11.2013 3 z 5

Upřímně, očekával jsem od knihy víc, než jen opis obrázků na plátně. Pokud mohu radit, podívejte se raději na film.

Peter.Melon
06.05.2012 5 z 5

Výborná kniha.Je o přátelství a já ji četl jako dítě.Zdála se mi dobrá a zajímavá už kdysi.Tuto knihu mám rád.Film jsem také viděl(hrál v něm Robin Williams).Kniha potěší i zaujme.Je plná napětí,zvratů a také akce a překvapivých a zajímavých situací.
Hodnotím ji velmi kladně-dávám plný počet,tedy 100 procent.

Autorovy další knížky

Leonore Fleischer
americká, 1932
1991  85%Rain Man
1993  85%Král rybář
1996  82%Krajina stínů
1993  65%Hrdina proti své vůli

Kniha Kráľ rybár je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce24x
Chystám se číst5x