Král orků

Král orků https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211682/mid_kral-orku-211682.jpg 4 48 5

Forgotten Realms - Změna série

1. díl >

Drizzt je zpátky a čelí světu, který se od základů změnil! Nejistý mír mezi trpaslíky z Mitrilové síně a orky z nově ustanoveného království Mnohošíp, nemůže trvat dlouho. Orcké kmeny, které Obould sjednotil, začínají bojovat mezi sebou, a Bruenor je odhodlaný dovést do konce válku, která ho málem zabila a téměř zničila všechno, co vybudoval. Bude ale zapotřebí něčeho víc než jen mečů a sekyr, aby byl v Páteři světa nastolen trvalý mír. Mocní na obou stranách možná budou nuceni změnit způsob, jakým na sebe navzájem nahlížejí. Možná spolu budou muset začít hovořit. A to nebude snadné.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

The Orc King , 2007


více info...

Přidat komentář

Etule
27.08.2019 4 z 5

Jak to skončí jsem věděla sice už od začátku, neb jsem si tady přečetla komentář, ale nijak to neumenšilo mou radost ze čtení. :-)
Ačkoliv při čtení prologu jsem si tak říkala: "Co? To jako přeskočil sto let?" :D
Mrzí mě jak to dopadlo s Wulfgarem, ačkoliv pokud to bude tak jak se domnívám, tak to asi bylo nejlepší řešení, přesto jsem si poplakala. Ačkoliv jsem to tušila od začátku. Oblíbila jsem si tady Hraliena a překvapivě i Tosuna, který zbyl z drowské čtyřky. :D
Když tak nad tím přemýšlím, tak to jak to celé dopadlo bylo tak nějak jediné logické vyústění, protože zázraky neumí ani naši drazí Společníci síně. :) A mé romantické srdce plesá, že si konečně Drizzt s Catti ujasnili, co chtějí a dokáží být spolu šťastní.
Jedna hvězda dolů kvůli Wulfgarovi. Fňuk.

Laxativum
20.06.2019 4 z 5

Začátek nové trilogie Král orků je dobrou odpočinkovou četbou.
Vývoj osobnosti Drizzta mě doprovází od útlého věku a tak dávám vyšší hodnocení z velké části z nostalgie. Děj tohoto dílu mi přišel velice předvídatelný a jednoduchý. Až čtvrtá část knihy mě nadchla natolik, abych kapitoly dočítal dokonce, aniž bych knihu bez ostychu odkládal na později.


Jirka92333
13.02.2018 5 z 5

Můj asi nejoblíbenější fantasy spisovatel. Ještě se mi nestálo aby mě kniha o drizztovi zklamala. A tak je to samozřejmě i teď. Akorát předehra a epilog byl pro mě trošičku spoiler :-D:-D. Ale jinak parádní čtení. Doporučuji!!

Geramon
08.04.2016 4 z 5

Opravdu velká změna. Nečekal jsem, že Obould nakonec přestane být zlý.
Ale budiž nedá se nic dělat určitě nebude o pořádné nepřátele nouze.

Janičta
29.08.2014 5 z 5

Tak dlouhé čekání se vyplatilo :-)
I když mi díl nepřišel nijak zuřivě akční, nenudila jsem se. Všichni staří známí a k tomu hordy orků za kopcem, co víc si přát...
Jen předehra a epilog mi přišly trochu zvláštní, jelikož se odehrávaly o sto let později a docela napovídají jak to celé dopadlo.

Štítky knihy

elfové

Autorovy další knížky

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal
2008  87%Útočiště
2007  86%Prvotní Vektor
2007  86%Vyhnanství

Kniha Král orků je v

Přečtených95x
Doporučených6x
Knihotéce94x
Chystám se číst43x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x