Kouzla vzhůru nohama

Kouzla vzhůru nohama https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325707/bmid_kouzla-vzhuru-nohama-8D6-325707.jpg 4 22 5

Kouzla vzhůru nohama série

1. díl >

Nory Horaceové je devět let. Je vynalézavá, statečná a má ráda sušenky s arašídovým máslem. Taky se umí proměnit v mnoho různých zvířat. Bohužel má ale Nořino nadání měnit podobu pár drobných nedostatků. A když propadne na akademii kouzel, kterou vede její otec, musí Nory nastoupit do státní školy. Tam se seznámí s partou dětí, jejichž kouzlo je… no, úplně jiné. Nová zábavná série od trojice autorek knižních hitů je kronikou průšvihů Nory a jejích praštěných kamarádů, kteří potvrzují, že kouzla vzhůru nohama jsou rozhodně lepší než kouzla, jak mají být.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Upside-Down Magic , 2015


více info...

Přidat komentář

Lucisatko
15.07.2022 4 z 5

Cetla jsem s dcerou 6 let. Kniha je asi pro trochu starsi, neobsahuje zadne obrazky, coz muze nekoho mrzet, ale nas obe uplne nadchla! Me strasne pripominala Harryho Pottera. Takovy holcici Potter pro mladsi. Kniha poukazuje na to, ze neni spatne byt jiny. Je velmi ctiva, moc pekne napsana. Rikala jsem si, ze to bude velky hit, a proto me prekvapila cena na trhu
My se uz tesime na precteni druhe dilu

broskev28
22.06.2022 3 z 5

Koupili jsme do knihovny v domnění, že je to knížka pro slabší čtenáře. Obálka nádherná - vykulené dračí kotě láká, jenže ouha!
Uvnitř nenajdete ani jediný, třebas klidně černobílý obrázek, zato 174 strany ničím nepřerušovaného textu, což slabší čtenáře rozhodně nepotěší. Dosavadní knihy S. Mlynowski byly určeny starším dětem, takže si autorka možná neuvědomila, že desetileťáci alespoň občasné naředění textu v podobě jednoduchého obrázku velmi přivítají a ocení.
Ale pokud se najde někdo nebojácný a v četbě zběhlý, pak ho Blátochmurská škola magie a její nový skvělý program, KVN, určitě pobaví a zaujme. Není to žádné veledílo, ale příběh má vtip a šmrnc, magické kategorie jsou netradiční a tiskové chyby absentují, naštěstí.
Navíc knížek, které srozumitelně pomáhají pochopit a hlavně přijímat odlišnost druhých, není nikdy dost. Empatická slečna Starrová a její netradiční vyučovací metody, ředitel Gonzales, srdečný Elliotův taťka a samozřejmě skvělá teta Margo, která neřeší zdravou výživu a umí to s dětmi, jsou velmi vítaným příspěvkem k tématu. A mně už teď vrtá hlavou, jaká je vlastně magie slečny Starrové . . .
P.S. Ovšem balvan Bax, to je něco! Koneckonců Willa nezůstává pozadu, takže někdy je nutno převlékat se do suchého třeba čtyřikrát během výuky. Hustý, no ne?


Abia
30.01.2020 3 z 5

První díl, který jsme omylem četli jako druhý. Děti baví samozřejmě nejvíc Nory omyly a vymýšlejí různá spojená zvířata, do kterých by se ještě mohla proměnit. Příběh je hezky vymyšlený na téma šikana, odlišnost, vlastní hodnota a přijímání všech takových, jací jsou.

Kitty18
03.08.2017 5 z 5

Nádherná knížka a navíc čtivě napsaná :) Určitě doporučuji, hlavně pro čtenáře od 9 do 12 let :) (ale to neznamená že by to nemohl číst někdo mladší nebo starší :) )

Nejvíce se mi na této knížce líbilo to, že se snažili spisovatelé hezky vysvětlit, že nevadí být trochu odlišný - to nás dělá jedinečné a úžasné :) !

DariDerek
05.06.2017 5 z 5

Perfektní příběh o holčičce Nory, která není jen obyčejnou Změničkou. Je něco víc. A tak stejně její kamarádi. Kniha se mi líbila a věřím, že pro dětské čtenáře to bude perfektní. Více píšu v recenzi v záložkách. :-)

Autoři knihy

Sarah Mlynowski
kanadská, 1977
Emily Jenkins
americká, 1967
Lauren Myracle
americká, 1969

Kniha Kouzla vzhůru nohama je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce32x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x