Kouzla kriminalistiky

Kouzla kriminalistiky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197808/bmid_kouzla-kriminalistiky-70l-197808.jpg 4 5 1

Kriminalistika je tak trochu tajuplný obor, který existuje téměř stejně dlouho jako zločin. Způsoby a metody jak dopadnout pachatele se však v průběhu staletí měnily a kriminalistika se postupně vyvinula v obsáhlý vědní obor s bohatým teoretickým zázemím a s širokými oblastmi praktické aplikace. Cílem kriminalistů je, aby ani jeden trestný čin nezůstal neodhalen, a na druhé straně, aby žádný nevinný občan nebyl nespravedlivě vystaven trestnímu postihu. Tato kniha se zabývá historií i současností kriminalistiky, dozvíte se o počátcích daktyloskopie, trasologie, kriminalistické balistiky i o nejnovějších kriminalistických metodách, které využívají moderní počítačovou techniku. Osvěžením jsou příběhy, které se skutečně staly a které mnohdy stály na počátku nového objevu v kriminalistice. Ilustroval Tomáš Řízek, použité fotografické materiály jsou z archivu Muzea policie ČR.... celý text

Přidat komentář

Mr.Fox
15.06.2019 3 z 5

Velkoformátová publikace pojednávající o vývoji kriminalistiky od jejích počátků až po současnost (tj. do roku vydání 1995). Čtenáři datuje a přibližuje vznik jednotlivých kriminalistických odvětví, jako jsou daktyloskopie, trasologie, balistika ad. Doplněna mnoha příběhy kriminality a způsobů jejich úspěšného řešení.

Zajímavé přiblížení tohoto vědního oboru, co vše pod něj spadá a čím vším je možné pachatele odhalit, dopadnout a usvědčit. Jednoduché zpracování, vizuálně a obsahově pro mladší generaci. Absence aktualizace - 25 let je přeci jen znát. S ohledem na historii přesto zajímavá kniha, jelikož ta se nemění.

Autoři knihy

Marcela Machutová
česká, 1951
Tomáš Řízek
česká, 1963

Kniha Kouzla kriminalistiky je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x