Kouzelný meč Abaddon

Kouzelný meč Abaddon https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118147/kouzelny-mec-abaddon-118147.jpg 4 14 6

Knihu lze řadit k žánru fantasy literatury. Je plná neuvěřitelných dobrodružství, tajemna a fantaskních příběhů, ale uchovává si všechny přednosti klasické české pohádky. Mistrně vystavěné scény nepostrádají gradaci, spád a dramatičnost, ve čtenáři střídají pocity stupňovaného strachu s očistným smíchem. Příběh působí jako filmové vyprávění, tak rychlé má tempo. Filmovému vidění napomáhají i dramatické ilustrace Kameela Macharta... Autor si hraje se slovy i písmeny, hledá a nachází nečekaná spojení a souvislosti. Jednoduchý, dětem srozumitelný, ale zároveň bohatý jazyk je dalším kladem této po všech stránkách zdařilé knihy. ... celý text

Přidat komentář

Peti
04.02.2019

Pohádkový příběh o Jendovi a Pavle, kteří projdou knihou do příběhu, kde se objevuje, drak, trpaslíci, loupežníci, vodník a jiné. Vtipné, čtivé, zábavné.

trudoš
27.06.2016 4 z 5

Kouzelný meč Abaddon ze všeho nejvíc připomíná klasický Večerníček o patnácti dílech vyprávějící veselé i hrůzu nahánějící příhody prvňáčka Jendy Kulíška a čtvrťačky Pavly Pavlasové v pohádkovém světě. Přitom krátké kapitoly jsou jako stvořené na čtení dětem před spaním a vzhledem k tomu, že nepostrádají napětí, humor ani morální ponaučení, nemusely by nudit ani samotné předčítače. Navíc si s ratolestmi můžete opakovat a hrát s abecedou, pro jednotlivé epizody je totiž stejně podstatná, jako jsou jinde důležité magické artefakty. Velkým plusem jsou pak bezvadné ilustrace Kameela Macharta, které děj perfektním způsobem doprovázejí.
Asi nejvíc však oceňuji, jak si Otomar Dvořák dokázal poradit s hravou dětskou fantasií, aniž by sklouzával k nějakým nesmyslným absurditám. Živé příběhy mají spád a pohádkové motivy jsou využívány s povedenou nápaditostí. Mít to trochu propracovanější zápletky, drobet dospělejší pojetí a ne tolik umělých zvratů, byla by spokojenost z mé strany absolutní.


Alex.Barunka
31.05.2015 4 z 5

Příjemná pohádková knížka pro děti s možností naučit se písmenka abecedy (i když škoda, že tu nebyla všechna). Pro dospělého nic moc, ale dětem bych tuto knihu určitě četla :)

gossipavlina
28.11.2014 4 z 5

Pěkné čtení pro děti, krásné ilustrace. A na konci si můžete ještě zahrát stolní hru.

termit
11.03.2014 5 z 5

Kniha byla moc pěkná, akorát sem tam jsem něco nepochopila...

WEIL
20.08.2011

Pěkný román pro děti.