Sámo: Zločin v temných hvozdech

Sámo: Zločin v temných hvozdech https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480285/bmid_samo-xpV-480285.jpg 4 31 4

Co se stane, když malá otrokyně vyslechne rozhovor, který rozhodně slyšet neměla? A ještě to nedopatřením prozradí někomu, kdo ani trochu nepotřebuje, aby se o tomto rozhovoru vědělo? Správně, je potřeba ji odklidit z cesty! Přesně v téhle situaci se ocitla Bára, zatímco zjišťovala, že to, co si pamatuje z vlastivědy o Sámově říši, bylo ve skutečnosti poněkud jinak. Jenže jí to nikdy nikdo nebude věřit, i kdyby z nebezpečných intrik mocichtivých mužů přeci jen nakonec vyvázla. Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Přidat komentář

Zemlja
04.10.2023 3 z 5

Tenhle Bářin výlet je takový kostrbatější, jazykově méně obratný než Karel IV. nebo husiti. Možná je ale dávnější historie složitější k pochopení, vysvětlení. Přišlo mi to takové konspirativní, vztah Sáma a Dagoberta. Trochu jsem se k dočtení nutila.

Sumeček
03.04.2022

Supr dropr (:(:(:


martin č.
16.02.2022 5 z 5

K bárovkám jsme přičichl ani ne před čtvrt rokem a už mám za sebou šestou - zatím od autorky nejnovější. Dal bych tentokrát tak čtyři a půl hvězdičky.
Po starověkých výpravách jsem sehnal tuhle cestu do temného raného středověku. Zločin v temných hvozdech. Ano, knížka byla zatím nejtemnější z těch, co jsem četl. Vlastně díky těm nemálo větám, co se o Sámovi dochovaly, mohla autorka popustit uzdu fantazii a nadhodit zajímavou teorii o původu "kupce Sáma". Nevím, zda jsem ji už někde neslyšel. Snad v Toulkách českou minulostí?
Mně nejvíc potěšil exkurz do raně středověkých mezinárodních vztahů. Avaři - Byzanc -perští Sásánovci, císařové Maurikios, Fokas, Heracleios, král králů Chusru. Sbírám z tohoto období trošku mince a o těchto temných letech se moc v románech nepíše. Tak proto to potěšení.

1knihomol1
25.12.2021 5 z 5

Další skvělá kniha. O Sámovi jsem toho moc nevěděla a proto mě potěšila.