Kouzelník z Pekingu

Kouzelník z Pekingu https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14221/kouzelnik-z-pekingu-14221.jpg 4 24 5

Román ze současnosti, v němž se osudy tří žen prolínají na území tří států - Česka, Číny a Finska. Z dějově dosti propleteného příběhu vystupují do popředí tři hrdinky: stará dáma Vlasta, pokoušející se i přes neblahé životní zkušenosti najít smysl života; emancipovaná Hana s manželskými problémy, které chce řešit vztahem k milenci a pracovním pobytem v Pekingu; nehezká asistentka čínského kouzelníka Jasmine, zoufale shánějící peníze na matčinu operaci. Jejich křivdy, propady, naděje a lásky v minulosti i současnosti řeší tato kniha, jež není nijak převratná, ale číst se dá docela dobře.... celý text

Přidat komentář

haki34
16.03.2022 3 z 5

tady bych opět potřebovala tu půlhvězdu..byla dobrá a nechybělo moc, aby byla velmi dobrá či skvělá ;) autorku znám zejména jako překladatelku. její vlastní tvorbu jsem vyzkoušela poprvé díky úlovku z výprodeje na knižním festivalu. Přiznám se, dívala jsme se i na DK a rozhodovala se podle toho...ale teď zpět ke kouzelníkovi : myšlenka i plán byly super..provedení lehce škobrtlo. Jako by místy autorce došel dech..najednou sek, skok a jsme o kus dál. Některé vypjaté scény se jí zas povedlo popsat až obdivuhodně ploše - třeba nehoda Kláry a Radka Maršíka, samotný vztah Kláry a Radka, pak třeba Jasmine a její okradení, nebo scéna s kouzelníkem, dcerou a Čangem..takové nijaké a přitom to volalo po emocích, po dramatu, po pozornosti čtenáře.
Celkově se mi ale knížka líbila, i když propletenost jednotlivých osudů byla zas extrémní...(to už se mi lehce začínala plést Zdena s Vlastou, do toho andula, na kterou zbyly jen štěky..jejich děti a vnoučata..)
I když pouze za 3*, nebyla však ztrátou času ;)

vystredni
14.02.2021 1 z 5

Jediné co se mi líbilo bylo jak byly příběhy postav skvěle propletené, bylo jich tam poměrně dost, ale nikdy nevznikl zmatek, že bych nevěděla kdo je kdo a co se děje, bylo to hezky napsané, to musím uznat, nicméně po dočtení jsem si říkala, co to ve mně vlastně mělo zanechat? Jaká byla pointa? Nebo ponaučení? Co jsem si z toho vlastně měla vzít?


Dadulina
04.11.2019 4 z 5

Prolínání prostředí, rozkrývání osudů. Skvělé!

Frogy
10.11.2016 5 z 5

Sice trochu moc propletené myšlenky s realitou, ale příběh velmi zajímavý.

sabca
20.03.2016 3 z 5

Nejdříve jsem měla problémy se do knihy začíst. Ale děj byl velmi zajímavý. Když jsem se seznámila s postavami, které v knize vystupují, tak se mi to líbilo. Bylo zajímavé jak se protagonisté knihy vzájemně propojili.