Kouzelné zrcadlo

Kouzelné zrcadlo https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445862/kouzelne-zrcadlo-8Pw-445862.jpg 4 4 2

Hrdina titulního příběhu Simon Lom si koupí ve starožitnostech magické zrcadlo z doby Rudolfa II. a na jeho ploše spatří výjev z jednoho ze svých minulých životů – osudy pana Šimona Lomnického, umělce ze 17. století. Protagonista druhého příběhu Dáma z obrazu se při návštěvě zámku Heslov seznámí s přízrakem „dámy z obrazu“, krásné Apoleny, která před staletími trpěla láskou k Mikuláši Dačickému z Heslova. Autor ukazuje věčnost a neměnnost základních lidských vztahů a osudů. Poklidný, senzaceprostý styl psaní knihu předurčuje spíše obecnému publiku než milovníkům záhad a fantastiky.... celý text

Přidat komentář

Nuttelka
25.07.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Když jsem si audioknihu pořizovala někdy přede 2 lety, ani jsem netušila, co jsem si to vlastně koupila :-)) Je to hodně starý rest, takže jsem se do knihy pustila a teda, opravdu jsem tu úplně vystoupila ze své komfortní zóny. Už když kouknu, kdy autor žil, musela jsem si zvyknout na styl psaní. Ale kupodivu to nebylo úplně špatné, není to nic, co by mě posadilo na zadek, ale námět "Kouzelného zrcadla", kde sledujeme osud Šimona Lomnického, bylo zajímavé a docela i poutavé. Držela jsem mu palce :-)
"Dáma z obrazu" už mě také tolik nebavila, jak i zmiňuje pode mnou "jaroiva". Takže za mě taková průměrná kniha, neurazí, nenadchne..

jaroiva
18.01.2021 4 z 5

Když jsem se přeorientovala na trochu nezvyklý jazyk, příběh mě chytnul a bavil. Druhý příběh s dámou z obrazu mě už nebavil tolik, ale to proto, že mi připomněl Dívku v modrém s Lídou Baarovou v titulní roli. Tak to nebylo už pro mě tak překvapivé.


Autorovy knížky

Miloš Kareš
česká, 1891 - 1944
1944  85%Kouzelné zrcadlo

Kniha Kouzelné zrcadlo je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x