Kouzelné tkaničky

Kouzelné tkaničky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479925/bmid_kouzelne-tkanicky-an0-479925.png 5 7 1

Někdo má kamarádů habaděj a někomu by stačil jeden jediný… Kája to nemá úplně lehké. Ve třídě to nějak neklape a doma vládne trojhlavá saň v podobě starších trojčat. Navíc ví, že se maminka těšila na holčičku, jenže místo ní doma přistál čtvrtý kluk. To vám na pohodě taky nepřidá. Naštěstí má tajné útočiště na půdě, kde se mezi harampádím odehrává jedno dobrodružství za druhým — na stránkách knížek. Kája má však ještě jednu vášeň — motání provázků. Dokáže uvázat spoustu uzlů, třeba dračí smyčku, lodní uzel, osmičku… Každý uzel je jiný a každý má nějaký příběh. A když navíc uzel místo na prádelní šňůře uvážete na kouzelných tkaničkách, nestačíte se divit. Bude to napínavé, Kája se místy bude bát, dostane se tam, kde ještě nikdy nebyl, ale hlavně potká Honzu, který by možná mohl být tím pravým kamarádem. Povede se klukům jejich kouzelné přátelství přenést i do reality? Připraveni na dobrodružství? Tak tkaničky do ruky, levá přes pravou, protáhnout smyčkou… a jedeme!... celý text

Přidat komentář

broskev28
23.08.2022 5 z 5

Musím se přidat k dosavadním dvěma hodnocením a ocenit tuhle originální knížku plným počtem hvězdiček. Nevím, zda se mnou budou souhlasit malí čtenáři, ale já jsem si užívala nejen Kájova skvělá dobrodružství (hlavně to dračí!), ale taky jeho rodinu - příšerné bráchy, chápavou maminku a zásadového tátu. Moc jsem proto Kájovi přála nej kamaráda, jen jsem si nedovedla představit, jak to autorka zaonačí.
Ovšem Eva Vychodilová to zvládla na jedničku a já se určitě poohlédnu po jejích dalších knihách, protože doposud jsem ji neznala. A mám prázdninové předsevzetí: nejpozději o příštích prázdninách už budu uzlovat spolu s Kájou a Honzou!

Štítky knihy

pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

Eva Vychodilová
česká, 1978
2017  83%Nora
2022  100%Kouzelné tkaničky
2023  82%Někdy je potřeba prohodit role
2020  90%Puntička
2015  80%Tři kluci, Klekánice a Strašněpoud

Kniha Kouzelné tkaničky je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x
dalších seznamech4x