Kouřová clona

Kouřová clona https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423985/bmid_kourova-clona-fMe-423985.jpg 4 281 65

Když se televizní reportérka Britt probudí vedle pohledného Jaye, hvězdy charlestonské policie, nevzpomíná si, jak se k němu dostala. A už vůbec ne, proč je Jay mrtvý. Brzy poté je unesena mužem, jemuž velmi ublížili lidé, kterým nejvíc důvěřoval. Pět let k nim choval zášť a chtěl si vyrovnat účty. Nyní pro něj Britt znamená jedinou naději, aby očistil své jméno a veřejně odhalil pravdu. Postupně Raley a Britt odhalují, co se osudného dne stalo, a zároveň se dostávají do čím dál většího nebezpečí. V sázce je nejen, zda se jim podaří odhalit pravdu, ale jestli vůbec mají naději na společnou budoucnost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Smoke Screen , 2008


více info...

Přidat komentář

Becca_books
28.02.2024

Další oddechovka od Sandry. Romantika s detektivní zápletkou. Klasika – dvě naprosto odlišné osoby svede dohromady náhoda a během jejího řešení se ti dva nečekaně sblíží. Kniha se ale četla dobře, děj ubíhal, příběh byl zajímavý, přestože jsem celkem brzo tušila, jak to celé bylo a kdo za tím stojí, přesto se našlo pár nečekaných zvratů či osob.

Evkaha
26.02.2024 4 z 5

Nejsem žádný odborník, jen obyčejný čtenář, takže za mě dobře promyšlený příběh. Dost akční, aby to bylo čtení jen na dva večery. Ze začátku na pár stránkách najednou hodně postav, ale nestalo se z toho nepřehledné zamotané klubko, jen to pěkně nabudilo fantazii, kdo za to všechno vlastně může. Romantická linka nesmí chybět, i když někdy nechápu to náhle splanutí, nejspíš hraje velkou roli adrenalin než nějaká láska na první pohled :-D


alekis
23.08.2023 4 z 5

Závěrečné postelové potěšení Britt a Raleye, jímž kniha končí, je třešinkou na dortíku Kouřové clony.
Bohužel, pro tentokrát se odskok od knížek, které mám rozečtené, nezdařil úplně nejlíp. Sandra Brown, prověřená autorka... má taky občas své dny.
Možná to chtělo zkrátit o pětinu, dlouhé rozhovory nebyly moc zábavné. Zato akce... Jo jo, akcí bylo na stránkách docela hodně. Autorka zručně mlžila až do úplného konce... Až to bylo trochu přes míru. Nikdy neuhádnu pravého zločince, ale tentokrát, musím se pochválit, jsem jisté podezření měla...
Konec dobrý, všechno dobré. Statečný švarný hasič a krásná zuřivá reportérka... Co z toho mohlo vzejít? Jedině happyend!

rafan65
12.06.2023 4 z 5

Takže zase jednou pěkně zamotaný příběh který jsem nemohl rozlousknout. Tato kniha mě opravdu hodně barvila a měla všechny atributy které obnáší dobré čtení. Autorka se snaží o spojení krimi zápletky a trochy romantiky což se ji skvěle podařilo. Takže jsem spokojený a určitě dám další knihu této autorky.

Janík511
14.05.2023 3 z 5

Tentokrát tolik nebavila jako kniha Tajnůstkáři. Prostě jen průměr.

Ulrika
31.10.2022 5 z 5

Skvěle napsáno. Tato se Sandre opravdu povedla. Čtenáře nechává v neustálém napětí a nechybí ani tradiční jiskreni hlavních hrdinů. Až do konce jsem pachatele neodhalila:)

Kudík
09.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Zajímavé, že mi zde hodně k jistým dvěma postavám napověděla rozbitá žárovka v lampičce u Raleye ve srubu. Ohledně slavné čtveřice hrdinů jsem si od začátku myslela své, hlavně to, že než mít Jaye Burgesse za přítele, tak být raději jako Delno a chovat tři nevycválané a zablešené psy. ;) Jinak se občas Britt i Raley chovali silně nebezpečně a nerozvážně a moc mi neseděla ta scéna, kdy byla Britt i s autem vytlačena ze silnice, ale Raley ji se svým pickupem dohnal (cca za 30vteřin) a pachatelé do toho mizeli v dáli... To si ostřílení zabijáci nepočkají a neověří, aby jim zamýšlená oběť nevyplavala, anebo si nevšimnou, že je dojelo auto? Mimo toto je kniha parádní s pár zvraty, překvápky a lidskými pochybeními, i když např. někde zapomenout zbraň je vážně na bednu a u policisty/hasiče celkem nečekané.

rm
07.09.2022 5 z 5

Jo, nebylo to špatný. Od určitý chvíle jsem tušil, kdo za tím je - je to takový autorčin styl :-)

georginaa
23.08.2022 3 z 5

Další skvělá detektivní zápletka spojená s romancí. Tyto příběhy od Sandry prostě miluju. Probudit se vedle mrtvoly a ke všemu nevědět co se stalo musí být opravdu hrozné. Proč se to vlastně stalo a co zatím vším je, nedá Britt spát. Kniha se čte jedním dechem a mohu jenom doporučit.

Nevr
09.07.2022 4 z 5

Dostala jsem, co jsem čekala - další příjemná kniha od Brownové. Příjemné postavy, zajímavý příběh, jen ten závěr knihy mi přišel dost dlouhý na to, co už šlo kus před koncem tušit...

Olga8480
30.05.2022 5 z 5

Zase jsem se nemohla donutit knihu odložit a jít spát :D Krásné zamotaný příběh a Britt s Raleym jsou prostě skvělí.
A jako vždy vás rozuzlení hodně překvapí a nadchne.

deedulka
09.01.2022 4 z 5

Tato kniha se autorce opravdu povedla. Bylo tam vše, co mám u Sandry Brown ráda. Detektivní zápletka, napínavá akce i romantika. Člověk se nestihnul nudit a hltal stránku za stránkou. Hlavní postavy mi byly od začátku sympatické a dokázala jsem se s nimi sžít. Postupné odhalování souvislostí bylo dobře propracované, i když hlavního padoucha nám autorka prozradila už kus před koncem.

Elapheg
05.10.2021 5 z 5

Souhlasím s uživatelkou ArwenAragorn, že tohle je jedna z nejlepších knih, které Sandra Brown napsala. Dostal jsem chuť na detektivní thriller s mírnou dávkou romantiky a toho se mi také dostalo. Sandra Brown po dlouhé době byla vynikající volba. Britt reportérka se probudí vedle Jaye, který je mrtvý a Britt si nepamatuje na nic z té noci. Podobná situace se udála také Raleymu a zničilo mu to život. Oba jsou v merku zákona a oba nevinní. Jejich cesty se střetnou a vznikne z toho duo, které hledá odpovědi na události nedávné, ale taky na události hluboce pohřbené. Oběma půjde o holý život při pátrání a rozčeří vody, které by si mnozí rádi přáli ponechat bez čeření. Romantika tam místy byla taky, což mi vyhovovalo, ale napětí je zde od prvních stran a zápletka je přímo vynikající. Nedivím se, že to bylo zfilmováno. Zápletka je opravdu velmi povedená. Tato kniha mně dělala velmi příjemnou společnost po několik dní. Vřele doporučuji všem, kterým nevadí thriller řiznutý romantikou. Je to kniha bez brutalit, přesto však má kniha správné grády, co se detektivky týče. Pět hvězd a doporučuji.

keiko33
24.09.2021 5 z 5

Tipicky pribeh autorky. Kriminalna zapletka, dve odlisne osoby, ktore by sa bez zapletky asi nedali dokopy, no vdaka osudu sa ich cesty prepletu a bojuju ptoti tym zlym. Sokujuce odhalenie nakoniec a stastny happyend.

kopeceli
24.07.2021 5 z 5

Zjistila jsem, že tuto knihu jsem už před pár lety četla, ale nijak mi to nevadilo. Znovu mne zarazila postava Mirandy a tajemství jejího intimního šperku. Kniha mě nenudila, i když jsem znala rozuzlení. Je to oddychovka jak má být.

vikimi
18.07.2021 4 z 5

Nektere veci byly dost předvídatelné, ale na celkovy zvrat jsem opravdu neprisla. Knizka me pohltila, ale ke konci mi uz prisla dlouha a fadni. Propacovanost celeho plotu byla opravdu skvela.

pip11
16.07.2021 3 z 5

Toto je druhá kniha, kterou jsem od autorky četla, ale opět mě skoro vůbec nezaujala. Příběh jednoduše plynul a až v závěru přišel zvrat, který mě docela překvapil.

jinbr
03.04.2021 5 z 5

Sandra patří mezi moje oblíbenkyně. Tento román měl velmi dobrou zápletku, byl napínavý a zajímavý nápad byl rovněž rozložit zápletku do dvou časových rovin. Kniha se četla velmi dobře, postavy byly propracované a čtenář je udržován v napětí až do konce, i když už tuší, kdo je ten pravý vrah.

Laf
20.03.2021 5 z 5

Tohle je skvěle napsaná kniha. Plná napětí, zápletek a nečekaných zvratů. Knihu jsem bezmála přečetla jedním dechem. Autorka zabodovala, mohu každému jen doporučit. Nebudete litovat ;)

jeny-v
03.03.2021 5 z 5

Kouřová clona je opět parádní kousek "staré dobré" S.B. Od vydání knihy sice uběhlo 10 let, ale stále má co říci, má tu správnou šťávu a svůj nezaměnitelný romanticko - detektivní styl, který je tak typický a čtivý.
Dva psanci - televizní reportérka Britt Shelleyová a požární vyšetřovatel Raley Gannon, jsou vtaženi do nebezpečné hry, která sahá do minulosti, kdy vyhořela charlestonská policejní stanice a zemřelo sedm lidí. Jenže z této tragédie vzešli i čtyři hrdinové - George McGowan, Patrick Wickham, Cobb Fordyce a Jay Burgess, kteří nemají až tak čisté svědomí. Po jejich slavném skutku se rozehrává drama, kde hlavní úlohu mají drogy, násilí, lži, zahlazení stop, ale i vraždy. Britt a Raley se snaží odkrýt pět let utajenou pravdu a očistit svá obvinění. Pomůžou jim vyšetřovatelé Clark a Javier nebo soudkyně Cassandra Mellorsová? Jakou úlohu mají "zabijáci" pojmenovaní Butch a Sundance?

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Kouřová clona je v

Právě čtených1x
Přečtených472x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených16x
Knihotéce213x
Chystám se číst103x
Chci si koupit16x