Kouř a zrcadla

Kouř a zrcadla https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169647/kour-a-zrcadla-169647.jpg 4 28 6

Kouř série

< 2. díl >

Původně mělo jít o nenáročný týden, lokace byla dokonalá, štáb na místě a scénář připravený. Vyskytl se ovšem zádrhel, s nímž nikdo nepočítal. V Caulfieldově domě skutečně strašilo! V této vile došlo v průběhu desetiletí k mnoha strašlivým vraždám. A žádné z obětí se evidentně nepodařilo uniknout do posmrtného života… Vše začalo neškodným žertíkem – koneckonců, někteří z duchů byli pouhými dětmi. Následovaly potíže s technikou, podivné zvuky a Tonyho zjištění, že vidí a slyší mrtvé. S tím by se pravděpodobně dokázal vyrovnat. Každopádně už zažil mnohem děsivější a nebezpečnější situace. Ale to jen do chvíle, než kdosi prolil v domě krev. Byla to pouze drobná nehoda, ale úplně to stačilo. Tony a většina herců i štábu se náhle stali vězni v domě, který již mnohokrát dokázal, že umí zabíjet. Jelikož Henry Fitzroy a Chester Bane nemohou proniknout bariérou, kterou kolem sebe dům vytvořil, nestojí mezi nimi a šílenstvím či smrtí nic než Tonyho zanedbatelné čarodějnické schopnosti… -- 1. vydání. -- zdoj: www.legie.info --... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Smoke and Mirrors , 2005


více info...

Přidat komentář

jackdaw
13.07.2023 5 z 5

Tak tahle série je snad ještě lepší než Krevní pouta ( na které volně navazuje, ale dá se číst i bez toho ,že byste sérii Krevní pouta četli) .Ke knihám se určitě budu znovu vracet.

danielosbourne
06.06.2020 4 z 5

Tahle kniha čekala v mé knihovničce dlouhých 7 let, než jsem se konečně odhodlal k tomu, že jí konečně přečtu. Sérii s Vicki Nelsonovou jsem měl kdysi hodně rád a byla mojí první sérií, u které jsem netrpělivě vyhlížel každý díl.
První díl, této navazující série, se mi líbil a vlastně ani nevím, proč mi tak dlouho trvalo, než jsem se dostal k druhému dílu. Chvíli jsem se nemohl začíst, protože v příběhu je mnoho postav, v kterých jsem se nedokázal orientovat skoro ani v závěru knihy a kniha má navíc celkem dlouhé kapitoly.
Co však tohle vše vyvažuje, je originalita, s jakou Tanya Huff pojala duchařský příběh o prokletém domě. Líbil se mi i humor, který si udržuje po celou délku knihy vysokou kvalitu. Nakonec se mi tahle kniha líbila, i když má své určitě mouchy, ale stejně tak má i své velké klady. Rozhodně se budu snažit sehnat a přečíst závěrečný díl série, a doufám, že mi nebude její přečtení trvat tak dlouho, jako tomu bylo u tohoto dílu.


AbigailM.M.
14.01.2017 5 z 5

Ačkoliv se mi to zdálo morbidní a chtěla jsem to brát úplně vážně, zasmála jsem se celkem dost. Tony to měl těžké. Ale dobře se mi to četlo.

PeM
30.10.2016 5 z 5

Tak toto skvělé. Nemám ráda knihy s jistou specifickou tématikou, ale tady mi Henry nějak nevadí ;-) Zkusím knihu třetí....

petula.ppp
10.08.2014 5 z 5

moc dobré čtení

Dandulka
26.01.2014 5 z 5

Skvělé čtení! Moc hezky zpracované téma strašidelného domu, který se živí smrtí a hrůzou. Tony využívá svých nových schopností čaroděje, ale bez Henryho pomoci má co dělat, aby vše zvládl. Není dám, kdo vidí duchy..... Svižné a pohodové čtení.