Koukej, mami!

Koukej, mami! https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310097/bmid_koukej-mami-o8B-310097.png 4 9 3

První hodina po prázdninách, děti vzorně připravené, jen Eliška, Lukášek a Vašík chybí. „Kde jsou?“ ptám se Kubíka. „No, ujel jim autobus...“ odpověděl váhavě. „První hodina a hned čtvrthodinové zpoždění!“ pomyslela jsem si rozladěně. Za čtvrt hodiny slyším pod oknem: „Teto Fany, pojď se podívat, máme pro tebe překvapení!“ Překvapení?! To je ale milé! Vyběhla jsem – a překvapení to tedy opravdu bylo: chcíplá veverka, dočista tuhá, s nataženým ocasem jak podle pravítka! … „Tak máš radost, nebo se spíš zlobíš?“ chtěli se ujistit opozdilci. „Mám VELKOU radost!“ usmála jsem se do napjatých tvářiček.... celý text

Přidat komentář

Esterka_book
16.08.2023 5 z 5

Krátké zamyšlení, hravě dětské odpovědi, pozorování každodenního života, poselství, Bůh. Kniha nejenom pro ženy.

Elmo
08.08.2017 5 z 5

Možná jsem nepřečetl úplně všechny kapitoly, jak jsem to četl na přeskáčku, rozhodně ale můžu knížku doporučit. Jasně, je to spíš dámské čtení, ale opravdu vtipné a milé. Autorka dokáže i ze sebemenší blbosti vykřesat poučení o Bohu. To ale nemyslím nijak hanlivě, naopak jsou to skvěle sedící přirovnání. Třeba že se k němu máme vracet jako se dítě, co se učí chodit, vrací po pár krocích ke své mamince. Ale Fany Böhmová to umí lépe zabalit do slov a celého příběhu.
Inspirativní, praktické, povzbuzující.


RADOST
14.12.2016 3 z 5

Moudré postřehy navádějící k pozornějšímu vnímání myšlení a postřehů dětí. Kniha je výrazně zaměřena na náboženskou výchovu, což mi velmi vadilo. Přesto jsem tuto svou averzi překonala, protože kniha obsahuje mnohá velmi citlivá a všeobecně platná sdělení pro rodiče.

Autorovy další knížky

2016  89%Koukej, mami!
2011  0%Cestičky k Bohu
2011  100%Modlitbičky
2011  0%Modlím se s medvídky

Kniha Koukej, mami! je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x