Kostík hledá přátele

Kostík hledá přátele https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375536/bmid_kostik-hleda-pratele-LgI-375536.jpg 4 78 23

Kouzelný příběh o tom, co všichni hledáme. Příběh o přátelství. Seznamte se s Kostíkem, malou schoulenou kostřičkou, která může působit trochu smutně. Ale nebojte! Vše se v dobré obrátí, když Kostík potká stejně osamělou holčičku Rozárku. Pro oba je jejich setkání začátkem mimořádného přátelství, ve kterém se prolíná svět živých a mrtvých. Společně vám ukážou, že každý ze světů je svým způsobem krásný, potřebný a vůbec ne děsivý. A přitom všechno začalo tím, že Rozárce vypadl zoubek. Úplně obyčejný mléčný zub…... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , CPress
Originální název:

Ignatek szuka przyjaciela , 2015


více info...

Přidat komentář

klarca1993
13.09.2023 5 z 5

Moc hezká kniha. I když nemá úplně náročný děj, je velmi dobře pochopitelná pro děti. Stejně tak má i povedené ilustrace. A souhlasím s tím, že je vhodná pro další práci s knihou ve skupině dětí.

cyril.gando
28.06.2023 5 z 5

Byla to zajímavá knížka. Byla hrozně hezká, protože Kostík si našel kamarádku.


broskev28
09.02.2023 4 z 5

Chápu komentář haki34, ale předkládám svou zkušenost:
Na čtenářské dílně ve 2.třídě jsem se přesvědčila, že i ti malí čtenáři, kteří už přečetli více knih, a to rozhodně náročnějších (Šedík a Bubi, Králík je taky jenom člověk nebo dokonce Kouzla vzhůru nohama), byli Kostíkem nadšení a přečetli si ho hned několikrát.
A potom o něm dokázali krásně vyprávět - co se jim na něm líbí, který obrázek by si vybrali, jak by se i oni chtěli podívat do Kostíkova světa, který je ohromil. A dokonce si vzpomněli i na podobnou knížku, kterou oni sami četli: Mortina ("ta taky nebyla živá a neměla žádné kamarády, takže byla smutná").
A tak podepisuju komentář Verousek, i když právě naše knihovna Kostíka (ještě) nemá.

Covenant
21.10.2022 3 z 5

Další z knih, kde vítězí výtvarné provedení nad příběhem. PS: stejně jak "haki34", jsem přemýšlel nad tím, jak si z dětmi podobné postavy vyrobit. No a ještě rozpohybovat v animaci. Ale na to už nezbude asi čas.

Natique
09.04.2022 5 z 5

Příběh slabší, ale velmi mě zaujalo povedené výtvarné ztvárnění kontrastních světů obou hlavních postav.

Lili2020
09.04.2022 5 z 5

Je to nádherný příběh o přátelství.
moje mladší sestra ho četla sama
a pak ho ještě
chtěla přečíst ode mě. Já sama
jsem jsi ho užila!!!!!!

Víí
08.04.2022 5 z 5

Byla to moc hezká knížka.
Četla jsem ji sama.

Iva B.
29.06.2021

Krásná, tenká knížečka, hezký příběh, nádherné ilustrace. Pro malé děti ideální.

Elenče
24.03.2021 4 z 5

Nádherné a velice nápadité ilustrace doprovázejí kratičký příběh o jedné z nejdůležitějších věcí, o přátelství. Ano, jak zaznívá v jiných recenzích, příběh je krátký a není v ničem světoborný, ale tříletí posluchači nutně nemusí poslouchat naprosto originální vyprávění. Se světem se seznamují pomocí právě těchto základních a opakovaných motivů. Originalitu pak mnohonásobně dohánějí kresby. Oceňuji především to, že syna ilustrace vybízejí k vyprávění vlastního příběhu a nejsou prvoplánově líbivé a vše popisující jako u Disneyho.

sedmula
15.06.2019 5 z 5

Moje 4letá dcerka tento typ knihy zbožňuje. není to klasický pohádkový příběh, přesto ji chce každý večer před spaním a žádnou jinou. Pokud se líbí i vašim dětem, doporučuji od paní Mrázkové knihu Můj medvěd Flóra

haki34
03.03.2019 3 z 5

vizuálně hezké, hned mě napadlo, jak si kostíka a Rozárku vyrobit doma...také pobavil Kostík a Žebírko....ale příběh o asi 10 větách pokulhává...takže, za obrázky bych dala 3,5 nebo i možná kousek víc, za text víc než 3 nemůžu... na prolistování dobré, nevím ale, jestli upoutá a přitáhne malého čtenáře k opakovanému prohlížení a čtení...

tichoslapek_
13.02.2019 5 z 5

Kniha má opravdu nádherné ilustrace, které vás vtáhnou do příběhu. Synovi i mě se kniha velice líbila, a i když je kraťoučká, zanechala v nás moc hezký dojem.

whiolet
08.02.2019 5 z 5

Pro začínající čtenáře ideální knížka. Textu je v ní málo a je doplněna o nádherné obrázky Kostika a jeho nové kamarádky :)

lenkaBajza
24.10.2018 3 z 5

Těko hodnotit,když příběh má tak 20 vět.
Ilustrace krásné, někteŕe stránky jsou pouze ilustrované. Což je zase fajn, děti mohou přilběh vytvářet v hlavě sami. Obsahově hrozň krátké. Myšlenka tam je, ale ne moc dobře zpracovaná.

Verousek
05.10.2018 5 z 5

Tuto knihu vidím jako velice dobrý začátek pro nejmenší čtenáře nebo děti, které zatím číst neumí a chtějí si "přečíst" knihu prostřednictvím obrázků, které jsou lehce interpretovatelné i bez textu. Souhra textu a ilustrací je velmi pěkná, takže kniha se dle mého názoru hodí pro děti od pár měsíců až po první třídu. Menší děti ocení výrazné (kontrastní) barvy, na které jistě budou dobře reagovat, větším dětem při čtení určitě pomůžou krásné obrázky. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása, tato kniha mi rčení opět potvrdila. Přidanou hodnotou je jistě i poučení o kamarádství.
Několikrát zmíněný fakt, že kniha obsahuje nádherné ilustrace je jedna věc, co pro mě ale bylo větším překvapením je to, že ilustrace jsou utvořeny z koláží, přijde mi to velmi nápadité. Prohlížením jednotlivých stran jsem tak strávila mnoho času. Navíc tvořivějším dětem to dá jistě vodítko k tomu, co si mohou vyrobit ve volném čase.
Text je oproti důmyslnosti obrázků jednodušší, ale v tom neshledávám žádný problém vzhledem k tomu, že se kniha řadí do kategorie pro mladší čtenáře. O to víc mě zarazilo, že se nad tím čtenáři v předchozích komentářích pozastavují. Myslím si, že textově v knihách pro malé děti nelze hledat nic objevného, potřebují právě jednoduchost a smysluplnost, musí je to zaujmout, nelze jim přeci hned servírovat Shakespeara. Asi bych pochopila, že dospělým, kteří musejí za knihu vydat peníze se to zdá málo, ale není to kniha pro jejich cílovou skupinu, takže ji nelze hodnotit dle jejich požadavků. Nehledě na ten fakt, že pokud je na produktu nálepka "pro dítě" (nebo třeba "svatba"), hned je ta věc o to dražší. Navíc nikdo neříká, že kniha musí být hned zakoupena, vždyť máme nespočet knihoven.

PeJe
29.08.2018 5 z 5

Krásná grafika

Knižní střípky
30.07.2018 3 z 5

Výtvarná stránka na výbornou, kniha obsahuje moc pěkné ilustrace. Příběh jako takový je jednoduchý, ale poučný. Prostě kniha pro malé děti, pro začínající čtenáře.

bibi.r
09.07.2018 2 z 5

Po výtvarné/obrazové stránce knížka super, ale textově velmi stručné, jednoduché až nudné. Myšlenka dobrá, ale podle mého názoru autorovi naprosto utekla.

AnickaGr
04.07.2018 2 z 5

Ačkoli je postava Kostíka a celá kniha milá, rozhodně se neřadí mezi knihy, které nutně potřebujete mít v knihovně. Existuje spousta hodnotnějších, nápaditějších dětských knih o přátelství, které bychom měli dětem číst. Celkově si myslím, že cena knihy ani zdaleka neodpovídá její kvalitě.

BlackCatPet
26.06.2018

Zklamání.
Málo textu, vysoká cena, příběh bez napadu.

Autorovy další knížky

Pawel Pawlak
polská, 1962
2018  76%Kostík hledá přátele
2019  95%Malý atlas ptáků Ewy a Pawla Pawlakových
2019  93%Malý atlas motýlů

Kniha Kostík hledá přátele je v

Přečtených96x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst17x
Chci si koupit10x
dalších seznamech4x