Kosti Avalonu

Kosti Avalonu https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87557/bmid_kosti-avalonu-PIi-87557.jpg 4 21 7

Píše se rok 1560 a mladá Alžběta I. vládne teprve rok. Její astrolog a rádce, doktor John Dee, je nečekaně pověřen závažným úkolem: musí se vydat do staroslavného Glastonbury a zjistit, kde se nacházejí kosti krále Artuše, Alžbětina legendárního předka. Kdo by mohl mít zájem dokázat, že jsou podvržené? Co skrývají mniši v opatství, které založil sám Josef Arimatejský, strážce svatého Grálu? Doktor Dee zjišťuje, že věci mezi nebem a zemí nejsou ani zdaleka tak nebezpečné, jako lidská touha po moci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Bones of Avalon , 2009


více info...

Přidat komentář

stopař
25.08.2019 5 z 5

Kniha ležela neustále přehlížená a pak po jejím otevření a překonání prvních stránek mě neskutečně uchvátila. Zajímavý příběh z alžbětinské doby s nádechem tajemství ,intrik a mizérie té doby.

trudoš
03.09.2018 2 z 5

Budu víceméně hodný, protože román Phila Rickmana má minimálně jedno zásadní pozitivum, díky kterému jsem ho byl schopen přečíst až do konce - a tím je ich-forma vyprávění. Hlavní postava je navíc docela sympatická, takže těch pět set stran nakonec nebylo takové utrpení. Jenom trošičku.
Po poměrně stručném úvodu, kdy je John Dee vyslán na průzkum velmi rozporuplných ostatků, začne děj po příjezdu do Glastonbury extrémně stagnovat. Postavy se přemisťují z jednoho bodu na druhý a mluví a mluví a mluví a mluví jen, aby na konci příběhu bylo čtenáři nabídnuto vyústění hodné slabších kousků Leóna Cliftona. Což celé pozlátko historického románu nechtíc zametá přímo pod koberec. Ono kombinovat tyhle dva žánry je vždycky ošemetná záležitost - jedny urazíte vyloženými nesmysly, druhé zas suchými fakty. Přitom potenciál zápletka má, a koho by nebavily Artušovské legendy. Jenže to by autor musel věnovat nějakou pozornost osnově a závěru, stejně jako si dát práci s hodnověrným vykreslením postav.


Jessybelle
13.05.2018 4 z 5

Pěkná kniha, dobře se četla. Asi zkusím najít nějakou knihu o J.D.

renefer
24.11.2014 2 z 5

Mně se tato kniha velmi špatně četla. Nedokázala jsem se začíst, jazyk byl dost krkolomný, překvapivé momenty končily výkřikem "pane Ježíši" a co se vlastně stalo jste se dozvěděli až nějak mimochodem během další kapitoly. Neseděl mi ani popis Johna Dee. Tento zakřiknutý mužík bez sebevědomí měl být velkým mágem, největším učencem Anglie své doby a dokonce jakýmsi Bondem královny Alžběty??

DejnaDee
03.06.2014 3 z 5

Kniha byla čtivá, zajímavá a její atmosféra neopakovatelná s napínavým příběhem. Děj je plný překvapení a zvratů. Závěr pro mne byl překvapivý, ale zároveň i zmatený. Co mě při čtení trochu vadilo byl fakt, že jsem se dost často ztrácela v tom, že jsem nevěděla, která z postav právě mluví. Kniha však určitě stojí za přečtení.

šošana-lilie
13.05.2014 4 z 5

Nádherná story o Johnu Dee i když to vůbec časově nesedí a taky,že nebyl v životě v Glastonbury.Má i je knihu deníky Johna Dee a nikde tam není zmínka o tom,že by někdy jel do Glastonbury a pátral po Artušových kostech.Někde jsem i četla,že se podepisoval číslem 007,ale byl to jiný význam .I když byl agentem královny Alžběty I.,ale ne v tom stylu alá James Bond.
Příběh je to nádhrný.Spíše je to taková fantasy s historickými postavami.

neta
21.05.2013 5 z 5

Skvělý historický román, děj se točí kolem Johna Dee a jeho výpravou za nalezením Artušových kostí.

Štítky knihy

okultismus Artušovské legendy Avalon John Dee, 1527-1609 historické romány

Autorovy knížky

2011  71%Kosti Avalonu

Kniha Kosti Avalonu je v

Přečtených32x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x