Dni krvi a trblietavých hviezd

Dni krvi a trblietavých hviezd https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166115/bmid_dni-krvi-a-trblietavych-hviezd-166115.jpg 4 364 61

Kost přání série

< 2. díl >

Vďaka krásnemu anjelovi Akivovi sa Karou dozvedá vytúženú pravdu o sebe a tá pravda je bolestná... Navyše sa do serafa zaľúbi a nik netuší, či ich láska pretrvá začínajúcu sa vojnu medzi svetmi dobra a zla... Karou, modrovlasá študentka umenia v Prahe a pomocníčka mocnej chiméry Priepastníka v inom svete, sa vďaka krásnemu anjelovi Akivovi s ohnivými očami dozvedá vytúženú pravdu o sebe. Nie je ľudskou bytosťou, ale chimérou v ľudskej podobe. Karou a Akiva sa zaľúbia a pustia sa za spoločnou predstavou: svet sa nemusí zmietať v krvavej vojne odvekých nepriateľov! Nezničia práve plamene vojny ich krátku lásku...? V druhej časti, vo voľnom pokračovaní o zápase chimér a serafov, Karou zistí, že Akiva ju zradil. Zrada má katastrofálne následky pre ich svet zvaný Eretz, prístupný cez štrbiny na oblohe vysoko nad Zemou na dvoch miestach vzdialených tisíce kilometrov. Karou vie, kto je a kam patrí. V novom výbuchu vojny medzi anjelmi a chimérami stoja milenci proti sebe. Ich spoločné sny o lepšom svete ľahli popolom. Kým Karou pomáha budovať armádu netvorov, Akiva sa odhodlá ďalej bojovať za spásu a nádej. Podarí sa mu vzkriesiť nádej? V pokračovaní Dcéry dymu a kosti s názvom Dni krvi a trblietavých hviezd – sa Karou rozhoduje, ako pomstí smrť svojich najbližších. Nie je to však príbeh o pomste. Je to rozprávanie o nešťastí a kráse, tajomstvách a neuskutočniteľných rozhodnutiach.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Days of Blood and Starlight , 2012


více info...

Přidat komentář

11191
25.12.2023 5 z 5

Kouzelná knížka. Nějak na tuto sérii nedokážu pohlížet kriticky, jsem docela nadšená a nemůžu se dočkat dalšího dílu.

Thalin
16.12.2023 3 z 5

První díl mě opravdu bavil. Ale tady jsem zaznamenala jistý pokles. Děj se přemístil mimo Prahu, hodně se řeší hlavně boje a války a to mi zkrátka nesedlo. Taky mi to přišlo poměrně zdlouhavé a tak nějak pochmurné. Taky tu na můj vkus bylo zbytečně moc postav a víc než hlavní postavy mě taky bavila víc Zuzana, kterou jsem naopak v první knize nemusela. Zkrátka takový průměr a lehké zklamání oproti prvnímu dílu.


Jeninas
16.10.2023 3 z 5

Bohužel fakt nemám ráda válku, zmar a beznaděj, takže jsem se zasekla přibližně v první čtvrtině knihy. Chiméry zbožňující Tiaga, který v zápalu arogance prozradil Akivovi všechno, co mu Madrigal zatajila, mi svým přístupem ke Karou navíc dost lezly na nervy. První díl se mi líbil, ale druhý už na mě byl moc neznadějný a já se nechci četbou mučit.

LenkaPet
03.12.2022 5 z 5

Kniha je super. Mohlo by být méně popisků všeho možného, někdy to bylo únavné a trochu nudné, ale jak to tak bývá závěr knihy byl zase parádní. Už se neodehrava v Praze a je plný vnitřního boje, výčitek vlastních činů, ale i naděje (a tím nemyslím Karou) jako takové. Je v ní i malé poodhalení Akivovy matky a jeho totožnosti. Pokračuji hned na další díl i když je nejtlustší (což mě nikdy neodrazovalo, jen pokud v ní budou zase nudnější pasáže).

Luna7
13.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Z Prahy se přesouváme do Maroka a Eretzu, který více poznáváme. Karou se po žití docela normálního a pohodlného života zapojuje do války a vrací se zpátky k chimerám. Akiva sabotuje andělské vyvražďování chimér.
Karou to v tomhle díle nemá vůbec lehké a Thiago mi fakt někdy leze na nervy (naštěstí ho už v dalším díle neuvidíme, aspoň ne jeho duši). Ten pokus o znásilnění byl vážně drsný, nejsem si jistá, jestli jsem o tom takhle někde četla v nějaké jiné knize.
Trochu mi vadilo, že Karou a Akiva si celou knihu nalhávají, že se k sobě nehodí a nemilují se, i když je jasné, že je to k sobě osudově táhne už od té bitvy u Bullfinch.
U autorčiných knih se mi nejvíce líbí styl psaní, takže mi nevadí, že její knihy jsou dějově pomalé.

zuzikis
26.08.2022 5 z 5

Tak druhá kniha nás posouvá ještě dál, děj není vůbec předvídatelný a musím říct, že autorka má dar na nečekané zvraty :-) kniha je velmi poutavá a i přes to, že nemám ráda knihy o válce, tak vyprávěné události z boje jsou pojaté velmi zajímavě s osudy postav, které nás hned od začátku zajímají a proto je to tak čtivé, stejný pocit jsem měla i v prvním díle, kdy vyprávěné části z minulosti boje nebyly nudné. V této knize se také dočkáme i trochu psychologické linky, kdy se hlavní hrdinka musí popasovat s vinou a špatným svědomím, které v ní podporuje Vlk (jeho osobnost se tu stala ještě víc zákeřjnější) a proto tu vztah mezi Karou a Akivem trochu vázne, což hodně čtenářů může negovat, ale myslím si, že to k ději patřilo, protože s takovou vinou se nelze úplně oddat zamilovanosti a nevnímat nepřátelskou atmosféru mezi svými druhy. Už od samého začátku byly znát manipulace ze strany Vlka a Karou mi připadala naivní a zastrašená, aby se mu postavila. Musím uznat, že autorka krásně popsala psychické deptání, aby Karou měl přímo v hrsti. Děj krásně plynul, hodnotím plným počtem :-)

Lacie
16.02.2022 5 z 5

Karou polapená povinostmi ve společnosti, která ji nenávidí tím víc, čím víc ji potřebuje. Sžírá jí vlastní vina a výčitky svědomí, nechává sebou manipulovat a trvá dlouho, než pochopí, komu věřit může a komu ne. Akiva se nevzdává a přátelé jí přinesou víc, než by kdy mohla čekat. Druhý díl není samá akce, ale odhaluje osobnosti a cíle jednotlivých aktérů, přerod snílků v muže (a ženy) činu, kteří už vědí, že nic není zadarmo. Závěr knihy mě navnadil na díl třetí a jsem zvědavá, jak (a kdo všechno) z celé situace dokáže vybruslit.
Ale ta obálka zase... jak tohle s čímkoliv z knihy souvisí?

lenka7679
04.01.2022 5 z 5

Za mě je druhý díl jako správně rozjetý vlak. První díl byl jakýmsi úvodem a ze začátku celkem rozpačitým, kdy dost dlouho trvalo, než přišlo na vysvětlení situace. To u druhého dílu už víme, kde jsme a na čem jsme. Jsme vtaženi do rozjeté bitvy a ztráty jsou přímo žádoucí. Autorka se nebojí i tnout a vše je skvěle a čtivě napsáno. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout a už se nemohu dočkat třetího dílu.

Sirina
02.05.2021 5 z 5

Trvalo mi téměř měsíc než jsem tuhle knihu přelouskala. Nějak jsem se zasekla a nemohla dál. Možná to bylo i tím, že se atmosféra od prvního dílu absolutně změnila. Druhý díl mi přišel o něco slabší, ale přesto hodnotím knihu velmi dobře, určitě stojí za přečtení.

nikiss76
08.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Po dočtení druhého dílu musím říct, že první slovo co mě napadá je DLOUHÉ. Paradoxně většinou mám opačný problém u knih co mě baví a říkám si proč nejsou delší, ovšem tady bych to zkrátila tak minimálně o 200 stran.
Děj se přesunul mimo Prahu, což mi vyhovovalo a i když se děj odehrával na bojišti, tak jsem si tak nepřipadala a celkem se nudila. Karou mi k srdci nepřirostla a přišla mi až příliš pošetilá a na Akivu tvrdá. Chápu, že si autorka sblížení dvojice Karou a Akiva šetří na třetí díl, ale myslim, že tou Karouninou chladností vůči němu, zklamala spoustu čtenářů.
Naopak jsem si oblíbila Ziriho, dvojici Zuzanu a Mika a Akivu. Celkově námět není špatný, zvraty na konci mě opravdu bavily, ale musím strhnout hvězdu a půl za chybějící dynamiku a nesympatie k hlavní hrdince.

farys_books
27.08.2020 4 z 5

Druhý díl Dcery kostí a dýmu byl tak trochu vycpávkový, poněvadž se v něm skoro nic důležitého nedělo. Řekla bych, že něco významného pro děj se odehrálo na posledních pár stránkách, které byly opravdu super, na 5 hvězdiček. Škoda, že se v takovém duchu nenesla celá kniha. Ač byl druhý díl pouhou vycpávkou, tak se i tak četl dobře a rychle, dokonce mě to 'poklidné dění' i bavilo. Nicméně bych uvítala trochu víc interakce mezi postavami.
Co se týče postav, tak jsem si v tomhle díle hodně oblíbila Ziriho, kterého mám momentálně asi radši, než Akivu. No a samozřejmě Zuzana a Mik, to jsou zlatíčka. Jsem zvědavá na třetí díl a jak to celé dopadne.

temna.vila
19.08.2020 3 z 5

Z druhého dílu série Kost přání jsem měla trošičku strach. Bála jsem se táhlého děje a ta obálka mi taky moc nepřidala. Nakonec jsem se odhodlala a pustila se do toho. Pomalého vyprávění jsem se obávala právem, ale dalo se to zvládnout. Jen to prostě není kniha, kterou bych přelouskala za jeden večer. Dějová linka mě ale stále bavila a autorka opravdu umí vystavět brilantní atmosféru, která celý příběh podtrhuje. Druhý díl hodnotím 3*, byl o trochu slabší než Dcera kostí a dýmu, ale rozhodně stojí za pozornost.

DreamerX9
03.05.2020 3 z 5

Vetšina prostředích dílu je slabota ale tohle bylo něco nového ovšem něco tomu chybělo a první díl mě bavil víc. Za mě tam bylo příliš mnoho vedlejších postav ale Zuzana s Mikem mě vždycky pobavily. Poslední kapitoly mě bavily nejvíce a zaroveň i navnadily na další díl :)

zinon
04.04.2020 3 z 5

Druhý díl mě bohužel tolik nezaujal jako ten první. Jediní, kdo mě opravdu bavili byla Zuzana a její přítel. Ovšem konec byl opět hodně dobrý...tak pokud seženu další díl, tak se do něho určitě pustím.

Calla2002
21.11.2019 4 z 5

Tahala jsem se za vlasy, když jsem pozorovala, jak se tím parchantem nechává ovládat a manipulovat, tahala jsem se za vlasy z toho, co udělal Ziri, tahala jsem se za vlasy kvůli Hazelovi, tahala jsem se za svoje krásný vlasy kvůli konci a jediný na co teď myslím je, že prostě potřebuju třetí díl! (Ale na pět to pořád nevidím :( )

denniys
23.12.2018 4 z 5

Velmi milé překvapení oproti prvnímu dílu..opravdu hodně mě tenhle příběh začal bavit, svým způsobem uzrál, obsahuje od všeho něco, postavy jsou krásně vykresleny, emoce čiší téměř z každé stránky a celkově je v této knize velký posun kupředu a hlavně už na vás z každého řádku nekřičí "ahoj,já jsem young adult knížka, tak se ničemu nediv"..

Lucik100
13.10.2018 5 z 5

Dost mi trvalo než jsem se začetla, ale poté jsem knihu hltala stranu po straně. Tento díl skončil perfektně a už se těším na další.

Layss
07.06.2018 3 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem se nadchla, a tak bylo jasné, že si přečtu celou sérii. Druhý díl mě nadchl o něco méně, ale i tak jsem se při čtení dobře bavila. Knížky o Karou mají zajímavý nádech.

PeťkaW.
04.05.2018 3 z 5

Jak mě první polovina knihy u prvního dílu bavila, tak mě tady rozčilovala. Celý příběh má neskutečný potenciál a Taylor je pro mě obecně velké pozitivní překvapení. Má zmáknutou psychologii postav, vypravěčství v malíku, umí udržet pozornost... co ale nezvládla, je délka knihy. Zbytečně natahovala, motala se v kruhu a opakovala motivy... a nezachránily to ani hlášky Zuzany, i když byly světlými body čtení. Druhá akčnější půlka, se snažila napravit dojem, seč jí síly stačily, ale bohužel vlažný prvotní dojem nezahladila úplně. Osobně mi chyběla taky linka Akiva+Karou. 3 hvězdičky dávám kvůli srovnání s prvním dílem, který mě chytil emočně o něco víc. I tak se ale na závěr trilogie moc těším, protože vím, že přes vyjmenované zápory si čtení užiju a mám se určitě na co těšit :)

SBH
20.02.2018 3 z 5

Hvězdný třpyt za dne bych tedy chtěla vidět. První mínus. Obal s tanečnicí z Moulin Rouge mi připadne kýčovitý, nevkusný a naprosto neodpovídající obsahu. Poznámka k překladu - paní Klůfová nechala místní názvy Eretzu v angličtině, čímž podpořila poměrně infantilní smýšlení Američanů, že na každičké planetě vesmíru se hovoří anglicky. Škoda.
Našla bych nějaké klady? Ovšem. Autorce se podařil příběh domyšlený do souvislostí a - to je ode mne hodně velká poklona - logicky neprůstřelný. Úplně dokonalé zvládnutí psychologie postav včetně důležitého detailu, že souboj poctivce s intrikánem je pro prvního jmenovaného prakticky nezvládnutelný. Zuzana je světlým zdrojem vtipných hlášek díla. A v jednom místě (heslo "leknínový květ") se mi tajil dech.
Přesto dávám pouhé tři hvězdy. Temnota díla a řeky plné krve mě zmáhaly natolik, že jsem klíčovou tragédii přešla mávnutím ruky - no Bóže, prostě další v řadě. Americký patos a nedostatek nadhledu se ukázaly jako obtížně zvládnutelný aspekt.
Poslední kapkou poháru nechuti je marketingové chování Knižního klubu. Nakladatelství vydá třetí díl, přičemž neuvažuje o dotisku absolutně nedostupného druhého dílu. Palec nahoru (bazinga, pochopitelně).
Ale jsem vážně zvědavá, jak to všechno dopadne.