Kosmonauti 20. století

Kosmonauti 20. století https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174065/kosmonauti-20-stolet.jpg 4 13 3

Jedná se o populární přehled výprav do vesmíru - malá obrazová encyklopedie raketové techniky a kosmonautiky. Kdo vlastně založil kosmonautiku? Který kosmonaut byl při svém startu nejmladší? Jaké palivo se spaluje v raketových motorech? Který člověk strávil nejdelší dobu ve vesmíru? Proč nemá Československo svůj vlastní kosmodrom? Kam až se dostali naši automatičtí průzkumníci? Kdy začneme létat do vesmíru na dovolenou? Co je to stav beztíže? Tyto otázky vás napadají, když čtete články o výpravách do vesmíru nebo sledujete reportáže o kosmonautech v televizi. Na tyto otázky, stejně jako na desítky dalších, vám odpoví tato kniha. Najdete v ní i poutavé reportáže o klíčových událostech z dějin raketové techniky a kosmonautiky, stručné životopisy raketových odborníků a kosmonautů, tabulky kosmických letů. A samozřejmě spoustu obrázků a fotografií.... celý text

Přidat komentář

Pert
09.03.2022 5 z 5

Moc hezká kniha. Vydána byla v roce 1986, což znamená, že o havárii raketoplánu Challengeru tehdy nebylo příliš informací.

eraserhead
05.10.2020 4 z 5

Navzdory letům, které uplynuly od jejího vydání a díky tomu, že je zaměřená na mladší čtenáře, je to pořád zajímavá a informativní četba. I poněkud hloubavějším zájemcům může přinést několik zajímavých historických informací. Dobře zpracovaná kniha.


Pirkus
22.08.2018 1 z 5

Ačkoliv je kniha staršího data a většina údajů je zastaralých, stojí jistě za přečtení.

Avšak ke konci knihy jsem zažil zklamání ovlivňující mé celkové hodnocení.

Vyskytne-li se v některých beletristických knihách záměna termínů meteoroid/meteor/meteorit můžeme to zjednoduše označit jako pochopitelné, stěží však omluvitelné. U této knihy to není ani omluvitelné.

Též je potřeba zmínit paradox, kdy je Proxima Centauri zmiňována jako naše nejbližší hvězda a o pár stran zpět je Slunce nazýváno naší hvězdou.

Takovéto "nálezy" by se v odborné literatuře jistě neměly objevit a je škoda, že k tomu dochází .