Kos je bos

Kos je bos https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245586/bmid_kos-je-bos-245586.jpg 5 24 12

1. čtení - pro nejmenší čtenáře (6-7 let). V knize o Pepovi a jeho kamarádovi kosovi najdete hlavně obrázky. Slova psaná velkými písmeny jsou snadná k přečtení. Tak hurá do toho! Kde vzal kos boty a klobouk? Kdo bydlí na hradě z písku? A jak to dopadlo s piráty? Jako odměna vás po každé kapitole čeká obrázková básnička. Tu přečtou dětem dospělí, děti si při ní odpočinou a "čtou" jen obrázky.... celý text

Přidat komentář

simca9342
12.06.2023 5 z 5

Ne nijak dlouhé příběhy rozdělené na kapitolky jsou vhodné pro začínající čtenáře.
V každém z nich hraje roli černý pták, který pokaždé něco hledá, objevuje nebo zjišťuje . Vše je ve veršch takže se i lépe čtou. A rychleji :)

Litocha
19.04.2023 5 z 5

I u nás dozrál čas na Kosa, před námi totiž byla prvním čtením několika dětí v rodině. A jakožto rodič prvňáčka ji musím ocenit ještě víc než poprvé.
Titul první samostatně přečtené knihy jí u nás na cílové pásce sice vyfoukla jedna pidiknížečka o pár větách, ale to nic nemění na tom, že je to knížka promyšlená (třeba i tím, jak se těžší písmenka jako F, Ň nebo CH objevují až později v textu; jak opakuje slova/fráze a variuje je; jak jsou slova a věty krátké; jak většinu stránky zabírají obrázky, takže neodradí délkou textu; jak jsou některé promluvy rýmované, takže se opravdu dobře čtou...). Dětem je blízká i zachycenými příhodami - stavba hradu z písku nebo krmítka, vyrábění loďky z kůry, bouřka - zároveň je ale i lehce fantaskní a hlavně laskavá a mile vtipná. Je to určitě nejlepší knížka prvního čtení, která se mi dostala do ruky.


jitka_dankova
07.10.2021 5 z 5

Knihu maximálně doporučuji pro první čtení pro prvňáčky i předškoláky. Je zaměřená na genetickou metodu čtení (což je přirozená metoda, kterou se děti učí číst, když začnou třeba samy před školou) a opravdu velmi dobře se synovi četla už druhý měsíc v první třídě, kdy se akorát naučil většinu písmenek. Díky ilustracím to bravurně zvládl a byl spokojený a pyšný, že opravdu čte svoji první knihu. Málokterá kniha pro první čtení (a že jsme jich četli pak opravdu hodně) se této vyrovná. Za mne jasná volba do knihovničky pro první čtenáře. Minimálně pro ty, kteří začínají genetickou metodou čtení!
Příběh je půvabný, nenásilný, pohodový. Ilustrace jsou milé a napomáhají pochopení příběhu. Na stránkách je vždy jen trochu textu, pár vět, takže to dítě neděsí. V této knize si syn troufl číst mnohem víc textu, než kdyby ho měl napsaný klasicky pod sebou (to by se nám bloknul a odmítl to číst).

Daněla
20.05.2021 4 z 5

Krásní knížka pro první čtení. Dobře se při ní uspává. Má i krásné ilustrace. Místy se text rýmuje.

Luki12
09.06.2020 5 z 5

Krásná knížka, ideální pro první čtení. Synova úplně první knížka po slabikáři. Četl ji s nadšením, moc se mu líbila.

Bablu
21.04.2020 5 z 5

Perfektní knížka pro první čtení, je to hodně ilustrované, málo vět různě rozmístěných po stránce, sedmileté dceři ani nepřišlo, že čte :-) Moc jí to bavilo a Vendula Hegerová má nádherné ilustrace.

Litocha
28.12.2019 5 z 5

Knížka do slova a do písmene splňuje zadání prvního čtení. Jednoduché věty ale přesto skládají dohromady zajímavý příběh. A obrázkové básničky Hanky Jelínkové mám ráda (nejlepší je ale její Kouzelná abeceda), předem je jasné, že to nebudou podbízivé veršovánky. Ilustrace se mi zamlouvají více než od Věry Faltové. Potěšila i záložka s natištěnými kosími stopami.

triatlet
21.02.2019 5 z 5

"ZPÍVÁ SI TU KOS, BEZ KLOBOUKU BOS."

Příběh je sice jednoduchý, ale nápaditý. Dokonale pracuje s kosím motivem.
Nejpřínosnější je forma - pro začínající čtenáře hezké, přirozené ilustrace, málo textu, využití velkých písmen a doplňování textu pomocí obrázkové nápovědy.
Pobavila "skrytá reklama" odkazující na další autorčinu knížku.

Rád bych si přečetl od Hany Jelínkové i nějakou knížku pro dospěláky, abych mohl porovnat, jestli opravdu jablko nepadlo daleko od stromu.

Samira
29.12.2016 5 z 5

Výborné, pravda velice rychle přečtené první čtení, které udělá začínajícímu čtenáři velikou radost a dodá mu sebevědomí. Porozumí, nebude unaven a potěší se stejně jako my krásnými ilustracemi. Škoda, že takových není víc.
Veliké doporučení!

Ali71
25.05.2016 5 z 5

Můj syn prvňáček dostal tuto knížku k narozeninám a hned v listopadu (3 měsíce od začátku školní docházky) jí dokázal sám přečíst. Je psaná jednoduchou a srozumitelnou řečí, která se dobře čte začínajícímu školákovi. Pro první třídu - skvěle napsaná kniha, navíc psaná Commenia script - velkými tiskacími písmeny - na trhu jich moc není. Doporučuji.

LeniBeni
25.03.2016 5 z 5

první přečtená knížka

bibi.r
18.05.2015 4 z 5

Pro začínající čtenáře jako dělané.