Koruna osudu

Koruna osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460553/bmid_koruna-osudu-EUa-460553.jpg 4 263 43

Koruna série

< 2. díl

Hranice mezi skutečností a zdáním byly rozmazané. Jejich příběh byl lží. Až dosud. Isa, dcera amerického prezidenta a manželka jednoho z nejbohatších a nejmocnějších mužů v zemi, se probouzí na neznámém místě, s neznámým mužem. Vzpomínky se jí však postupně vracejí – na pobyt v ústavu pro duševně nemocné, na malou dceru, manžela i na osudný svatební den... Návrat zpátky k Bryantovi vyžaduje odvahu a sílu bojovat nejen s ním, ale i o něj. Po dlouhých letech, kdy Ise všichni lhali a nejdůležitější muži v jejím životě ji zradili, není snadné naučit se lidem zase věřit, obzvlášť když i sama Isa střeží velké tajemství. Stačí láska a vášeň k tomu, aby Bryant a Isa překonali vzájemnou nedůvěru, tajnosti i překážky, které jim osud vrhl do cesty?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Crowned by Fate , 2020


více info...

Přidat komentář

Niki.N
27.03.2024 4 z 5

V tomhle díle vám bude vše vysvětleno a pochopíte o čem byl první díl. Už jsem tehle sérii nedávala moc šancí,ale překvapila. Isu čeká mnoho boje,ale za přečtení to stojí

miloslava3256
06.10.2023 4 z 5

Druhý díl přinesl hodně vysvětlení vůči první knize. Kdybych zůstala jen u jedničky, tak celkový pocit by byl podprůměrný, ale tento díl v mnohém vylepšil děj, propojení atd. Prostě to už dává smysl.

Tento styl bud milujete a nebo nenávidíte. Za mně ano, ačkoliv se musím ptát, kde to bere ...

Postavy se vám vryjí do hlavy, chcete je, fandíte jim atd. Plno zvratů a překvapení, sice některé věci nedávají smysl a nebo se ptáte jak to??? Ale na výsledný závěr to stačí.


katasokolov
31.08.2023 3 z 5

3,5/5*

Můžete život nesnášet, stejně ho však musíte žít.


Druhý díl je o něco lepší než ten první. Přesto je to přeháňka a dost věcí tam haprovalo. Četlo se to ale lehce a postavy byly zajímavé. Nicméně Amo Jones má lepší knihy.

adela.hol
16.08.2023 5 z 5

Isa se probouzí na neznámém místě, s cizím mužem po svém boku a s prázdnou pamětí. Vzpomínky se jí postupně vracejí, a tak si vybavuje svého manžela Bryanta, svou malou dceru a také osudný svatební den, po kterém skončila v ústavu pro duševně nemocné.
Postupně se také dozvídá, že jí v podstatě celý život všichni nejdůležitější muži jejího života lhali. Bryant, její otec i nejlepší přítel Devon.
Může jim znovu začít důvěřovat po tom všem? A i oni jí, když sama něco skrývá? Může ta šílená láska s Bryantem dojít happyendu?

"Milovat tě je nekonečnej boj, ale je to bitva, pro kterou jsem ochotnej padnout."

Tomuto dílu jsem už neměla absolutně co vytknout. V podstatě v každé kapitole se dozvíte nějakou novou jobovku, ale protože už jsem byla z prvního dílu poučená, nedělala jsem si žádné závěry, protože jsem tušila, že mě autorka na konci stejně převeze. A měla jsem pravdu. Na konci se všechno slepilo dohromady a začalo dávat smysl.

U prvního dílu jsem trochu srazila hodnocení kvůli chemii hlavního páru v některých scénách. Tady už k tomu nebyl důvod. Jednak autorka přiostřila a hlavně po tom, čím jsi prošli, byla jejich vášeň, touha a šílená láska mnohem větší. A většinou k tomu dopomohla žárlivost. Ta se mi mimochodem líbila i v epilogu. I když byla úplně jiná.

Podle různých recenzí jsem zjistila, že autorku buď lidé milují nebo nesnáší. Já se po této sérii řadím do té první skupiny. I když mám ráda sladkou romantiku, ráda si občas přečtu i něco temnějšího. A tato autorka to rozhodně splňuje.

LilluLong
21.05.2023 3 z 5

Hovorí sa že muži sú z Marsu a ženy z Venuse,a odkiaľ je Amo?z planéty kde ruka v ruke ide spolu genialita so šialenstvom ? Autorke niektoré myšlienkové pochody sa vynikali procesu deja,čo má ani neprekvapilo,za mňa má 3,5*

Misshell1
16.05.2023 5 z 5

Tak tohle byl nářez, prostě peklo... Kolikrát jsem si řekla ..."no do pr..." Tahle autorka vás nenechá vydechnout, sází vám napětí, adrenalin vstřikuje do žil a vy jste jak feťák, co čeká na svoji další dávku. Na tohle prostě musíte mít koule, nebo to odložit. Jiná možnost není, já teda ty koule mám a tuhle autorku řadím jako top TOP. Dovolím si jeden citát z knihy, protože o tom to celé je...příběh Isy a Bryanta..."Moje lekce nebyla snadná, ovšem je docela snadné ji vysvětlit. Jestli máte pocit, že jste blázen, zkontrolujte nejdřív lidi kolem sebe, než se budete považovat za šílence."

eliska2126
11.12.2022 4 z 5

První díl jsem dočetla opravdu s otevřenou pusou. Proto jsem se okamžitě pouštěla do druhého dílu, kde nám pokračuje příběh Isy a Bryanta.

Postavy jsem si oblíbila už v prvním díle a tady tomu nebylo jinak. Chudák Isa, protože autorka ji pěkně nakládala jednu ránu za druhou. Bryant byl pořád stejný Bryant jako v prvním díle. Opravdu se mi líbí, jak autorka dokáže vždy vykreslit vztah mezi dvěma hrdiny.

Příběh je dost zamotaný, ale řekla bych, že to všichni od Amo očekáváme. A jak už jsem se mnohokrát přesvědčila, buď tuhle autorku a její příběhy milujete nebo je to pro vás too much a považujete to za přeplácanost. Já se naštěstí Radim do první skupiny a opravdu se vždy těším na cokoliv z pera této autorky.
A přesně jako to bylo v prvním díle, autorka tu po nás hází jedno překvapení za druhým a vy pak vlastně ani nevíte, čí jste. Na první pohled se může zdát, že to nedává smysl, ale pak to do sebe hezky zapadne a celý příběh se skvěle uzavře.

Ještě bych ráda zmínila citáty na začátcích kapitol. V prvním díle to nebylo a tady mě to opravdu potěšilo.

Takže za mě i tuhle duologii můžu doporučit, byť pro mě stále zůstává top Elitní klub králů.

evineckY
14.11.2022 5 z 5

Druhý díl sice už nebyl takové psycho, ale slušná divočina.
Amo nám představila slušnou dávku rozdvojené osobnosti.
Člověk při čtení musí být stále ve střehu a opravdu se soustředit, aby byl v obraze.
Doporučuji

Arlienen
09.11.2022 3 z 5

Amo Jones opět dokázala, že umí psát a já se u jejích knih vždycky skvěle pobavím. Její knihy jsou plné drsného sexu, emocí a různých tajemství, které autorka postupně odhaluje. Na konci knihy do sebe všechny dílky zapadnou jako puzzle.

Dela90
07.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Isa se procitá a doufá, že to byla vše jen noční můra. Opak je pravdou. Skutečně se to stalo. Měla svatbu, manžela, dceru a pak najednou psychiatrická klinika. Nyní je u Maxe, doktora, který ji vysvobodil z kliniky, protože věří, že není blázen. Isa se dává pomalu do kupy a rozhodne se pomstít, jak svému muži, tak i otci. Jenže návrat k manželovi není vůbec snadný, všude číhají lži, přetvářka a nebezpečí. Dokáže Isa zabojovat za svůj osud?

Wow! Autorka to prostě umí, já tu knížku doslova hltala. Četlo se to úplně samo. Knížka je plná nebezpečí, tajemství, které vyplouvají postupně na povrch. Isa měla neskutečnou kuráž, bylo šíleně těžké někomu důvěřovat. A Isa už se několikrát spálila.

Ze začátku knížky jsem si myslela, že to bude úplně jinak. U Amo se nedá moc předvídat dopředu, tedy aspoň mě to nikdy nevyjde. Bryant měl na sobě sice masku grázla, ale stejně jako smrťák pak ukázal svou pravou tvář, alespoň co se Isy týče. Byla jsem doslova šokovaná z celého jejího příběhu, to jak se jí chtěl otec zbavit. Takoví lidé by neměli mít žádné děti.

Bryant a Isa po sobě sice štěkali, ale zato to mezi nimi doslovo jiskřilo ostošest. Navíc to co udělal Bryan na konci, to jednoznačně potrhlo jeho lásku k Ise a mně si tím plně získal.

“Chci to. Chci ji celou. Když si někoho vezmete, neoženíte se jen s těmi částmi, které se vám na tom člověku líbí. Oženíte se s celou osobou se všemi jejími stránkámi. S dobrou, špatnou, zlou a v Isině případě i s tou lehkomyslnou.”

“Když vás celý život krmí prázdnými sliby, vaše duše má stále hlad.”

“Milovat Tě je nekonečnej boj, ale je to bitva, pro kterou jsem ochotnej padnout.”

Hodnocení: 4,5*/5*

Helena Lacková
04.11.2022 5 z 5

Tato série byla celá naprosto dokonalá.
Asi potřebuju jít na léčení, autorce jsem naprosto propadla

Ryorka
03.10.2022 1 z 5

noo, trochu jsem poškádlila svou masochistickou stránku, protože číst tuhle spisovatelku je prostě čirý masochismus. Nevím co paní spisovatelka bere ( a teď by mělo následovat " a chci to taky" ), ale nechci to. Ta musí být věčně našrot, protože tohle prostě příčetný mozek nevyplodí. Domatlaný pátý přes devátý, zápletky jsou prostě hloupej bizár, chování postav naprosto pitomý. Po elitním klubu, teda po těch dvou dílech, co jsem četla kdysi a praštila s tím, jsem si řekla, že to teda ještě zkusím. No neeee. Už neeee.

Artep071
10.08.2022 3 z 5

No to mě teda ...... maglajs a ujetost .... o hvězdičku lepší jen že to nebylo jen o brutálním píchání, ale ty trapné předimenzované zápletky a ten závěr z červené knihovny??? Ježííííš nechci spojlerovat , ale taková číčovina domotaná ...uf ..už víc né

AniDi
24.07.2022 5 z 5

Amo fakt jede, po přečtení první i druhé knihy série ani nevím jak se jmenuju. Autorka má tak neskutečné myšlenkové pochody ale i velký talent, protože ty fantas magorie dokáže poutavě dostat na papír. Mě její knihy neskutečně baví, tolik jsem si při čtení odpočinula. Dokáže dostat do knih tolik zvratů a nesmyslů ale prostě jí to věříte. Jsem si celkem jistá, že přečtu časem znovu.

Janulkaxxx
19.07.2022 3 z 5

Tento dil byl lepsi nez prvni. Byl to sice zamotaný pribeh ktery od Jones ocekavate, ale cekala jsem od toho vic. Odtatni knihy od Jones jsou lepsi.

Market116
15.07.2022 3 z 5

Druhý díl této série se vyvedl o něco líp...děj nebyl tak chaotický a dělo se tam i něco jiného než jen to jedno...i když celkově byl ten příběh zvláštní...
Isa je pro mě pořád taková nijaká...mezi moje oblíbenkyně nezapadne...i když na tom stejně nezáleží...
Ale jsem ráda, jak to dopadlo...vše bylo vysvětleno a vlastně to skončilo hezky, takže v tomhle nemůžu nic vytknout...
Elitní klub králů je ale stejně mnohem lepší...tohle bylo naštěstí jen krátké šílenství...

petusska01
10.05.2022 3 z 5

Prvý diel som čítala trochu dávnejšie a aj keď som si obnovovala spomienky, veľký zmysel to nedávalo. Pokračovanie bolo rovnako nezmyselné, prekombinované a nedalo sa vedieť kto je vlastne kto. Veď ako vo všetkých knihách od Amo. A tá šialená rodina, rodičia...Ono to koniec koncov všetko dobre dopadlo, všetko sa "vysvetlilo" ale aj tak som mala dojem, že proste toto v poriadku nie je, že niekde by tam malo byť napísané, " že prosím Vás, mládež keď toto čítate, tak si z takýchto životov a z takýchto riešení problémov neberte príklad". BTW áno, nevedela som sa odtrhnúť od príbehu, lebo už som chcela vedieť ako to dopadne, ale tento diel zatiaľ považujem za najslabší.

0197
04.05.2022 4 z 5

Po tom, co se stalo na konci prvního dílu, jsem hned sáhla po pokračování. A jako to bylo něco. Začátek jsem četla pomalu, soustředila se na každou větu. Párkrát jsem se musela vrátit, občas jsem musela knihu zavřít, jít dělat jinou činnost, abych si ty myšlenky utřídila. Občas jsem to nechápala, nedávalo mi to smysl a ztrácela jsem se v tom. Ale pak to začalo do sebe pomalu zapadat. I když pravda trochu překombinované a zmatené to bylo. Ale jen trošičku :-).

Opět tomu nechybí čtivost ani napětí. Je to plné nechutných, zvrácených her. Na scénu nám vstupují nové postavy a jen hádáte, jak zamíchají dějem. To jejich soužití v tom jednom domě bylo, já nevím, ani jak to popsat. Mělo to takovou temnou a divnou atmosféru. Nemohu si pomoc, na mě to působilo až hororově. Ale bylo to strašně super.

Nevím co k postavám napsat, abych nespoilerovala, sakra. Jen teda - Devon překvapil. Isa byla trochu klidnější a Bryant, tak ten byl sto kroků před ostatními.

Ke konci jsem měla strach, že mně snad oči vypadnou z důlků. Taky se mi zdá, že mi srdce občas nějaký ten úder vynechalo :-). Nakonec jsem celé to finále musela rozdýchat se skleničkou kvalitního čtyřicetiprocentního alkoholu (zvolila jsem ten druh, který uvádí v poděkování i autorka, taky ho mám ráda :-)). Zpětně, když se ohlédnu jsou tam drobnosti, které mi trochu nedávají smysl, ale možná jsem prostě měla číst pozorněji. Nevadí. Zážitek z celé série mám parádní.

Citáty na začátku každé kapitoly mě potěšily. Těším se na další autorčiny knihy a jsem zvědavá, co ještě vymyslí.

Njangu
18.04.2022 5 z 5

Na moje první seznámení a Amo jsem si vybrala tuto sérii. Byla jsem hodně zvědavá. Všichni to strašně moc chválí. Ale asi jsem od toho čekala trošku míň kombinací a víc akce. 70% knížky se řeší myšlenkové pochody téměř každé postavy. A musím říct, že chvilkama jsem se v ději ztrácela. Ale jako celek se mně to líbilo. Jsem zvědavá na další její knihy.

Ketrin.TR
13.04.2022 5 z 5

Masakr vol. 2, jinak se tahle knížka snad ani popsat nedá. Amo nám zase naservírovala šíleně divokou jízdu v podobě lží, nenávisti, zvrácenosti, lstí, her a smrti a hlavně taky konečně odpovědí na všechny možné otázky, které vám v prvním díle nedaly spát! Jo, něco už bylo trošku překombinované, ale ksakru s tím, chci víc a další její knížky!

"Milovat tě je nekonečný boj, ale je to bitva, pro kterou jsem ochotnej padnout..." No words needed...

Citáty na začátku každé kapitoly mě šíleně bavily, stejně tak kapitoly z pohledu pana Bí, a pak taky tohle a tamto a vlastně celá ta diologie byla neskutečná pecka!