Koruna a rebelové

Koruna a rebelové https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31569/bmid_koruna-a-rebelove-HSc-31569.PNG 4 39 5

Sissi série

< 8. díl >

V květnových dnech roku 1896 žije Budapešť v opojné radosti z oslav tisíciletí svatoštěpánské koruny. Obyvatelé metropole na Dunaji konečně zase spatřili svou milovanou královnu. Po vyčerpávajících slavnostech se Sissi cítí slabá, propadá depresím a sepisuje poslední vůli. Velmi jí však prospěje pobyt ve švýcarském Territetu. Je jako vyměněná, plná chuti do života a opět zatouží po Vídni. Překvapí Franciho ve vile Hermes a nechá si podrobně vyprávět o jeho návštěvě na carském dvoře v Petrohradě. Štěstí však trvá jen chvilu - z Paříže přichází zpráva o smrti císařovniny sestry Žofie Charlotty, která uhořela v plamenech při dobročinné akci. Sissi má pocit, že Bůh ji trestá za to, že se zase odvážila radovat. Ve Vídni se začínají šířit klepy o Františku Josefovi a slavné herečce Burgtheatru Kateřině Shrattové. Zlé jazyky přisuzují Kathi a císaři poměr, který údajně překročil rámec přátelských vztahů. Sissi usoudí, že jediné východisko jak vzít pomlouvačům vítr z plachet je objevovat se co nejvíce ve společnosti svého muže i Kathi. S nastávajcíím podzimem opět odjíží císařovnin zvláštní vlak do Francie a Švýcarska. Alžběta nemá ani zdání o mladém muži jménem Luigi Lucheni, který v neapolských kasárnách právě obdržel zprávu o svém propuštění...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Krone und Rebellen , 1997


více info...

Přidat komentář

Booky84
23.01.2024 5 z 5

Opět zajímavé čtení. Líbí se mi i snaha autorky o historické propojení. Sissi byla opravdu zvláštní a nestálá žena, až mi přijde, že se do své doby prostě nehodila.

Martina291086
13.01.2022 5 z 5

Musím přiznat, že od tohoto dílu ve mně začínal převládat pocit, že autorka už začíná být řekněme vyčerpaná a její poutavé vyprávění na mě působilo někdy až nuceně a tzv. na sílu... Tento díl jsem přečetla sice rychle, ale už ne tak nadšeně jako ty dřívější. Nicméně předchozí díly si zasloužily číst i ty další, už jen proto, že život Sissi byl zajímavý a pro mnohé mohl být i poučný.


MOu598
18.01.2018 4 z 5

Všechny díly Sissi jsem zhltla na posezení.

Markett
08.01.2014 5 z 5

Knížka mě hrozně bavila a dobře se četla :)

lusila
07.07.2013 4 z 5

Prečítala som celú sériu, každá kniha bola zaujímavá, aj keď som sa nedozvedela nič nové.