Korisť

Korisť https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457219/bmid_korist-tqL-457219.jpg 4 114 24

Keď teraz už bývalý vyšetrovateľ Sam Berger otvorí oči, vôbec netuší, kde je. Všetko okolo neho splýva do beztvarej bieloby- sveta pokrytého nekonečným snehom. Po svojom boku má Molly Blomovú, skúsenú tajnú vyšetrovateľku. Sam si spočiatku na nič nespomína, no veľmi rýchlo zisťuje, že z lovca sa ako šibnutím čarovného prútika stala korisť. Uteká pred zákonom a s vrahom, ktorý mu ukradol identitu a chladnokrvne zabíja mladé mamičky, rozohráva hru na život a na smrť. Celá situácia sa ešte viac zamotá, keď jeho bývalá detektívna partnerka Deer Rosenkvistová dostane záhadný list, ktorý bol napísaný v stave úplného zúfalstva a paranoje. V liste sú spomenuté detaily dávno zabudnutej vraždy, ktoré mohol poznať len vrah alebo niekto, kto na prípade pracoval. Sam sa rozhodne zistiť, kto je ten záhadný pisateľ a čo sa mu snaží naznačiť. Musí však konať rýchlo, pretože tajomný vrah je mu na stope. ..... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Inland , 2017


více info...

Přidat komentář

bigben
11.02.2024 3 z 5

První díl se mi líbil víc, tajné vyšetřování...

knihomolka_eli
17.11.2022 3 z 5

Nemôžem si pomôcť, ale prvý diel ma chytil trochu viac. Tu som sa síce dozvedela ďalšie info k prípadu, ktorý sa ťahá oboma časťami, ale miestami to bolo príliš prekombinované a až neuveriteľne zamotané.
Začiatok bol trošku chaotický, ale potom ma to zasa chytilo.
Molly a Sam sa skrývajú v horách. Pomáhajú Dear s riešením prípadu, ktorý je spätý s ňou aj so Samom. Sam je obvinený z vecí, ktoré nespáchal a teda mu neostáva nič iné, než utekať pred zákonom. Samotné vyšetrovanie a aj záver boli napínavé, dúfala som, že to neskončí zle, no zrejme mi trošku vadilo, že sa vlastne prekrývajú dva prípady a to občas vytvára zmätok. Koniec ostal otvorený a preto určite prečítam aj ďalšiu časť.
Tiež mi nejako nesadol preklad. Sam si sústavne ,,nazúval" topánky a mňa neskutočne iritovalo, že prekladateľka ani raz nepoužila výraz ,,obúval" a stále som sa v duchu modlila, aby si preboha už tú obuv nemenil :D


iv.ča
29.09.2022 5 z 5

Druhý díl ze série a bavilo mě to moc. Skvěle se to čte, napětí se dá krájet. Dobrá práce a těším se na další díl.

jiri9568
08.09.2022 5 z 5

Opět další skvělé čtení. Už se těším na pokračování dané série. Doporučuji

Majuš333
08.02.2022 4 z 5

Neznášam, keď mám z nedostatku času veľmi dlho rozčítanú akúkoľvek knihu, pretože si to potom "vyberie svoju daň". A to sa stalo aj teraz: V ¾ knihy som si vôbec nepamätala, ako Šest krát dva vôbec začínalo a celkovo som sa potom už strácala, čo mi je nesmierne ľúto...
A aj keď ma koniec navnadil, neviem, či sa ešte pustím do pokračovania, na môj vkus bol tento diel už moc prekombinovaný...


"Budeš-li se s osly stýkat, začneš jako osel hýkat."


"Prchavý stín je život, špatný herec, co chvilku křičí na jevišti světa a potom zmlkne navždy. Pustý žvást idiota je to, jen hluk a vřava, a neznamená nic. "

kolacky
23.10.2021 4 z 5

Zima, zima... Až mi z toho mrazu drkotaly zuby. Ale ono to ve Švédsku asi tak bývá :-)...

Greenfingers
09.09.2020 4 z 5

Ze dvou spisovatelů - Dahlů mám raději toho norského. Švéd sice píše docela obstojně, ale Roald je Roald.

felia
05.05.2020

Tato kniha je rozhodně čtivá, ale obtížně se hodnotí. Určitě nejde o detektivku, i když v ní detektivové vystupují. Jde o thriller s prvky science fiction. Pro mě je v ní krve a utrpení až příliš. Jdu si spravit náladu nějakou dobrou detektivkou nebo povídkou autorova jmenovce Roalda

konicekbily
27.06.2019 4 z 5

Autor nás překvapuje uměním vytvářet chaos, kterému rozumí snad jen on sám, spoustu toho osvětlí v čem nás zmátl v díle prvním - a pokračuje zamotaným dějem vpřed, aby skončil otevřeným koncem a vyvolal v nás touhu dozvědět se více v dílu třetím. Tato druhá část je, podle mne, mnohem lepší než úvod trilogie.

Eicherik
12.05.2019 3 z 5

Ještě překombinovanější a nevěrohodnější než první díl. Jsem zvyklý, když mě autor houpe, ale když mě houpe hlavou dolů, to už je trochu moc. Knihu jsem dočítal s velkými obtížemi. Třetí díl si nechám ujít.

aneta.giraffe
25.03.2019 4 z 5

Mnohem lepší než první díl. Ač mi Berger ani Bloomová nijak zvlášť nepřirostli k srdci, jsem ráda, že jsem jim dala druhou šanci.

Alma-Nacida
05.03.2019 1 z 5

Já si teda strhující thriller představuju jinak, než že si nejmíň polovinu knihy zoufám v chaosu, kdy nevím nejen kdy, ale bezmála ani komu se co děje. Záměna obětí mě taky napadla hned na začátku a závěr mě už nechal zcela chladnou. Je mi do té míry jedno, co bude s Molly a Samem, že už další díl číst nebudu.

Len2očka
07.10.2018 2 z 5

Knížka mě nijak zvláště neoslovila,určitě se k ní nebudu vracet.

BlaFre
24.08.2018 5 z 5

Ze začátku knihy jsem se nemohla napojit na vlákno z předchozí knihy, ale když se mi to povedlo, nedokázala jsem knihu odložit. Doporučuji!

prestiggio
16.08.2018 3 z 5

To bolo tak strašne prekombinovane komplikované, že som mala čo robiť aby som sa v tom vyznala. Prvý diel bol určite lepší. Tretí diel si pravdepodobne prečítam, pretože som zvedavá.

JiříM
08.07.2018 4 z 5

Proč se knihy tohoto autora dají číst až od půlky do konce? Začátek mi přišel strašně nepřehledný. Konec už byl napínavější.

kap66
25.06.2018 3 z 5

Byť jsem předchozímu dílu dala jen dvě hvězdičky, přečetla jsem si i ten druhý; otevřený konec je prostě dobrá finta... Hodnotím ho trochu příznivěji, mám zase ale několik "ale".
Můj oblíbený frazém "přitažený za vlasy" tentokrát pasuje hlavně na "skrývání se" hlavní dvojice před tajnými; vytváří to sice napětí, ale těžko věřit, že by se Sam a Molly mohli pohybovat bez problému mezi lidmi, natož aby navštívili vězení (a to předtím nosili bílé bundy na sněhu, aby je nezachytily satelity...). Nakonec jsem se ale začetla lépe než předtím, nedrhlo to tolik a zajímalo mě, jak to dopadne.
Výhrady mám opět k překladu: vražedná zbraň je několikrát označená jako "kus dřeva na topení" - už jsem myslela, že překladatelka nezná slovo "poleno"., ale na konci ho naštěstí použila. Přívlastkové věty nejde postavit samostatně: "Deer přehrabovala nějaké dokumenty. Které měla zjevně před sebou." (Fuj!) Některé věty jsem nepochopila: "Nepohání ji bolest, ale hon z bolestí." A částka ve stříbrných symbolizující zradu by měla být 30, nikoliv 20, ne?
Můj celkový dojem z obou dílů této série: spíše průměr; existují mnohem lepší švédští autoři s promyšlenějšími i stylisticky lépe napsanými detektivkami.

zdendula31
27.05.2018 5 z 5

Pro mě naprostá jednička,nechtěla jsem aby kniha skončila..Těším se na další.

miuk
11.04.2018 3 z 5

Trvalo mi dlouho, než jsem se začetla, ale pak to mělo spád. Důmyslná zápletka, přečteno jedním dechem.

ArwenAragorn
07.04.2018 5 z 5

Velmi slušně vystavěný thriller. Napínavý je skutečně od první stránky a je plný důmyslných zvratů, které nedovolí knížku odložit. Děj sice navazuje na detektivku Sedm mínus jedna, ale kniha se dá bez problémů číst, i když Sedm mínus jedna neznáte.
Líbí se mi i obálka - elegantní, nevtíravá.