Korespondence Bohuslava Martinů s Českou akademií věd a umění

Korespondence Bohuslava Martinů s Českou akademií věd a umění https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487820/mid_korespondence-bohuslava-martinu-s-c-MuK-487820.png 4 1 1

Evidovaná úřední korespondence hudebního skladatele Bohuslava Martinů osvětluje jeho kontakty s Českou akademií věd a umění v letech 1914 - 1950.

Žánr:
Literatura faktu , Umění

Vydáno: , Academia
více info...

Přidat komentář

milamarus
01.02.2022 4 z 5

S projevem nejhlubší úcty psaná žádost o studijní stipendium, žádost o podporu, žádost o výroční cenu, žádost o dovolení zhudebnit,… a k nim vztahující se koncept odpovědi ČAVU. Někdy je to odpověď kladná, jindy zamítavá, a k mojí velké radosti v několika případech odpověď hromadná, takže teď vím, ve které pražské ulici bydleli malíři Rudolf Kremlička, Emil Filla, skladatel Gustav Roob a příkladně ještě novinář Zdeněk Matěj Kuděj. Heč!
Jinak je nutno uvést, že co do počtu slov zde korespondenci mírně přetlačuje poznámkový aparát. Až mi přijde škoda, že to není uděláno jinak, tj. tak, aby zajímavé informace v něm uvedené, byly pro čtenáře viditelnější. // Čtyři hvězdičky.

-----------------------------
CITÁT:
Dávajíce toho vědomost prosíme, abyste nám o skladbě cenou poctěné podal pro „Věstník“ stručnou zprávu, jak toho vyžaduje § 21. našeho jednacího řádu.

Štítky knihy

korespondence Bohuslav Martinů, 1890–1959

Autorovy další knížky

Kateřina Maýrová
česká, 1954
2009  60%Fenomén Bohuslav Martinů
2000  80%Korespondence Bohuslava Martinů s Českou akademií věd a umění

Kniha Korespondence Bohuslava Martinů s Českou akademií věd a umění je v

Přečtených1x