Koření - kouzlo ve Vaší kuchyni
Miloslav Nosovský
V této knížce nahlížíme do historie používání koření, objevování jeho blahodárného vlivu na jídelníčky celého světa a rovněž poznávání jeho léčivých účinků. U jednotlivých druhů koření Vám prozradíme mnoho zjejich kouzel a nabídneme Vám lákavou řadu nových receptů a rad z exotických zemí původu.
Přidat komentář
(SPOILER)
Citace: "...podívejme se do společnosti Emarko, a.s. na severu Čech, která se datuje rokem 1870. Nástupci pana Horna pokračovali v jeho díle a postupně rozšiřovali výrobu ve Varnsdorfu a Liberci.
Původní vodní mlýn na mletí koření stojí dodnes. Loukoťová kola a transmise s koženými řemeny..., mlýn je nyní muzeem,..."
Dozvíme se, že skořice, hřebíček, chilli, pepř atd. jsou považovány za desinfekční látky. Pozor množství nepřehánět! Koření hřebíček připomíná opravdu hřebíček, dá se zapíchnout do rozpůlené cibule a posadit do hrnce s rýží, pro zlepšení chuti. Hřebíček můžeme rozkousat a prospěje to desinfekci úst.
Brožurka obsahuje mnoho receptů. Doporučuji vybrat si a vyzkoušet.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
1996 | Koření - kouzlo ve Vaší kuchyni |
2000 | Guláše, perkelty, ragů, frikasé, tokáně, soté |
2004 | Sýry v naší kuchyni |
2002 | Minutky |
2007 | Zapékané pochoutky |
Kniha Koření - kouzlo ve Vaší kuchyni je v
Přečtených | 3x |
Knihotéce | 9x |