Korea

Korea https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470894/bmid_korea-EGq-470894.jpg 4 36 5

Co všechno se musí stát, aby se naplnila před dávnými věky vyřčená věštba? A má člověk vůbec možnost ji ovlivnit? Zejména když ví, že na jejím splnění závisí něčí život, ale tím, že o ní promluví, riskuje ten svůj? Přesně do téhle situace se Bára dostala, když se ocitla uprostřed války mezi Koreou a Japonskem. Setkání s nefalšovanou mořskou pannou a záměna s hladovým démonem patřily k těm méně dramatickým příhodám… Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Přidat komentář

Kikulka97
15.09.2023 3 z 5

Pokračování Japonska, trošku mě to svádělo ke srovnávání... a Japonsko prostě jasně vede xD Ale pořád nadprůměrná záležitost ve srovnání s ostatními knížkami řazenými do stejné kategorie.

Kuxka
21.06.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Přišlo mi super, že autorka propojila tuto knížkou s knížkou Japonsko: Gejša a samuraj.


Stázka007
15.10.2022 5 z 5

Velmi zajímavé téma, zajímavě zpracovaná kniha, líbila se mi, doporučuji.

Pokorna_Praha
04.08.2021 5 z 5

No prostě Válková, co dodat :-) To by mi musel padat barák na hlavu aby mě od těchto knížek něco odtrhlo :-)

Adam2021
31.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak tu máme další Bářin příběh z minulosti. Tentokrát z neobvyklého prostředí a o neobvyklé době. Bára se ocitla v Imdžinské válce mezi Koreou a Japonskem.
O proti předchozímu dílu Arábie je zde více děje. Příběh byl velice originální a zatím se nepodobá ničemu, co jsem četl.
Moc se mi líbí, jak autorka dokáže navodit atmosféru - máte pocit, že tam opravdu jste.
Všechny postavy byly velmi sympatické a Bářiným myšlenkám se nejde nesmát.
Jen mne pořád zaráží kočka Barča v lidské podobě. Má autorka vůbec nějakou představu, kdo ženská je? Stejně tak kouzelný atlas - přijde vůbec Bára někdy na jeho smysl? Aby to nedopadlo tak, že to skončí jedním velkým tajemstvím, které nikdo nevyřeší.
Tato kniha byla velice skvělá a obálka s ilustracemi? Krása