Žáci Kopyto a Mňouk opět zasahují

Žáci Kopyto a Mňouk opět zasahují https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37832/zaci-kopyto-a-mnouk-.jpg 4 84 8

Kopyto a Mňouk série

< 5. díl >

Dva nerozluční kamarádi svérázně zasahují do dění ve svém rodném posázavském městečku. Pořadí povídek: Zmije. Imitátoři. Věštba. Splněná přání. Staré vánoční zvyky. Úhlavní nepřítel zasahuje. Devět pekelných strašidel. Hledači nafty. Kulový blesk. Farma na útěku. Strašlivý zločin. Dobré předsevzetí. Trpaslík Hladolet. Lidoví umělci. Fajfka hajného Breburdy. Hrací obraz. Neomylný stopař. Král myslivců. Sličná virtuoska. Společně řeší místní záhady a napravují svět, ale jejich výsledky jsou tentokrát méně katastrofické než v předchozích dílech. (www.mlp.cz)... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: , Ametyst
více info...

dájavídek
dájavídek
05.04.2023 5 z 5

Svižné čtení pro každého! Zatím můj nejoblíbenější díl :D.

carbici
carbici
17.04.2022 5 z 5

Zábavná oddychovka. Ideální léčba jarní únavy. Jeden hned dostane chuť jít pátrat po pokladu či dýmce hajného.


Amneris
Amneris
06.12.2021 5 z 5

Příběhy žáků Kopyta a Mňouka jsou vždycky zárukou dobrého čtení a hlavně veselých historek z malého městečka v Posázaví. Opět jsem se skvěle bavila.

Meda77
Meda77
22.11.2021 5 z 5

Další že série Mňoukovců a Kopytovců. Úsměvná záležitost s troškou detektivních napětí. Vyloženě na relax. Švandrlík je vždycky ok.

J.P.S.
J.P.S.
02.10.2020 4 z 5

Oproti nejstarším povídkám se tyto trochu liší, zde žáci Kopyto a Mňouk čas od času již skutečně vyřeší záhadu či odhalí pachatele, příběhy již nekončí výhradně komickým fiaskem (podobný styl mají i povídky v předchozích dvou knižních sérii "Postrach Posázaví" a "Na stopě") . Ale stále jde o kvalitní porci homoru a příjemné oddychové čtení.

Zároveň jde o poslední knížku, kde jsou klasické samostatné povídky, kde Kopyta a Mňouka ještě nedoprovázel pes Baskerville. Další knihy o příbězích těchto žáků představují již značný posun od původního díla (zejména žánrový - objevuje se nadpřirozeno a fantastično a stává se z toho už úplně něco jiného...).

Cajda
Cajda
01.06.2020 4 z 5

Vtipné, nenáročné, oddechové čtení u kterého není potřeba nijak zvlášť přemýšlet - tyto knihy jsou dle mne sázka na jistotu - doporučuju :o)

n.ezn.amy
n.ezn.amy
22.05.2020 5 z 5

Další ze skvělých příběhů žáků Kopyta a Mňouka, kdy prožívají dobrodružství ve svém oblíbeném Posázaví. A hlavně zde již začíná stoupat sláva jejich úhlavního nepřítele, zrzavého a zlotřilého syna obuvníka, žáka Bičištěho. Tyto příběhy mi vždy pokaždé zaručeně zlepší náladu

Kyta
Kyta
11.08.2013 5 z 5

Zábavná, detektivní kniha o dvou detektivech nejen pro děti. U ní se ani nudit nedá! Další autorova kniha, které doslova fandím. O Kopytovi a Mňoukovi jsem přečetla nemálo knížek a klidně je přečtu znovu. Všechny jsou moc hezky zpracované, dobré k pochopení. Všechno v ní dokonale zapadá. Autor vše vysvětlí tak, aby pro ty, kdo knihu čtou, bylo snazší děj pochopit. Další z obdivovaných knih!!