Klub osamělých srdcí

Klub osamělých srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/189045/bmid_klub-osamelych-srdci-U7R-189045.jpg 3 47 8

Konrad Simonsen série

< 3. díl >

Detektivní inspektor Konrad Simonsen se vrací do kodaňského oddělení vražd poté, co se uzdravil z vážného infarktu. Kvůli jeho zdravotnímu stavu je mu přidělen vcelku bezvýznamný případ — vyšetřování smrti pošťáka Jorgena Kramera Nielsena, které bylo původně uzavřeno jako nehoda. Při novém otevření případu se však zdá čím dál pravděpodobnější, že šlo o vraždu. Jak Konrad Simonsen postupně získává další informace o Nielsenově životě, objeví souvislost s dávným případem anglické dívky, která zmizela v roce 1969, když pobývala se šesti dánskými studenty, připravujícími se na maturitu, na chatě u moře. Tato událost zanechala ve studentech hluboké stopy, včetně pošťáka, jenž později konvertoval ke katolicismu. Vyšetřování se tím komplikuje, neboť důležitý svědek, který by určitě mohl objasnit mnohá tajemství z Nielsenova života, je kněz vázaný zpovědním tajemstvím.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Ensomme hjerters klub , 2011


více info...

Aymira
Aymira
12.02.2024 3 z 5

Ach ty závěry! Z celé série se mi tento díl líbil zatím nejvíc, vždy je to pátrání v minulosti a řešení starých případů. Ale ty konce jsou takové nemastné neslané. Je to škoda, protože kvalita psaní této autorské dvojice je nepochybně rostoucí.

bedkniha
bedkniha
14.01.2024 4 z 5

Série přečtena a v celku se mi to moc líbilo, něco více něco méně.

1.díl - Bestie uvnitř - u této knihy jsem měla největší očekávání, ale líbila se mi ze všech nejméně.

2.díl - Za všechno se platí - z anotace - Do Grónska přijíždí delegace vedená dánskou ministryní životního prostředí a německou kancléřkou s úkolem dosvědčit důsledky globálního oteplování. Z této knihy jsem měla největší strach, ale nakonec byla jako druhá nejlepší.

3.díl - Klub osamělých srdcí - začátek byl trochu nudný, pak se to rozjelo, ale bylo to jen na 4*.

4.díl - Dívka z ďáblova močálu - knihu mám koupenou už delší dobu, u které jsem netušila, že je součástí série. Nalákal mě název knihy. Pak jsem zjistila slabé hodnocení od čtenářů, ale nakonec dopadla nejlépe ze všech čtyř knih.


tamara1351
tamara1351
26.08.2020 3 z 5

Tak tohle bylo fakt divný.Ne že by se to četlo nějak špatně,ale postavy mi byly značně nesympatické, chování postav mě občas udivovalo,i to vyšetřování bylo divné,bez napětí.Další knížku od autora už nedám.

Kerberos
Kerberos
17.06.2017 3 z 5

Předchozí díly jsou lepší.

jasmína
jasmína
13.05.2015 2 z 5

Těžko soudit, zkoušla jsem i nihu Bestie uvnitř, a taky to nebyl můj šálek kávy, ale věřím, že si tento styl detektivek své příznivce najde.

Alma-Nacida
Alma-Nacida
15.02.2015 4 z 5

Slušná detektivka, překvapivý závěr. Trochu mi vadilo neustálé opakování celého jména (a příjmení) postav, to působí poněkud nuceně.

rottovat
rottovat
02.10.2014 2 z 5

Dočetla jsem ti, není to úplně špatné, ale ke konci jsem už přeskakovala, protože mne to nebavilo. Celé je to takové nijaké, přeplácané, nevím....čekala bych alespoň zajímavou pointu, ale ani ta se nekonala, konec je obyčejný. A nevím proč, ale nějak mne iritovaly hlavní postavy a jejich jména - Komtesa, Paulina i sám Konrad.

Hella
Hella
19.09.2014 2 z 5

Ježkovy oči, to nemělo konce ....roztahané, zdlouhavé a bez jiskry. Druhou půlku knihy jsem víceméně přeskákala a i tak to byla ztráta času.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány dánská literatura

Autoři knihy

Liselotte Hammer
dánská, 1955
Søren Hammer
dánská, 1952

Kniha Klub osamělých srdcí je v

Přečtených80x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce75x
Chystám se číst23x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x