Konflikt

Konflikt https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483321/bmid_konflikt-wlo-483321.jpg 4 345 95

Nekompromisní série

1. díl >

Nenávidím, keď sa musím podriadiť, ale rodina a jej postavenie sú desiatky rokov u nás nadradené osobným preferenciám a pocitom jednotlivca. „Pôjdeš do Ameriky a zoberieš si dcéru nášho najlepšieho priateľa." Dohodnutá svadba v dvadsiatom prvom storočí? Sme brutálne zaostalá mafia. Náš najlepší priateľ je v preklade otcov významný obchodný partner. A ja? Ja som synom talianskeho mafiánskeho bossa. Nemám nárok žiť tak, ako to sám chcem. Preto sedím v súkromnom lietadle rodiny Brusových, na ceste do zeme, z ktorej si mám priviezť manželku, ktorú ani nepoznám. Moja predstava je jasná. Bude krásna, bude kultivovaná, bude sa mi vedieť podriadiť a nebude jej vadiť, keď v mojom živote a v posteli nebude jediná. Riadim sa pravidlami. Na vzťahy sa nehrám. Kompromisy nevyhľadávam. Aspoň doteraz tomu tak bolo...... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Meridiano-press
Originální název:

Konflikt , 2021


více info...

Přidat komentář

monika0181
předevčírem 5 z 5

Tak tady ta energie z příběhu jen srší.
Obě postavy mě moc bavily. Příběh měl spád.
Jen ten konec? To mi přišlo, jak když autorka neví jak na to. Tajemné, nijaké rozostřené.
Jdu na další díl.

snilek.holka
20.04.2024 5 z 5

Skvělý! Ja tohle hašteření, kterého je v knize víc než dost, prostě miluju. Skvělý humor, skvělé postavy, to jak se netradičně seznámili. Moc se mi do knížky nechtělo, protože obálka mě moc nelákala, ale opět mi to dalo lekci, že nemám soudit knihu podle obalu :)


Kskaja
16.04.2024 4 z 5

Slušný román. Vtipné, vzrušující. Čtivé
Konec zvláštní.

sarhii
14.04.2024 4 z 5

Bylo to vtipné a čtivé. Přečetla jsem knihu na jeden zátah. Mafiánský svět dobře dokresluje jejich hašteření. Konec by si za mě zasloužil ještě jednu kapitolu. Bylo to takové... useknuté. Ale rozhodně doporučuji.

miruska1
27.03.2024 5 z 5

Zajímavé a čtivé.....

Jacinda123
27.03.2024 3 z 5

Zaujímava kniha, dobre spracovaná, ale beriem hviezdičku za ten nejasný koniec.

Mistylady
26.03.2024 4 z 5

Knihy o mafiánech a mafiánském prostředí můžu číst kdykoliv. Tohle je prostě můj šálek kávy (jo já vím, říká se čaje, ale kafe mám radši :D )
Navíc dohodnutá svatba, postavy, co se nesnáší, může být něco lepšího?

Kniha se mi líbila, ale takové nadšení z ní, jako mají ostatní bookstagramerky, u mě nepanovalo. Možná tím, že jsem toho už z mafiánského prostředí přečetla dost, možná, že se mi to zdálo podobné knihám od Cory Reilly. Ale četlo se to skvěle, děj ubíhal a najednou jsem byla na konci.

Elisa je úžasná. Samostatná, tvrdohlavá, nebojí se říct svoje i mafiánskému bossovi. Nero se chová jako typické zhýčkané mafiánské princátko. Všichni ho musí poslouchat, všichni mu musí sloužit a když Elisa odmítne, je najednou vykolejený. Ale její vzpurnost mu imponuje až natolik, že místo domluvené svatby s její sestrou se rozhodne vzít si Elisu.
Nero byl tak trochu nervák, všechno a všichni ho štvali :D Elisa přijala svůj osud s tím, že sice mu patří ona, ale její tělo nikdy. Navíc si sebou nese určitý blok z minulosti. Co myslíte, povede se Nerovi ten blok překonat?

Na další díl se moc těším, uvidíme, co si pro nás autorka nachystá :)

skubby
07.03.2024 5 z 5

Krasná kniha od začátku do konce...už se těším na další díl...

jana1874
27.02.2024 5 z 5

Ona už seděla u stolu a jedla. Rozhlédl jsem se, ale svůj talíř jsem neviděl.
,,Kde mám snídani?"
Posměšně se na mě podívala. ,,V kuchařce na straně patnáct."

Tuhle knihu jsem měla na seznamu už celkem dlouho, slyšela jsem na ní hodně chvály, takže jsem ji na svůj TBR přirozeně přidala a konečně jsem se k ní dostala.

V příbězích o mafiánech to je jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Bavila mě od začátku do konce a měla jsem ji přečtenou na jeden zátah v sobotu.

Hlavní hrdinka byla skvělá, to jak si nenechala nic líbit, nedala Nerovi nic zadarmo a občas ho i vychovávala slušnějšímu chování? To bylo parádní, místy jsem se hodně usmívala. Byla jsem také hrozně zvědavá, co ji potkalo, že odešla ze světa, do kterého se narodila a ve kterém byla vychovaná. A Nero? Ten se mi líbil s přibývajícími stránkami čím dál víc.
Vedlejší postavy byly také super - třeba kuchařka, Nerův strážce...

Určitě to nebude má poslední kniha od autorky.

Mamka_cte
21.02.2024 5 z 5

Toto je po dlouhé době příběh o mafii, který se mi líbil od začátku do konce. Vtipná, neskutečně čtivá kniha, kterou jsem nedokázala odložit a přečetla na jeden zátah.

Příběh je nabitý emocemi. Ale co mě v knize bavilo asi nejvíce, byl ten humor. Pošťuchování mezi Elisou a Nerem bylo boží.

Postavy se mi líbily asi všechny. Nejvíce ale kuchařka Brigida. Chápající a úžasná žena, která svým vařením pomohla všemu různému. Od hladu po vztahy.

Erotika není nucená. Strašně se mi líbilo to postupné jiskření a uvědomování si svých emocí. Nechyběla akce, napětí, tajemství a překvapení. Mafie nebyla nijak nucená, takto to mám ráda!

Jsem nadšená a kniha si vybojovala příčku Top kniha Leden. Doporučuji a mooc se těším na další knihy od autorky.

Misshell1
14.02.2024 5 z 5

Musím hodnotit kladně. Nejen svižnost a čtivost příběhu, ale i obě hlavní postavy a chvíle překvapení. Akorát ten konec byl nějaký rychlý, možná by to ještě chtělo třeba za rok. Určitě lepší než kniha, kterou jsem četla z mafiánského prostředí - Cizí dluh.

Ella_Rei
10.02.2024 4 z 5

Kniha Konflikt mě zcela uchvátila svým poutavým dějem a hladkým průběhem, který na sebe krásně navazoval. Autorka držela skvělé a napjaté tempo, nepřeskakovala mezi událostmi a fantasticky udržovala pozornost čtenáře. Kapitoly byly krátké, což přispívalo k plynulosti příběhu, a navíc v nich nenajdete žádné nudné pasáže.

Doporučuji všemi deseti! Byl to fantastický příběh s naprosto dechberoucím, a pro mě, nečekaným koncem.

Více na blogu:
https://www.malyvrabcak.cz/2024/02/18/konflikt/

TerapieKNIHOU
08.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Recenze obsahuje SPOILERY!

Tak jo, chtěla jsem něco oddechového a padla volba na tento debut od slovenské autorky, kterému jsem na základě kladných recenzích nakonec neodolala a pořídila do knihovny.

Upřímně jsem po všech těch pozitivních a nadšených ohlasech čekala něco wow. Něco, z čeho si sednu na zadek.

To se bohužel nestalo a po dočtení bojuji s vnitřním konfliktem.
Hlavní postavy Nero i Elisa jsou víceméně fajn, taková klasika. Chemie mezi nimi fungovala a jejich vzájemné štengrování u kterého jsem se i několikrát zasmála, jsem si užívala. Cením i střídání pohledů.

Další, co knize nemohu odepřít je bezpochyby čtivost – kniha obsahuje velké množství dialogů a stránky tak ubíhají opravdu rychle – neměla jsem problém ji přečíst za den.

Teď přichází to ALE a většina mě asi ukamenuje, ale whatever. Chápu, že se jedná o prvotinu, ale kniha je za mě plná nelogických věcí, které by se daly více promyslet, dopracovat, pojmout jinak. Ať už se jedná o drobnosti nebo věci u kterých jsem vyloženě protáčela oči a říkala si: what the fuck? Proč?

Občas to na mě působilo dojmem jakoby autorka ani sama na začátku nevěděla, jak chce některé věci vysvětlit či pojmout. A přišlo to prostě, tak nějak za pochodu.

Pár příkladů, které mi nedávaly hlavu a patu:
- Setkání ústřední dvojice – předpokládala bych, že mafiáni mají nějaký SAFE PLACE, kam jsou schopni někoho v případě nebezpečí odklidit, a určitě to nebude byt dcery, se kterou rodiče nejsou 5 let v kontaktu.
- Vážně se Nero vydá s Elisou na hike, když ho chce někdo zabít a má být prostě v „úkrytu“? Ta kšiltovka ho jistě dostatečně maskovala.
- Nero si k snídaní neumí udělat ani míchaná vejce, ale pak s přehledem zvládne syrníky?
- Úplně nevím, jestli by Nero žadonil o předčítání úryvku z erotických knih, nějak si to nedovedu představit u žádného chlapa :D natož mafiána.
- 4letá Emma přijde o rodiče, a v podstatě ji stačí vysvětlení, že rodiče jsou pryč a teď se o ni bude starat sestra, kterou v životě neviděla?
- Elisa vyrůstá v mafiánské rodině a jak víme, do fungování se zapojuje. Člověk by čekal, že riziko povolání – smrt – bude schopná nějak zpracovat, protože zná a ví, jak to v branži chodí. Ale ne, snoubence teda zastřelí a ona se z toho na rok zhroutí, skončí u psychiatra, na práškách, přestane jíst a nepomůže ani hospitalizace – trošku úlet na to, jak vyobrazena jako silná, vzpurná a kdesi cosi. Ale největší pecka je, že Elisa si z tohoto odnese i sexuální trauma – blok, kdy se není schopná intimně sblížit. Pochopila bych to, kdyby ji někdo zneužíval atd. ale takto? Navíc naznáky toho, že by měla problém se sexem jsou do té doby v podstatě minimální.
- Elisa a zbraň – v podstatě má problém ji vzít i do ruky, natož vystřelit na terč, ale ve výsledku nemá problém sáhnout pohotově po zbrani a střelit chlapa? Adrenalin i guess

Nakonec oslovení motýlku? To je snad ještě horší, jak neustále miláčku u Zvrhlého krále. Za mě cringe. Navíc konec byl hodně z rychlíku, bum bum prásk a šlus? Nebylo by na škodu pár stránek navíc. Suma sumárum, v mém případě sice Konflikt není kniha, co bych si přečetla znovu, ale ve výsledku ji jako prvotinu hodnotím spíše kladně.

knizni.taurus
07.02.2024 4 z 5

Knihy z mafiánského prostředí příliš nevyhledávám a po fiasku s knihou 365 dní jsem se do žádné moc pouštět nechtěla. Nicméně autorka byla tak sympatická a vtipná na besedě v Ostravě, že jsem si řekla, že to zkusím a ono to dopadlo na výbornou. :)

Skvělá hate to love romantická linka se sarkastickými a vtipnými postavami. Miluju jak byla hlavní hrdinka drzá, nedala nic zadarmo a na vše měla pohotovou odpověď. Náš mafián nebyl klasický nabubřelý mačo, který toho v hlavě moc nemá a naopak byl vtipný a osobitý. Byl nohama na zemi a ten život, který mu byl vybrán, žil jak neklepe uměl.

Co mě potěšilo bylo, že autorku taky napadlo, že by lidi zajímalo, co vlastně naše hlavní hrdinka Elisa dělá, když není s Nerem. No a ona je to velká knihomolka! :) Knižní scény s Nerem byly skvělé osvěžení. Jo a jako velký bonus je pro mě vždycky to, když je to psáno z pohledu obou postav, což tady je. :)

No a ačkoliv jsem v polovině knihy věděla, kam se to bude ubírat a konec jsem odhadla dřív, tak jsme si čtení užila. U knihy jsem se hodněkrát zasmála a při čtení se nenudila. :)

Tak suma sumárum: Četlo se to dobře, je tam dost dialogů a hodně slovních přestřelek, takže stránky vám prolítávají pod rukama. Mafiánské prostředí nebylo úplně na sílu vykreslené a za mě jen doplňovalo příběh. No a v neposlední řadě to mělo hlavu a patu. Jednou za čas není špatné si takovou knihu přečíst a já se možná pustím i do dalších dílů. :)

zuzi.kovar
06.02.2024 3 z 5

*** TEXT OBSAHUJE SPOILERY ***

Kniha není příliš dějově obohacená, jde o vzájemnou interakci mezi mafiánským princem a holkou, která chce být jen obyčejnou holkou z ulice, nikoli dcerou jiného mafiánského klanu. Jejich slovní přestřelky byly k pousmání. Ale skutečně věříte, že mafiánští bossové se nezajímají o nic jiného než o všední věci? Jednání zahrnují jen cestu do otcovy pracovny a říct schvaluji či neschvaluji tuto akci? Nějaká přiměřená míra násilí v knize je, ale vždycky nám je předkládáno, jak chudinka Nero nikdy střílet nechtěl, ale musel, jak všechno dělá z ušlechtilých důvodů. Takže mafie je sice špatná, ale jejich členové jsou vzory ryzích lidských povah?

Elisa se vydělí z rodiny, pro niž dělala účetnictví, takže smrt zjevně nezasluhuje, zatímco Eileen byla mrcha, protože otcovy obchody vedla. Elisa se po jednom nevydařeném vztahu psychicky propadne – jako pardon, ale věděla, že žije v rodině mafiánů, ne? A že jejich životy obvykle nebývají dlouhé a krásné? Buď chcete prachy a luxusní život, anebo prostě chudobu a čest. Elisa sice odejde s Nerem do Evropy pod pohrůžkou, ale když je vzápětí její rodina vystřílena, tak je jí to v podstatě jedno? Několikrát opakuje, že sestra a otec byly podrazácké svině. Ale kdyby náhodou se nám to nezdálo, tak nás na konci autorka ujistí, že Eileen měla v úmyslu budoucího manžela zabít. (Anebo taky důvod, jak si ospravedlnit její vraždu.)

Nejvíc mě však šokovala malá Emma, která byla vázaná na své rodiče, které milovala. Po masakru, jemuž byla přítomná a který by stačil zadělat každému dítěti na trauma do konce života (vždyť Maurizio nemůže od 13 let pořádně spát, protože vystřelil na cizího kluka?), se Emma neptá po osudu svých rodičů. Po příchodu do vily ji zajímají dětské filmy, pobyt u bazénu a povídání si se strýčkem Albertem. A Jen, která přijde jako chůva, se nad mafií jen uspěje a pohoda jazz – prostě se nechala zaměstnat mafií a veškerý její život byl od té chvíle růžový protože mafie v této knize je prostě jen směšnou snůškou pár chlapíků s pistolkama.

Nevím, jak dalece se autorka zajímala o fungování mafie. Asi nějak ano, ale kniha je celá o interakci dvou lidí. A představa, že mafiánský princ nemá na práci nic jiného než velebit úžasné křivky své ženy, kterou by ani nepodvedl, kterou nosí na rukou a s níž si čte erotickou literaturu, protože se mu pak líp spí, to je prostě výsměch. Vadí mi celková romantizace násilí, mafiánské bezohlednosti a krutosti a přeměna těchto témat v něco extrémně ňuňavého, růžového, něco, nad čím se máme rozplývat. Pardon, ale ustřelená hlava, pach krve a všudypřítomné násilí jsou pořád tím, čím jsou, navzdory tomu kolika milostnými pravoláskovými scénami je překryjete. Pro mě celkově byla kniha zklamáním.

adinajana
29.01.2024 4 z 5

Krásná knížka. První polovina byla úžasná, druhá už méně. Ale pro mafiány mám slabost.

Vlašule
20.01.2024 4 z 5

První mpje myslenka byla: Proč slovenka píše o italsko-americke mafii? Ale ok, podme dělat věci netradičně, jdu do toho....A na konci musím říci: Bravo! Velmi čtivé, zapletkove, hlavu i patu. Těším se, až si přečtu další knihy od Michaely Brnkové a taky si udělám výlet do té jejich kavárny

johi_murasova
20.12.2023 4 z 5

Tímto bych ráda pogratulovala a poděkovala autorce @michaela.b.autorka
U této knihy jsem viděla nespočetně moc hodnocení, kde se čtenáři rozdělili na dva tábory; jedni to milují a druzí nenávidí, (to je asi silné slovo, ale pointu chápeme žejo) a já? Naprosto to miluju!
Bylo to neskutečně čtivé, a mělo to snad všechno. Bylo to akční, napínavé, vtipné, erotické.
Hlavní postavy byly sympatické, a chemie mezi Nerem a Elisou byla úžasná, navíc, se mi líbilo jejich netradiční seznámení. Hlavní zápletka byla taky super a ten závěr? A epilog?? Já jsem strašně speechless. POTŘEBUJU ODPOVĚDI!
Nemůžu dočkat na další knihy.

Toledo
18.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Parádní příběh z pera slovenské autorky, tleskám. Mám vždy radost když takto povedenou romanci napíše někdo v ČR či na SK.
Měla bych jen jednu výtku a to je nedostatek "akce". Většina knihy je zaměřená na vývoj vztahu a až na posledních pár stránkách se děje něco trošku mafiánského. Ale i tak určitě stojí za přečtení !

VeraKlemsova
13.12.2023 5 z 5

Toto je romance, na kterou se tvoří závislost

Autorovy další knížky

2021  88%Konflikt
2022  81%Dôvera
2023  85%Odveta
2022  85%Tenebris
2022  86%Iba desať dní

Kniha Konflikt je v

Právě čtených7x
Přečtených407x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených36x
Knihotéce200x
Chystám se číst154x
Chci si koupit29x
dalších seznamech10x