Konečně plnoletá

Konečně plnoletá https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63085/konecne-plnoleta-63085.jpg 3 18 8

Sedmnáctiletá Natálie Králová má za 4 měsíce oslavit plnoletost. Žije se svou matkou v Ostravě a kvůli komplexům z dětství se hodlá pomstít všem mužům. Její otec byl alkoholik a v dětství bil její matku a někdy i samotnou Natálii. Máma si našla nového přítele a bojí se, aby to nedopadlo stejně jako s jejím otcem a matka opět neskončila na práškách. Jde se svojí kamarádkou do obchodního centra obhlédnout nějaké drahé spodní prádlo. V jednom obchodě zahlédnou pohledného muže. Natálie si ovšem všimne, jak sundává svůj snubní prsten a schovává si ho do kapsy, vzápětí s ní začne flirtovat. První oběť je na světě. Natálie najde v jeho peněžence fotku jeho ženy a jeho syna, zrovna když jsou spolu v baru. Rozhodne se mu v nejlepším okamžiku pomstít, za to že podvádí svojí ženu. Následuje několik dalších obětí. Barman David, o kterém se dozví, že využívá dívky a poté se s nimi rozchází, proto se stane další obětí. Karel je mladý úspěšný podnikatel, který nesnese lidi z horších vrstev, nevědomky o Natáliině pravém životě jí s sebou vodí na různé schůzky. Na schůzkách se nudí a pochybuje jestli, ji vůbec Karel má rád. Schůzky se pro ní stanou zajímavější když jí Karel představí jeho dlouholetého přítele Manuela. Tady, ale začínají problémy. Natálii se začne líbit a pozná, že ji svádí. Poprvé v životě cítí, k muži důvěru a lásku. Bohužel se na ní sesype hned několik nepříjemných pravd o Manuelovi a jejích chybách.... celý text

Přidat komentář

Pulp_catastroph
04.08.2020 2 z 5

Natálka je pěkná blbka, ale to víte, ona to neměla v dětství jednoduché. Potřebuje jen nějakého fajn kluka, co by jí ukázal, že i ti strašní muži umí milovat. Každopádně, to že svému příteli přebrala jeho přítele... To není zrovna etické.

karla0666
07.01.2016

Všem čtenářům se omlouvám za fatální chybu s popletením pojmů. Knihu jsem napsala ve svých devatenácti, což mne ale samozřejmě neomlouvá. Velmi, opravdu velmi mne to mrzí. Jak je možné, že chybu neodhalil ani korektor, netuším.


Always a reader
29.10.2014 5 z 5

Knížka se mi hrozně líbila.

1v8na
01.08.2014 2 z 5

po přečtení této knihy jsem došla k jedinému - neodsuzj člověka, dokud ho nepoznáš

Alexxandra
07.07.2012 5 z 5

Je to docela dobrá knížka,četla jsem ji asi v 11-ti a těšila se až mi bude 18.Teď už je mi to fuk:_),ale knížku si určitě přečtěte.

Terunacte
16.04.2012 odpad!

Ne, ne a NE. Tuhle knížku jsem četla mimo civilizaci, kde jsem neměla jinou možnost a.. prostě NE! Jak už holky přede mnou napsaly o neznalosti pojmů o sexuální orientaci, ale to nebylo jediné. Spousta dalších věcí mě více či méně iritovalo, ať už se jednalo o chyby nebo prostě jen způsob psaní.
Tento typ knih není mým oblíbeným žánrem, normálně bych to ani nečetla, takže jsem možná ovlivněna i tím. Ale můžu s klidem říct, že je to snad nejhorší kniha, kterou jsem kdy přečetla.

Ketly
26.08.2011

Stejně jak Zuzana psala přede mnou, mi dost vadilo neznalost pojmů o sexuální orientaci. Například používání pojmů poloviční gay místo bisexuál. V dalších částech už jí to vůbec netížilo a rovnou psala heterosexuál. Nevím, jestli si myslela, že čtenáři budou zaskočeni "neznámým" pojmem bisexuál, ale ve mě to vyvolalo akorát zmatek. Sice neviním lidi, pokud neznají pojem bisexualita, ale pokud někdo neví kdo je to heterosexuál to už je opravdu nenormální. Za to všichni přesvědčivě známe homosexualitu, ale nevědět jak se jmenuje můj "způsob" orientace, tak za to bych se styděla.

Knížka je vcelku čtivá, moc hezky je ztvárněné vyjádření Natáliiných citů, bohužel někdy mě autorka donutila skočit na běžící pás, zhltnout jeden odstavec a následně si myslet, že jsem přečetla stránku. Takže stručně, některé části měly moc rychlý spád. Je to problém snad všech autorů, ale chápu, že je to velice relativní. Já mám ráda, když se můžu vcítit do postavy (ale ne ve stylu Stmívání), tady to je, ale někdy je to prostě moc krátké. Zápletky jsou vymyšleny slušně, stejně jak obsah. Někdy jsem se ztrácela nad postavami, hlavně nad jejími kamarádkami, jejichž vztahy byly vzhledem k jejich složitosti popsány jen velmi stroze. Jako další plus oceňuji, že to není klasická knížka, kterou bychom mohli zařadit do červené knihovny. Zrovna moc červeně nevypadala, ale to se mi na tom líbilo. Pro mě bylo velké mínus to, že tu vůbec (až na pár výjimek) nebylo popsáno, jak to kde vypadá. Takže jediné z čeho jsem mohla usuzovat byl vzhled stránek a knížky (myslím, že když řeknu, že byla z knihovny tak to postačí). Takže to dopadlo tak, že máme hezký román zasazený do doby osmdesátých let. I tak na mě ale styl psaní napsané knížky působil.

zuzanna2
05.03.2011

Celkově knížka dá se číst, jediné, co mi vadí, je buď neznalost nebo ignoranctví autorky ohledně sexuálních orientaci. Plést bisexualitu a heterosexualitu se mi zdá přinejmenším divné...

Autorovy další knížky

Karla Miková
česká, 1983
2003  67%Konečně plnoletá
2004  73%Na křídlech touhy
2005  90%Tyrkysové okouzlení

Kniha Konečně plnoletá je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x