Konec světa

Konec světa https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342417/mid_konec-sveta-iDT-342417.jpg 4 9 3

Apokalyptická vize budoucnosti lidstva. První díl popisuje stav společnosti ve 25 století a setkání s kometou. Samostatné kapitoly jsou věnovány zasedání Institutu a Vatikánskému koncilu, kde se řeší blížící se katastrofa. Druhý díl se zabývá vývojem lidské společnosti a planety Země za miliony let.

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

La Fin du Monde , 1894


více info...

Přidat komentář

ZaS
16.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Dílo zajímavé z mnoha důvodů. Primárně jde o sci-fi, která popisuje střet Země s kometou, což je zajímavé spíše z 'historického' pohledu. To je ale jen úvodem k rozsáhlým úvahám o vývoji Země, ale třeba i o chiliastických náladách v historii lidstva (tuto kapitolu považuji za obzvláště poučnou, byť z ní čiší značná rezervovanost vůči katolické církvi). Rozhodně je zajímavý i Flammarionův životopis, byť je zřejmé, že jde o soudobé PR. Faktem ale je, že byl velmi pracovitým člověkem a vědcem, který i v dnešní době může sloužit jako příklad nepředpojatého pohledu na neznámé jevy.

braunerova
19.05.2018 2 z 5

Scifi v doslovném překladu tohoto slova. Příběhem jsou vědeckotechnické, filosofické a náboženské představy o budoucnosti lidstva a fyzikálních proměnách planety Země. Kniha začíná neobvykle - 18 stránkovým životopisem autora. Knihu jsem jen prolistoval a občas přečetl nějakou zajímavější pasáž.

"Z nesčetných těl lidských, jež žila, nezbývá nic. Všechno se vrátilo v prvky, aby utvořilo jiné bytosti. Nebe se usmívá, role kvete: Smrt žne."


OctOpusDei
26.08.2012 4 z 5

Velice dobrá kniha.Jak životopis autora,který je zajímavý,tak i samotný děj,jenž je až překvapivě současný,ale také zasahuje až do daleké budoucnosti