Konec plýtvání jídlem

Konec plýtvání jídlem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459530/bmid_konec-plytvani-jidlem-NCk-459530.jpg 5 8 3

Plýtvání se týká nás všech – a my všichni s tím můžeme něco dělat! Než se potraviny dostanou na náš stůl, zmizí v odpadcích průměrně jedna třetina z nich, z toho přibližně polovinu vyhodíme doma. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat, jak každý z nás může plýtvání omezit, tím chránit životní prostředí a také ušetřit.... celý text

Literatura naučná Kuchařky Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Wirf mich nicht weg – Das Lebensmittelsparbuch. Mehr als 333 nachhaltige Recepte und Ideen ge-gen Lebesmittelverschwenun


více info...

Přidat komentář

kristyna.havlov
19.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha s opravdu (některými) netradičními recepty. Kniha je ctiva, má spoustu tipů a triků jak neplytvat jídlem a i ten nejotrlejsi zastánce nevyhazovani jídla jako já si v knize najde spoustu nápadů, jak jeho životní styl ještě více vylepšit :)

Knižní střípky
16.05.2021 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem knihu objevila a mám ji doma. Je to studnice dobrých a hlavně praktických rad pro lidi, kteří se zamýšlí nad tím, jak hospodaří a co by ještě mohli vylepšit. Ukáže nám návod na to, jak můžeme lépe a ekonomičtěji nakupovat, jak zbytečně nevyhazovat jídlo a jak potraviny správně uchovávat, abychom výrazně prodloužili jejich trvanlivost.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.


Zuza151
17.04.2021 5 z 5

Skvělá knížka! Netušila jsem, co všechno z toho, co vyhazuju, je normálně jedlé. Knížka obsahuje opravdu velké množství tipů, jak uchovávat potraviny krátkodobě i dlouhodobě, jak využít už jednou použité suroviny (např. kávovou sedlinu či čaj), recepty s květákovým, ředkvičkovým nebo třeba kedlubnovým listím (které jsou dokonce zdravější než zelenina sama) a taky tipy na výrobu domácí kosmetiky (peelingy, masky, vlasové oplachy na tónování barvy vlasů) i čistících prostředků (jar na nádobí, čím nahradit aviváž apod.) nebo třeba hnojiv a odpuzovačů hmyzu. Určitě doporučuji všem, kdo se snaží minimalizovat odpad v domácnosti, hledají šetrné varianty produktů, které běžně kupují, nebo prostě jen chtějí ušetřit a zároveň nerezignovat na kvalitu.