Konec hlídky

Konec hlídky https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326998/bmid_konec-hlidky-RPY-326998.jpg 4 1005 198

Bill Hodges série

< 3. díl

Šílený vrah je zpátky a plánuje krutou pomstu Napínavý román Konec hlídky je působivým závěrem detektivní trilogie, která se stala bestsellerem deníku New York Times a jejíž první dvě části – Pan Mercedes a Právo nálezce –v nakladatelství Beta nedávno vyšly. Pachatel hrůzných činů leží v nemocnici a jeho uzdravení je nepravděpodobné, přesto má neuvěřitelnou moc páchat to nejhorší myslitelné zlo. Pokud ho vyšetřovatel Bill Hodges s Holly Gibneyovou brzy nezastaví, stanou se jeho oběťmi i oni…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

The End of Watch , 2016


více info...

Přidat komentář

Andynka
16.04.2024 3 z 5

Jak moc jsem se na tenhle třetí díl těšila. A nakonec se mi četl nejhůř a nedokázal si udržet moji plnou pozornost.
Telekineze, ovládání mysli... všechno to znělo fakt fajn. Ale pak se v knize stalo něco, co mě prostě přišlo zbytečne a už moc. A narušilo mi to celý příběh. A postupně jsem ztrácela pozornost a chuť číst.
Takže za mě bohužel lehké zklamání.
Ale mám obrovskou radost, že bude vycházet kniha o Holly !

changaj
24.02.2024 4 z 5

Vrahoun Brady se vrací ve třetím dílu série. Ačkoliv je jeho tělo nenávratně poškozené a vegetuje pouze na nemocničním lůžku, jeho duch kráčí dál. King se tady dotýká závažných témat - návykových počítačových her, sebevražd a vůbec hodnoty lidského života. Pořád je ale čtivý a napínavý, jako asi vždycky.


lazarus
08.01.2024 4 z 5

Tak tento Hodges mě bavil ze všech tří asi nejvíc. Mělo to spád, napínavé, žádná hluchá místa a tak vůbec. Trochu mě to připomínalo Krutou trojici od Simmonse.
Navíc tam byla ta fantasy složka s přesouváním duše a telekineze a podobné skopičiny, které ke Kingovi tak nějak patří. Takže žádná suchá krimi, i když třeba Harry Holeho taky mám rád a baví mě, tady prostě nějaké to nadpřirozeno očekávám a dostalo se mě ho.
Bavilo a těším se na květen na Holly

Veve11111
26.11.2023 4 z 5

Trilógia skončená, na záver mi prišlo aj trošku lúto. Celú trilógiu som zhltla za pár dní, avšak stále pre mňa úplnou topkou ostáva iba jednička. Tento záverečný diel sa opäť čítal dobre,kniha fajn, Ale prišli mi to celé také nasilu. Veľmi mi tam vadilo to "nadprirodzeno" , "nereálno." A ja sa pýtam načo? Prvé dva diely nemali v sebe nič nadprirodzené, tak prečo to bolo potrebné v poslednej knihe? ... avšak v konečnom dôsledku hodbotím celú trilógiu pozitívne.

m2056
10.11.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře bohužel je to série tak to musíte číst postupně. Příběh se v knize úplně uzavře tak série končí škoda byla to pěkná série i když druhá kniha v pořadí byla nejlepší tady už čtenář trochu tuší jak příběh dopadne po přečtení poloviny knihy moc pěkná kniha pane King.

Sammy.Boy
05.08.2023 5 z 5

(Čtenářská výzva) Skvěle vymyšlené finále série a zároveň naprosto důstojný KONEC HLÍDKY. V rámci sentimentu jsem trochu zklamaný, že už není další díl s tímhle jedinečným det. v. v., bylo to totiž "zatrpaceně" dobré čtení!

Luigi1
13.06.2023 5 z 5

Moc se mi líbilo zakončení trilogie

Mufa
08.06.2023 5 z 5

První dva díly jsem nečetla, ale u toho třetího jsem si vzpomněla, jak je King skvělý autor. Bylo to tedy trochu méně děsivé než jiné knihy, co jsem od něj před dvaceti lety četla, ale zas to mělo zajímavý námět. Telekineze až v takové formě je doufám opravdu jen scifi.
Asi budu muset tohoto autora oprášit a zařadit něco dalšího.

Timkim
02.06.2023 3 z 5

Z knížky mám rozporuplné pocity. Na jedné straně se mi líbilo to prolínání s díly předchozími, ale na druhou stranu neustále to opakovat nebylo potřeba. Telekineze možná, ale vstoupení do vědomí jiných? Blbost. Závěr trilogie byl ukončen a možná je to tak lépe. Zlatý střed.

denniys
15.03.2023 5 z 5

Pro mě nejlepší díl celé série. I kdybyste neznali jméno autora, Kingův rukopis z této knihy přímo dýchá. Zatrpaceně dobrá knížka
Pár ran ponožkou s ložiskovými kuličkami do hlavy plus experimentální léčba člověka, který byl psychouš už předtím a co to dokáže? Brady je vegeťák jak vyšitej, ale jeho možnosti to neomezí.
Skvělé "strašidelné" zakončení trilogie.
Jen mě mrzí jak skončila Hodgesova hlídka, detektiva v.v. jsem si oblíbila, ale mělo to tak být.

Janadvorackova
22.02.2023 3 z 5

Třetí díl série měl několik slabých míst.
Jednak se tam furt opakovaly věci z předchozích dvou ("...ten a ten byl tam, když se stalo to a to)." Shrnutí různých událostí nebylo na místě, protože předpokládám, že knihu nebude číst nikdo, kdo nečetl první dva díly. A pokud jo, jeho problém. A vlastně i škoda, když mu autor práskne, "co a proč se dělo předtím."

No a potom mi tam vadila samotná zápletka... Až moc... divná.
Navíc některá odhalení přišla k hrdinům jako by snad v ten okamžik četli padouchovy myšlenky... Zdálo se mi, že neměli moc šancí na některé věci přijít tak rychle, jasně, najednou...

Za klad považuji dějovou jednoduchost a vztahy mezi hlavními hrdiny. Provázanost celé série skrze postavy příběhu.

Hotovson
21.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Konec hlídky by narozdíl od předchozích dvou dílů, který by se daly označit za krimi thriller docela kingovskej, aspoň mi to teda tak přišlo. Starý známý Brady Hartsfield se vrací na scénu a to ve formě, kterou jsem neočekával. Telekineze je OK, tomu bych i věřil, ale přeskakování do jinejch lidí, to už je teda King v nejlepší formě. Bylo to i docela děsivý, což předchozí díly nebyly, ty byly "jenom" napínavý. Tenhle teda taky. Série teda byla ukončena, sice smutně, ale to už jsem tušil, jelikož jsem si to vyspoileroval v jinej Kingovo knížce. Nemůže mít všechno dobrý konce.

CharlesWard
20.01.2023 2 z 5

O něco lepší než předchozí díl, ale na ten uvodní to nemá.

berry1009
19.01.2023 4 z 5

Já si poslední díl série vcelku užil. Autor zde používá pohledy různých postav na děj a vždy odhaluje pouze kousek děje, takže čtenář má stále důvod pokračovat ve čtení. Objevovaly se tam různé nesrovnalosti až pochybnosti, ale i tak se jedná o slučnou knihu. "And now his watch is ended"

Jack Bauer
26.12.2022 1 z 5

„Pan Mercedes" super, „Právo nálezce" slabší průměr, „Konec hlídky" hovadina. Jakmile tam vstoupilo nadpřirozeno, tak jsem to vzdal. Nechápu, proč pokazil vcelku slušnou sérii.
Tenhle tolik vychvalovaný autor mě přestává bavit. Co kniha, to děsná hovadina. Hledat v jeho tvorbě dobrou knihu jako třeba „Mysery" nebo „Running man" ( dosud 91 knih) nehodlám.

toni-az
10.07.2022 3 z 5

(SPOILER) První díl to nebyl, ale některé aspekty byly celkem dobré. Na Kinga trochu zklamání.

Strašně mě štvalo jak se tam pořád řešily ty bolesti. No dobře, měl rakovinu, takže měl bolesti, ale nemuselo to být na každé druhé stránce. A vůbec, přijde mi, že ta nemoc nakonec byla úplně zbytečná, akorát zpomalovala děj a nikam ho neposunula.

Na to, abych byl spokojen, by musel děj být trochu méně předvídatelný, trochu logičtější (proč zůstat v doktorovi a nepřesunout se do někoho, o kom nikdo nic neví?) a muselo by tam být trochu méně nesmylů v souvislosti s počítači, ale to je obecný problém celé série.

Na druhou stranu klasicky kingovské napětí a skvělé načtení z toho dělá mírně nadprůměrné dílo.

Petkona
08.07.2022 5 z 5

Opravdu skvostné zakončení série. Příběh stále ještě nabírá na obrátkách a vy čtete jednu kapitolu za druhou. Konec skvělý, nepřekombinovaný a já jsem spokojená. Napínavé a nepředvídatelné. Skvělá detektivka.

Čmeláček
20.05.2022 5 z 5

Tato kniha sérii důstojně uzavřela, podle mého byla nejlepší. A zase jsem četl jsem slovenské vydání.

Ginosaji
19.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Příjemné zakončení trilogie. Konec byl překvapivě rychlý, ale ve finále mi to vůbec nevadilo. Nebylo v tom nic přehnaného, žádná zbytečnost. Prokládání děje sebevražednými kapitolami bylo chytré. Takové nahlédnutí z jiné perspektivy. Musím však vyzdvihnout jednu záležitost - důstojný odchod det. v. v. a jeho konec hlídky.
Tato detektivní série je skutečně geniálním počinem.

Sisi394
06.04.2022 5 z 5

proste skvely zaver skvele trilogie