Konec času

Konec času https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56402/bmid_konec-casu-odG-56402.jpg 4 51 9

Jedenáctiletá Silver Roverová ví na vlastní kůži, co je to být sirota a jak se čas vleče do doby, než bude konečně dospělá. Rodiče jí zemřeli při železničním neštěstí a pěstounka paní Kolíbavá, která se nakvartýrovala do jejich domu jménem Spletibor, jí drží zkrátka: dopřeje jí nanejvýš lupení ze zahrádky, přiděluje jí odporné domácí práce a syslí si všechnu čokoládu. Pouze dům s mnoha tajemnými zákoutími dívenku střeží, aby nedošlo na nejhorší. I tomu však má být zanedlouho konec, protože jistý Abel Temnoproud vylákal obyvatelky Spletiboru do Londýna, aby s nimi uzavřel jistý obchod. Anebo za tím vším stojí ředitelka koncernu Quanta, tajemná Regalia Masonová, která si usmyslela prodávat lidem všechno - tedy i čas, pokud se ho druhým nedostává? Snaha ukrást čas a učinit z něj předmět zisku se vine literaturou už od dob Vernových a Einsteinových. Vynikající britská prozaička, jejíž knihy vyšly ve třiceti zemích, však klasické téma žánrů SF a fantasy pojala se záviděníhodnou invencí. Příběh, ve kterém si přijdou na své milovníci zábavného cestování časem do 24. i do 18. století, se vyznačuje nejen řadou astrofyzikálních předmětů, prapodivných přístrojů i slizkých úkladů, ale také prvotřídním anglickým humorem, touhou po sounáležitosti a kritikou naší uspěchanosti. Se svým novým známým Gabrielem, jeho otcem Micheášem a podzemním národem Navrátilců musí Silver zamezit neslýchané krádeži, která by měla pro civilizaci dalekosáhlé následky. Je to bitva, v níž beztak nelze zvítězit na celé čáře a jednou pro vždy, stejně jako nelze zůstat věčně mladý. Přestože přestal platit druhý zákon obyčejné lidské slušnosti, naštěstí tu pořád zůstává něco, co je rychlejší než světlo a chrání nás před černou dírou osamění.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tanglewreck , 2006


více info...

Přidat komentář

Luigi1
28.04.2023 2 z 5

Tak to byla dřina

lencin
20.09.2020

Co je rychlejší než světlo a chrání nás před černou dírou osamění?
(2012)


sadlo
21.07.2020

Přečetla jsem a stálo to za přečtení.

Eva88
14.04.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Takový ten milý příběh, který osloví děti i dospělé. Příjemná atmosféra, která mě vrátila zase do dětství, kdy jsem tento typ knih milovala.

Twinny
27.12.2018 4 z 5

Doporučuji pro čtenáře do dvanácti let. Starší z ní moc mít nebudou. Ale je to pěkná kniha s příjemným příběhem pro začínající čtenáře.

2012

jana2893
12.11.2015

Pekný deň. Rada by som odkúpila túto knižku prosím. Neviem ju nikde zohnať.
Budem vďačná.
Moje tel.c. +421910830494
Majte sa krásne :)

anett123
17.01.2015

Kniha mě po pár kapitolách přestala bavit. Zajímavá je, ale asi to zkrátka nebude můj šálek čaje.

Eleanorra
11.10.2013 2 z 5

Pro knihu jsem se rozhodla na základě doporučení Jaroslava Duška.
Knihu jsem bohužel nedočetla do konce - definitivně jsem ji odložila po přečtení první poloviny. Téma vnímání a plynutí času je sice zajímavé, ale nepříliš dobře rozpracované pro dospělého čtenáře - a na pohádku je to málo pohádkové a nezáživné.

Kyta
11.08.2013 3 z 5

Kniha si mě získala hlavně díky svému názvu. Byla jsem moc zvědavá, o čem bude, takže jsem se do ní hned pustila. Ze začátku mě dost bavila, ale zanedlouho jsem jí přestala chápat a rozumět jí a chtěla jsem jí odložit. Ale protože mě zajímalo pokračování děje a závěr, přece jen jsem to neudělala. Různé skoky a přemísťování do vesmíru a jinam mi dělaly v hlavě zmatek. Byla na mě příliš náročná, zamotaná a nelogická a asi bych jí někomu nedoporučila. Možná by zaujala ty, které zajímá děj podobný tomuto a žánr fantasy. Jsem ráda, že už jsem jí konečně přečetla, protože chápat jí na mě bylo příliš... Proto mi asi trvalo tak dlouho jí přečíst. Nápad byl však moc dobrý a musím ho autorce pochválit; chtělo by to napsat ale trochu víc chápavěji.