Koně za plotem

Koně za plotem https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137164/kone-za-plotem-137164.jpg 4 20 9

Příběh je inspirován skutečnými událostmi. Odehrává se na okraji české vesnice, kde šarvátky mezi sousedy neberou konce.Tři sousedi se spojí v boji proti čtvrtému. On má peníze, jich je víc. Spory se vyostřují a postupně jsou do nich zataženy úřady, policie, soudy i televize

Přidat komentář

Jana283
09.03.2019 odpad!

Něco tak hloupého a zlého jsem dlouho nečetla. Tuhle „hodnou“ a „ušlechtilou“ paní podnikatelovou bych s jejím „rančem“ věru za sousedku nechtěla. Na co si ti lidé hrají?
Černobíllý obrázek – hodní (leč bohužel bohatí) „rančeři“, kteří to s celým světem myslí dobře – pořádají dny dětí, hypoterapii a semináře o souznění s koněm….,jsou šikanováni svými hloupými, závistivými a primitivními sousedy, kteří, když zrovna nekuji pikle, nosí zaprané prádlo, pijí hodně ředěnou instantní kávu s lacinou šlehačkou ve spreji a jí brambůrky přímo z pytlíku….
V šikaně jim pilně pomáhají stejně primitivní úřednice, které se nezmůžou ani na chlapa a pořádné auto (jezdí starým otlučeným favoritem) natož na kabelku od Vuittona, takže jí paní rančerce ukrutně závidí. Jo a ještě TV Nova….
Není to humorné, ale velmi smutné čtení, navíc špatně a manipulativně napsané. Je mi stydno- za aktéry, za autorku i za sebe, že jsem s něčím tak hloupým zkazila páteční večer.

haki34
27.03.2018 3 z 5

knížka podle skutečné události..věřím, že se to tak opravdu může stát...četla se rychle, negativní charaktery sousedů barvitě vykreslené, hlavní hrdinové mi přišli poněkud rezervovaní a izolovaní od celé záležitosti (ale třeba je to můj subjektivní pocit při čtení..). Vsuvky typu - a to bylo špatně, to se nám vymstilo a podobně,končící některé kapitoly, mě zneklidňovali, a zároveň jsem pak v textu nenacházela, proč to bylo tak katastrofické....
co dodat..knížku si víckrát číst nebudu, zanechala ve mě nepříjemný pocit - (neco jako knihy Stephena Kinga :D) že toto se Vám opravdu může stát...což je nejhorší - aby si z toho neodnesli negativní zkušenost zejména děti - rozeštvávky ve škole, útoky ze stran dospělých..

takové podnětné, jak nahlédnout do svého svědomí stran chování vůči okolí...ale cílová skupina asi takovéto knihy nečte, případně si jisté věci nikdy nepřipustí.
za mě tak 3,5*, protože ať už je to jakkoliv reálné, a může se stát všem, jak píšu výše, přeci mě příběh více neoslovil a větší stopu nezanechal...


playada
11.09.2015 5 z 5

to je síla. podaření sousedi...

RADOST
22.07.2015 3 z 5

Bojovat s malostí, závistí, byrokracií a promyšleným "záškodnictvím" je sisyfovská práce. Knížka by byla úsměvná, kdyby nebyla až tak blízká něčemu, co jsme sami prožili nebo prožíváme. Zůstal ve mně pocit marnosti a smutku, navzdory označení žánru slůvkem Humor.

1alena1
07.07.2014 4 z 5

Žiju na vesnici a čtením této knížky jsem si připadala jako u nás. Zdá se, že autorka čerpala z osobní zkušenosti, přesně takto to na vsi je. Někdo, kdo je pracovitý - ale ÚSPĚŠNÝ a tudíž "má" - to je prostě špatně. Nejhorší jsou neschopní lemplové, kteří umí nejvíc závidět a nejvíc ublížit. Měla bych podobné náměty na několik románů, ale neumím to napsat, bohužel to zažívám na vlastní kůži. Jsem ráda, že se o takovém chování píše, ale obávám se, že lidé, kteří by si to měli přečíst, aby si uvědomili jak je to podlé, tak ti nečtou, ti jen spekulují, jak podrazit někoho, kdo má víc. I když se na to pěkně nadřel.

hanap
07.04.2013 4 z 5

Tato útlá knížka ,výborně napsaná, mě hned zaujala ryze českým námětem a to závistí vůči úspěšnějšímu sousedovi.Co všechno si můžu dovolit s požehnáním a za asistence úřadů je skvěle popsána. Knížka mě hned chytila a přečetla jsem ji jedním dechem.Doporučuji ,moc zajímavé čtení.

koprifka
03.01.2013 5 z 5

Výborná knížka, napsaná strhujícím jazykem, plná zvratů a napětí. Přečetla jsem ji jedním dechem, soucítila s hlavní hrdinkou a barvitě si představovala sebe na jejím místě. A tak to má dobrá kniha dělat. Takže doporučuji.

asam
03.01.2013 5 z 5

To je náš národní sport. Závidět sousedům, sami máme máslo na hlavě. Opravdu příběh ze života.

Evička
13.10.2012 5 z 5

Moc hezká knížka, která ukazuje na sousedské soužití. Je až neuvěřitelné, co někteří lidé dokážou, a přitom si myslí, že mají pravdu a přes to nejede vlak. Knížka je na jednu stranu úsměvná, ale na druhou docela smutná, když si to člověk představí v reálu.

Štítky knihy

české romány

Autorovy další knížky

2011  72%Koně za plotem
2010  80%Jářku, vole, Texas!
2012  60%Holky, hurá, Texas!

Kniha Koně za plotem je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x