Končí sa to nami

Končí sa to nami https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496077/bmid_konci-sa-to-nami-sPp-496077.jpg 4 3058 714

Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambiciózneho lekára Ryla, no ten sa jej v slabej chvíli prizná, že má averziu k vzťahom, prioritou je kariéra a rodina uňho nemá miesto. Ryle však nedokáže pustiť červenovlásku z hlavy, a tak svoje zásady poruší. Lilin život sa konečne dostáva do správnych koľají, no keď si myslí, že nemôže byť šťastnejšia, pocíti tvrdý úder. Lily si v mladosti písala denník. Po rokoch sa začíta do svojich zápiskov o Atlasovi a rodinnom trápení, čím otvorí staré rany. No občas je aj bolestná spomienka dobrá, najmä ak človeku vo vhodnej chvíli pomôže správne sa rozhodnúť. Končí sa to nami je výnimočná kniha. Autorka pri písaní siahla do vlastných bolestných spomienok a zvečnila okamihy, ktoré by najradšej zo svojho života vymazala. V prvom rade však v tomto odvážnom a hlboko osobnom románe vyrozprávala dojímavý a nezabudnuteľný príbeh lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

It Ends With Us , 2016


více info...

Přidat komentář

2509
08.04.2024 5 z 5

Úžasná kniha, přeji všem aby měli tolik síly jako Lily

EvaHonsová
03.04.2024 4 z 5

Knihu doporučuji k přečtení přednostně mládeži. Většinou co se nám děje v životě, to se jeví při čtení až nepravděpodobné. Autorka se zaměřuje na domácí násilí a jak píše v epilogu, inspirovala se skutečným příběhem. Kniha se čte velice lehce a není z ní čtenář vystresovaný. Je tam popsaná spousta romantických chvil.


Kiikuus
23.03.2024 5 z 5

Upřímně - Colleen moc nemusím, teen literaturu také ne. A teď přijde to ALE.

Ale tohle byla skvělá, poutavá, čtivá a zajímavá kniha.

Úžasný příběh, možná místy nepravděpodobný, ale na čtivosti mu to neubírá.

Doporučuji.

Njangu
21.03.2024 5 z 5

Mám málo hvězdiček na hodnocení.

Tenhle příběh mě chytil za srdce. Hledala jsem něco oddychového a to se mně teda rozhodně nepovedlo. Ale nelituji toho! Byla to úžasná knížka a doporučuji každému, kdo jí posouvá ve svém seznamu stále dál a dál - přesuňte na prioritní místa ke čtení.

Lamad
19.03.2024 3 z 5

Brak, teenagerská romantická kniha plná nesmyslně náhodných setkání, nerealnych situací a divných dialogů. Ale ta celková zápletka je hodně zajímavě pojatá, asi se závěrem nesouhlasím, ale autorka nastínila hodně témat k zamyšlení a úhel pohledu, který by mě jinak nenapadl... Takže vlastně asi dobrá knížka...

PremekZizin
18.03.2024 4 z 5

Kniha, díky které se dá lépe pochopit, proč je tak těžké odejít ze vztahu s někým kdo vám ubližuje.

Sixtínka
14.03.2024 5 z 5

Tak táto kniha si rozhodne zaslúži také vysoké hodnotenie, aké má. Odporúčam!

martineknatasa
12.03.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Jdu na 2.díl a autorku si přidávám do oblíbených.

NoraHudecová
29.02.2024 2 z 5

Už naozaj dlho som sa takto nesklamala, recenzie boli výborné o to väčšie je moje sklamanie. Dúfala som , že kniha vo mne niečo zanechá, ale bol to len ďalší predvídateľný román s pridlhými pasážami o sexe. ,,Plusové body,, dávam za otvorenie témy domáceho násilia a toxického vzťahu.

Always a reader
25.02.2024 5 z 5

Co mě zaujalo na knize hned jako první, bylo věnování. Nejen že je hezky formováno ale zaujalo mě tak že jsem se snažila zjistit víc o autorčině životě, přitom na konci jsem zjistila, že si stačí jen přečíst tu knihu a následnou kapitolku s autorčinou poznámkou a věnováním.
Musím říct že jsem do knížky šla celkem naslepo a nevěděla jsem vůbec co mě čeká.

Nejdříve jsem si říkala, jo taková hezká romantika, ale není tomu ve výsledku tak. Hrozně se mi zalíbil autorčin styl psaní, umí krásně pracovat se slovy a vtáhnout vás do toho co si postavy myslí a prožívají a jak přemýšlí, ale bez toho aby se to opakovalo stále dokola.
Myslím, že jsem objevila další svou oblíbenou autorku, těším se na další příběhy

Pajulk
22.02.2024 5 z 5

První kniha od Hoover a popravdě jsem slyšela všude chválu, ale přitom ze začátku se mi do ní nechtělo. Nakonec jsem jí propadla. Hned objednávala další a to díky této knize.
Silné téma, které si všichni přejeme, aby nás nepotkalo v životě. Krásně, mile psané a vysvětlené. Vždy je světlo na konci tunelu.

barbora6886
21.02.2024 5 z 5

Krásná kniha, hodně emotivní. Hlavní hrdinka musela udělat těžké rozhodnutí. Rozhodla se správně, byla to silná žena.

MishRarach
18.02.2024 5 z 5

Od této knihy jsem neměla žádná velká očekávání. Hlavní hrdince jsem rozuměla, oblíbila si ji a vlastně jsem chápala všechno, co prožívá. Svým způsobem si myslím, že bych jednala úplně stejně a to mi bylo sympatické. Co mě ale překvapilo asi nejvíc, že jsem celou knihu zvládla bez slz a několikrát se opravdu od srdce zasmála. Na slzy došlo až při čtení poznámky autorky a to jsem probrečela opravdu celé. Rozhodně se chystám na pokračování, ale musím říct, že se trochu bojím, co mě čeká. Asi si budu muset dát pár dní pauzu a načerpat sílu na další emoční roller coaster.

Martina023
11.02.2024 4 z 5

Byla to kniha , která Vás nutí číst dál...aby jste věděli co bude dál. Na jedné straně trocha romantiky,na straně druhé to,co nechcete aby se někomu v životě dělo. Moc se mi líbil závěr... už jsi doplavala. Už nemusíš plavat dál.

Teddy2023
11.02.2024 3 z 5

Plynulý příběh vykreslující vážně téma: domácí násilí a těhotenství. Většina díla se skládala především ze záznamu formou deníku a postavy mi k srdci moc nepřirostly. Avšak není možné soudit psaní autorky po přečtení jedné knihy. Pokračování si přečtu, protože mě zajímá, jak to s našimi hrdiny dopadne.

Anavi8912
06.02.2024 5 z 5

Strhující, skvěle napsaná kniha. Domácí násilí je nelehké téma, se kterým si autorka opět dobře poradila. Její knihy jsou vždy velmi čtivé, zajímavé, nutí čtenáře k zamyšlení, jak by se v podobné situaci zachoval. Colleen Hooverová mě zatím ještě nikdy nezklamala a už teď se těším na 2.díl Námi to začíná.

IrenaMikerová
06.02.2024 5 z 5

Tuhle knihu by si podle mě měla přečíst každá žena. Vždycky jsem si jako malá holka říkala proč žena prostě neodejde od chlapa když jí mlátí a chová se k ní špatně? Až po přečtení knihy jsem si uvědomila, že to není tak lehký. Pokaždé když se s Rylem něco stalo pokusila jsem se vžít do té situace a v ten moment jsem si uvědomila, že bych se zachovala stejně jako Lily, taky bych mu odpustila. A to mi zatraceně otevřelo oči! Kniha se tak snadno četla a já se nemohla odtrhnout a hodněkrát jsem si zabrečela. A to věnování? Uff to mě tak zasáhlo. Colleen nezklamala.

LexiS
06.02.2024 3 z 5

No... Od CoHo jsem četla kdysi dávno Bez naděje (už si z ní nic nepamatuju) a minulý rok Vzpomínky na něj, která mě docela zklamala.
Ale už jsem alespoň tušila do čeho jdu... A bylo to přesně jak přes kopírák:
- Hned v první kapitole se samozřejmě objevila skoro sex scéna, kterou něco překazilo.
- Alespoň jedna postava tady musí být naprostá chodící červená vlajka.
- A na to, že jsou knihy psané s účelem člověka emocionálně naprosto zničit, tak u mě nevyvolají víc než pokývnutí hlavou s tím, že je to opravdu vážné téma, jenže autorky jednoduchý styl psaní ve mě absolutně nic nezanechá.
Dost možná na tom měla velký podíl právě postava Rylea. V poděkování autorka píše, že často přemýšlela, jestli ho neměla vykreslit jinak, protože se do něj sama zamilovala v průběhu psaní.
A já to doslova nechápu.
Tahle postava byla vyloženě anti-sexy. Pardón ale chlap, který klečí na kolenou a vyloženě škemrá o sex? To bylo tak ubohé, že jsem s knihou chtěla seknout a musela jsem si dát pauzu. A pak ještě jednu, když ji popadl do náručí a odnesl si ji, asi jako to dělali pravěcí lidé za vlasy do své jeskyně. On k tomu ovšem zvolí svoji ložnici v bytě, kde se zrovna nachází asi 100 lidi na večírku. Ew.
Jednoduše jsem na něm neviděla nic, co autorka nejspíš zamýšlela. Protože s ním vlastně nevytvořila jedinou scénu, kdy by mu nešlo jen o sex. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se zajímal o Lily jako takovou.
Rozhodně mě víc bavily části s Atlasem, ačkoli zápisky deníku mi přišly, jak psané dvanáctiletým dítětem, než dospívající dívkou.
Když k tomu připočteme ještě sem tam divné skoky v čase a sem tam velice nepravděpodobné situace, tak z toho dostaneme asi déčkový příběh, který můžeme běžně zkouknout na televizi Barandov.
Ale přesto všechno, je tohle kniha, u které jsem moc ráda, že se snažím knihy za každou cenu dočítat.
Své poselství předala, protože kolikrát jsem si taky říkala, že nechápu, jak může žena zůstat s chlapem, který ji mlátí. Teď už to vidím i z druhé strany.
Navíc se to čte svižně. Kniha je plynulá, ale dost předvídatelná.
No mám z toho vlastně docela rozporuplné pocity.
Hodnotila bych slabšími třemi hvězdičkami. Od autorky si už ale asi nic nepřečtu. Očividně mi její styl psaní a zpracování vážných témat nesedí.

Jiparis
04.02.2024 4 z 5

I když to místy byla tak trochu červená knihovna, kterou nemusím, některé myšlenky mě dostaly. Síla ženy, která udělá rozhodnutí ve prospěch své dcery, bolavá ale nutná. A také věta...musíš plavat dál.

nicole1990
03.02.2024 5 z 5

Moc hezky příběh těším se na pokračování .