Komunistický manifest (komiks)

Komunistický manifest (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415567/bmid_komunisticky-manifest-7NX-415567.png 3 20 4

Druhá nejprodávanější kniha všech dob, unikátně v komiksovém provedení hlavního kreslíře britského deníku The Guardian. Povinná četba: nemusíte jej milovat, ale měli byste jej znát. Proletáři všech zemí, spojte se! Nemáte co ztratit, leda své okovy. Dobýt můžete celý svět. V roce 2018 uplynulo 200 let od narození Karla Marxe, jedné z nejkontroverznějších postav světové historie. Text Komunistického manifestu Marx napsal ve svých necelých 30 letech, údajně během víkendu v Bruselu v lednu 1848. Ani on sám v době psaní jistě netušil, že v příštím století se bude bezmála polovině lidstva alespoň formálně vládnout v souladu s idejemi a ambicemi poprvé vyloženými na těchto stranách. V době, kdy pouhých několik desítek lidí má stejný majetek jako polovina lidstva dohromady, se však Marxovi nedá upřít ani velká míra vizionářství. Právě rozpor mezi zrůdností ideologií, které Marxovy myšlenky přebíraly a reálnou podstatou jeho myšlenek se snaží vykreslit známý britský kreslíř Martin Rowson, dvorní karikaturista prestižního deníku The Guardian.... celý text

Žánr:
Komiksy , Literatura naučná , Politologie, mezinárodní vztahy

Vydáno: , Práh
Originální název:

Manifest der Kommunistischen Partei , 1848


více info...

Přidat komentář

simca9342
14.10.2023 4 z 5

"Víkendovka"

Při pohledu na komiks v pevné vazbě jsem se lekla, že jsem si půjčila leporelo , ale jen do doby než jsem začala číst. O tomhle díle se jen v hodině češtiny zmínil učitel, ale už podle názvu jsem si tehdy řekla, že ta kniha bude nudná. Teď po jejím přečtení jsem změnila názor. V ilustracích jsou náročnější věci lépe srozumitelné :) Komunisticky manifest je dílo stvořené komunisty jako protest proti tehdejšímu režimu. Kritizuje postavení společnosti té doby .

tomas1291
16.03.2023 odpad!

Vzhledem k tomu, že MarxEngelsovi, této dvouhlavé sani, je v tomto rádobyvtipném komiksu přikládána odpovědnost za potoky krve 20. století, se mi to moc nelíbilo.


SydBarrett
15.02.2020 5 z 5

Tento způsob adaptace Manifestu zdál se mi poněkud bizarním a tento názor stále zastávám. Je to ovšem bizár oku hluboce lahodící a navíc narozdíl od většiny mně zatím čtených komiksů i kvalitně přeložený. Nejsem si ovšem zcela jist, komu je tato kniha určena. V naší městské knihovně ji mají zařazenou v dětské sekci, silně ovšem pochybuji, že by si to tam kdy nějaké dítko půjčilo a s radostí to četlo. Dospělý člověk si zase, předpokládám, raději přečte verzi klasickou. Ilustrováno je to ovšem nádherně.

JurijMilkovic
07.01.2020 5 z 5

Neznám větší návod manipulace, než vynálzu těchto dvou chlapíků. Kniha je poučná a konstruktivně složená.

Štítky knihy

Karl Marx, 1818-1883 grafické romány

Autoři knihy

Karl Marx
německá, 1818 - 1883
Friedrich Engels
německá, 1820 - 1895
Martin Rowson
anglická, 1959

Kniha Komunistický manifest (komiks) je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x