Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak

Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380018/bmid_komunismus-nejen-pro-deti-aneb-jak--YRh-380018.jpg 3 28 7

Kapitalismus je dnes na celém světě a jmenuje se kapitalismus proto, že znamená nadvládu kapitálu. To je něco jiného než nadvláda kapitalistek nebo nadvláda kapitalistické třídy. V kapitalismu jsou sice ještě lidé, kteří mají větší slovo než jiní, ale už neexistuje žádná královna, která by stála na vrcholu společnosti a mohla všem rozkazovat. Když už to nejsou lidé, kteří vládnou nad lidmi, kdo tedy vládne? – Jsou to věci.»... celý text

Filozofie Pohádky
Vydáno: , Neklid
Originální název:

Kommunismus. Kleine Geschichte, wie es endlich anders wird


více info...

Přidat komentář

Pneumatika
15.04.2024 2 z 5

Cením pokus, ale výsledek je podle mého názoru nešťastný. Pochybuji, že z knihy by si děti něco zapamatovaly. Je to moc suché a při vysvětlování některých abstraktních pojmů se využívají další abstraktní pojmy, které dítě v slovní zásobě mít pravděpodobně nebude. Škoda, mělo to velký potenciál. Pro dospělé to už asi stačit bude.

ozzak
25.09.2023 4 z 5

Zajímavá knížka o komunismu a
pojate ve zajímavém zpracování.


tomas1291
05.03.2023 5 z 5

Své dvouleté neteři bych z ní asi nečetl, ale mě se to líbilo. Viz K. Marx, Ekonomicko-filosofické rukopisy z roku 1844, kapitola Komunismus. Doporučuji všem lidem dobré vůle, nejen kovaným soudruhům, protože jen komunizovanému lidstvu patří budoucnost, globální kapitalismus je materiální podmínka Utopie. Čest.

hell8939
08.01.2022 4 z 5

pohlazení pro mý vnitřní dítě, a doslov má pár fakt banger myšlenek, overall dobrá politická "oddechovka", ale znáte to- žádná kniha o politický teorii se nemá brát vážně úplně stoprocentně bez výhrad, toe kontraproduktivní:D každopádně miloučký

NGC6715
08.07.2020 3 z 5

O této knize jsem se kupodivu nedozvěděl na žádných stránkách propagujících komunismus, ale naopak na stránkách propagujících anarchokapitalismus. Zastánci kapitalismu tuto knihu proklínají, ale ve skutečnosti ji mají velmi rádi – není nad to, když najdete něco, co můžete bez zamyšlení odsuzovat. Čekat od knihy (nejen) pro děti řešení ekonomických problémů komunismu snad může jen naprostý dogmatik. Tyto zaryté zastánce kapitalismu bych upozornil, že jsou daleko horší věci – například v Krtečkovi, který je daleko známější a tudíž nebezpečnější, krtečkovi mnoho zvířátek pomůže zadarmo ke kalhotkám – takové nerealistické chovávání přece nemůžete tolerovat, honem, upozorněte na to, kde můžete. Kniha samozřejmě obsahuje mnoho logických chyb, ale také mnoho správných postřehů k zamyšlení (ovšem člověka, který se těmito tématy zabývá, nic z toho nepřekvapí). Záleží na každém, co si z ní vybere. Další vlnu kritiky může vyvolat genderové zaměření knihy. Kniha nepíše o králích, kapitalistech, obchodnících, policistech a vojácích, ale vždy jen o princeznách, kapitalistkách, obchodnicích, policistkách a vojákyních. Ale v této knize to působí celkem roztomile a vtipně. Skoro mě překvapilo, že v závěru knihy, který už není psaný tím dětským způsobem, se autorka zmiňuje o Marxovi, a nikoliv o Karle Marxové (ale možná je to jen chyba překladu). Je to prostě knížečka, kterou musíte brát s nadsázkou. Není to žádné veledílo, ale občas je to i vtipné. Dovolím si několik citátů pro představu, v jakém stylu je kniha psána: 1) Továrna má vztek. Přijde domů a zavolá jednoho ze svých lidí na myšlení a zeptá se, co má dělat. „Musíš vyrábět rychleji, levněji a více. Musíš snížit náklady, pak můžeš výrobky prodávat levněji.“ Odpoví člověk na myšlení. „Například potřebuješ jen jednoho člověka na myšlení, ne dva.“ „To je dobrý nápad“ odpoví továrna a propustí ho. 2) A jiní lidé, nejen, že teď nemohou chodit do kina, ale nemají teď ani dost jídla. Kupují rajčata a vajíčka a házejí je na továrnu, protože to se jim teď zdá nejdůležitější. 3) Lidé najednou jen tak posedávají, mají hlad a nudí se. Někteří se dokonce snaží zpracovat žehličky na kompot, ale nedaří se jim to.

Metcheque
25.10.2018 2 z 5

Trolling bez valné přidané hodnoty. Jestli tohle mělo levici nakopnout, tak ji spíše pohřbilo. Kniha teoreticky ničím neobohatí, natožpak děti.

gonga
11.09.2018 odpad!

Tato odporná, propagandistická slátanina si nezaslouží nic než odpad, kniha popírá vše dobré, na čem je vystavena západní civilizace v zájmu bludů o revoluci a komunismu, ve kterém nebude třeba pracovat a všichni se budeme flákat s právy, ale bez povinností. Kniha pro líné a neschopné jedince, kteří v ní najdou svoji bibli. Zajímavé je , jak se tyto nesmysly snoubí s feminismem autorky, která si v celé knize vystačí bez mužů a pokud píše o osobách, vždy jde o osoby rodu ženského a to i na místech, kde je to zcela nesmyslné a do očí bijící.

Autorovy knížky

Bini Adamczak
německá, 1979
2018  51%Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak

Kniha Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x