Kompromis

Kompromis https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52694/kompromis-52694.jpg 2 7 1

Diana Thatcherová, krásná vdova se dvěma dcerami, nutně potřebuje někoho, kdo by jí opravil kapající vodovod a tisíc dalších podobných maličkostí. Přijme proto nájemníka, který by tyhle nepříjemné věci vyřešil za ni. Jenže Zach Wainwright si umí poradit spíš s Dianinými dcerami než s nefungujícím ventilátorem. Proč mu vlastně Diana nedá výpověď?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Harlequin
Originální název:

The Fix it Man


více info...

Přidat komentář

pet-kyval
07.01.2011 odpad!

[002/11] "Typiše ameriše story", což by nejspíše nebylo to úplně nejhorší.

Jedním z velmi populárních charakterových obsazení je vdova. Ať už má děti, a nebo je sama, velmi často oplývá nachlazením blbosti. Neustále řeší jestli to - ať už cokoli - není nevěra vůči mrtvému / bývalému manželovi. Jestli by se neměla chovat jako partnerská sirota - upjatě, puritánsky a prudérně. Jestli to nepohorší děti a co bude dělat, když si o ní začnou špitat sousedky v kurníku… pardon, vrabci na střeše.

A pak přijede blond rytíř v oranžové kraksně, s chlupatou hrudí a modrýma očima, nezapomene si navléknout šortky a upjatou košili, pleť si opálí na sluníčku a inseminovat se chystá za každým druhým rohem. ... no, kdo by to doma nechtěl, že(?)... Pro americké autorky braku všech braků naprosto typický a ideální hlavní hrdina.

(68) ,,A co se stalo s mužskou galantností?"
,,Neznáte historii? Vymřela."

Přibližně na straně šedesát, kdy mě do očí neustále mlátily narážky na blížící se proměnu mladší dcery v puberťačku, mě zachvátilo podezřelé tušení a ledové mrazení na zádech, že tu bude nějaký nechutný proslov o intimní hygieně. A taky, že ano. Na straně 112 si dívka s hysterií a rozmrzelostí sedla do jahod. Smát se? Plakat? Ne, ne. Nic takového. Potlačila jsem bušení hlavou do stolu a četla dál.

Nakonec jsem se ubránila řvát na prázdný dům, jak jsou ty postavy blbé a aby raději ani nemyslely, když už se o nich psalo, že zrovna myslí. Sexuální scény, které jsou mimochodem směšné svou naivností a někdy vyloženě nereálností, jsem přecházela se smíchem a jen si stále opakovala, že tohle nepíší duševně zdravé ženy. Sex jako takový mi v těchto románcích vůbec nevadí, ale ten chlap... (ufff) ... ... ať už myšlenkově a nebo fyzicky, stíhač jak Top Gun. Ježíši, to je taková ostuda pro něžné pohlaví!