Komplikace: Chirurgovy poznámky

Komplikace: Chirurgovy poznámky https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54586/komplikace-chirurgov-54586.jpg 4 14 3

Poznámky a vlastní prožitky významného chirurga a filozofa věnované lékařské vědě a praktické medicíně. Americký chirurg a filozof ve své knize s humorem, citlivostí a kritickým nadhledem přibližuje nejrůznější aspekty lékařství, klady a zápory nových technologií i umění lékařů, kteří se často pohybují na rozhraní svých odborných znalostí a lidské intuice. První část knihy se zabývá právě omylností lékařů, druhá část se soustředí na záhady a a dosud nevyjasněné skutečnosti a jevy v medicíně a na boj s nimi, třetí část se zabývá nejistotou i obavami, které lékaři i pacienti často prožívají. Kniha je doprovázena i mnoha případy z autorovy lékařské praxe.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Complications: A Surgeon


více info...

Přidat komentář

micha-ella
30.07.2017 5 z 5

To by si měl přečíst každý, kdo chce podat žalobu na doktory!

niknikita
22.09.2014 4 z 5

Z pohledu potenciálního pacienta bych si přála lékaře typu autora knihy, která mi dala nahlédnout do tak složitého oboru, jakým je medicína.Ale nejsem si úplně jistá, jestli informace nemůže být někdy pro nemocného i ke škodě věci.
Každopádně nelituji, že jsem knihu dočetla do konce, protože jsem z počátku měla právě z těch informací tak trochu obavu a chtěla knihu zbaběle nedočíst.A to by byla veliká škoda.


pajuu
25.12.2013 3 z 5

Skvělá kniha, spíše literatura faktu, skvělé pro pochopení vztahu pacient - lékař ( i když v našich končinách někteří lékaři stále mají co dohánět). Kniha mě zaujala v akci na stránkách jednoho internetového knihkupectví za zlomek původní ceny, přečetla jsem ji rychle, výborné čtení, které čtenáře vtáhne do pocitů lékaře i jeho příběhů. Příběhy jsou popisovány na základě zkušeností autora, spíše takové neobvyklé případy, které jsou popsány velmi lidsky a znázorňují, jak i v rámci tak vyspělého oboru, jako je medicína není nouze o překvapení ale také dobrý konec. Některé zákroky jsou zde sice popisovány poněkud detailněji, což zejména pro budoucí pacienty nemusí být právě výhoda, ale pro ty, co je obor medicíny zajímá je to velmi poučné. Knihu určitě doporučuji, pokud si chcete udělat obrázek o tom, jak medicína ve skutečnosti funguje a že i lékaři jsou lidé, kteří mají právo na chyby. Překlad sem tam pokulhával, ale jen v nepatrných detailech, které snad ani nestojí za zmínku (jsem perfekcionista, já vím...).

Autorovy další knížky

Atul Gawande
americká, 1965
2010  80%Komplikace: Chirurgovy poznámky
2016  88%Nežijeme věčně. Medicína a poslední věci člověka

Kniha Komplikace: Chirurgovy poznámky je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x